Maajoukkueet

MM-kisojen tähdistökentälliseen valittu Suomen puolustaja: ”Tämä on yhtenäisin joukkue ikinä”

03.05.
2015
0 Kommenttia
4
Maajoukkueet
Suomen tehokentän puolustajana pelannut Eemil Ukkonen valittiin turnauksen parhaaksi vasemmaksi puolustajaksi. Kuva: IFF

Suomen tehokentän alakerrassa pelannut Eemil Ukkonen valittiin turnauksen parhaaksi vasemmaksi puolustajaksi. Kuva: IFF

Suomen puolustuspäässä erinomaisesti läpi nuorten MM-turnauksen pelannut Eemil Ukkonen ei voinut kylliksi hehkuttaa joukkueen yhteishenkeä. Hänen mukaansa finaalin kaltaisten murskalukemien takaa löytyvät syyt liittyvät ennen kaikkea suomalaisten henkiseen vahvuuteen.

Ukkonen saapui haastattelupisteelle tuttuun tapaan porukan ensimmäisenä. Riemukas huuto täytti pian hänen jälkeensä tilan, kun muu joukkue seurasi perässä.

– En osaa sanoin kuvailla, miten hyvältä nyt tuntuu, Ukkonen hehkutti leveä hymy kasvoillaan.

Suomi jätti MM-kisojen loppuottelussa taululle murskaavat 13–3-lukemat. Hänen mukaansa se oli ehdoton osoitus Suomen joukkuehengestä.

– Meillä on vain niin käsittämätön porukka. Kaikki ovat niin huikeita jätkiä, ja tämä on yhtenäisin joukkue, missä olen ikinä pelannut.

Finaaliin valmistautuminen sujuikin nimenomaan yhtenäisyyden kautta.

– Painotimme tänään yhteistyön merkitystä, kun valmistauduimme Sveitsi-peliin. Sillä minun mielestä myös voitimme.

Jyväskylän Happeessa pelaava Ukkonen merkkautti MM-kisoissa tehotilastoonsa pisteet 1+5 ja oli Suomen johtavia puolustajia hyökkäyspäässä. Lisäksi hänet valittiin koko turnauksen tähdistökentälliseen, mutta vielä hän ei pystynyt valintaa arvottamaan kaikessa tunteen palossa.

– Ei se tunnu oikeastaan vielä miltään. Onhan se hieno saada arvostusta, mutta nyt on vain joukkueen menestys mielessä. Ehkä sitä tähdistövalintaa osaa pohtia tarkemmin myöhemmin.

Ukkosen oli kuitenkin helppo keksiä vastaus siihen, miten hän aikoo maailmanmestaruutta juhlistaa.

– Kovaa!

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.