Liigat

Ykköskenttään palannut SPV-hyökkääjä: ”Äärimmäisen tiukkoja pelejä nähty”

11.04.
2015
1 Kommentti
1
Liigat
Janne Hulmin (kesk.) mukaan SPV ei ollut finaalisarjan alussa henkisesti vielä valmis. Kuva: Esa Jokinen

Janne Hulmin (kesk.) mukaan SPV ei ollut finaalisarjan alussa henkisesti vielä valmis. Kuva: Esa Jokinen

Miesten Salibandyliigan mestaruus saattaa ratketa lauantaina, kun SPV ja Jyväskylän Happee kohtaavat Seinäjoella. Peliveljet johtaa sarjaa 2–1-voitoin, joten lauantain voitolla se pääsisi nostelemaan mestaruuspokaalia. Pääkallo.fi tavoitti puhelimitse SPV:n keskushyökkääjä Janne Hulmin.

Tällä kaudella SPV:n ykkösketjussa on totuttu näkemään laituripari Mikko Kohosen ja Sami Kosken välissä Ville-Pertti Kuusela. Kolmanteen finaaliin päävalmentaja Tommy Koponen teki muutoksia ja istutti tehokaksikon keskelle pitkästä aikaa Janne Hulmin.

Hyökkääjän mukaan edellinen viikonloppu sujui joukkueelta loistavasti, sillä alla oli tappio Happeeta vastaan ensimmäisessä finaalissa.

– Totta kai se oli huima viikonloppu, ja voitto jäähallista maistui. Hetken meillä jo näytti vaikealta ensimmäisen matsin jälkeen. Emme saaneet henkisesti vielä paketoitua välieräsarjaa ja siirrettyä keskittymistä finaaliin. Suunta kuitenkin kääntyi, Hulmi totesi.

Paluu pitkäaikaisten ketjukaverien väliin sujui hänen omien sanojensa mukaan hyvin, vaikka peli on luistanut myös muissa viisikoissa. Todennäköisesti SPV:n kentälliset pysyvät samoina myös lauantaina Seinäjoella.

– Kyllä siinä tilanteessa itsellä oli vain voitettavaa. Ville (Kuusela) on pelannut tosi hyvän kauden ykköskentässä ja ansainnut paikkansa. Samalla myös meidän aiemman ketjun peli kulki varsinkin joulun tienoilla erittäin hyvin.

– Nuo meidän valmentajat ovat sen verran erikoisia kavereita, että ikinä ei voi tietää, minkälaisia ketjuja sieltä tulee. Eiköhän se kuitenkin joukkueelle selviä hyvissä ajoin ennen peliä, Hulmi naurahtaa.

Kahdesta peräkkäisestä finaalivoitosta huolimatta Hulmi ei usko, että SPV:llä olisi kahden voiton turvin vielä henkistä etulyöntiasemaa.

– Äärimmäisen tiukkoja ja tasaisia pelejä on nähty tähän asti. Meille oli tärkeää saada tietysti toinen hyvä ottelu heti perään, mutta yhtä hyvin olisimme voineet hävitä pelit 3–0.

Millä se tarvittava yksi voitto sitten kaivetaan?

– Ihan niillä samoilla asioilla kuin aina pallopeleissä. Tylsältähän se kuulostaa, mutta omilla vahvuuksilla meidän täytyy voitto hakea.

4. finaaliottelu SPV–Happee alkaa Seinäjoki Areenalla lauantaina kello 15.30.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Punaiset lasit
11/04/2015
Ihan Ville vaan. #ville-pertti

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.