Ulkomaat

Oilersissa pelannut saksalaispakki: ”Salibandyliiga ja Bundesliiga kaksi aivan eri maailmaa”

17.05.
2015
2 Kommenttia
2
Ulkomaat
Kulmaväännön mustapaitainen Ramon Ibold on Wernigeroden saksalainen huippupelaaja. Kuva: Matthias Kuch.

Kulmaväännön mustapaitainen Ramon Ibold on Wernigeroden saksalainen huippupelaaja. Kuva: Matthias Kuch.

Red Devils Wernigerode koki tänään tappion ratkaisevassa finaalissa UHC Weissenfelsiä vastaan lukemin 10-6. Saksalainen, viime kaudella Esport Oilersia Salibandyliigassa edustanut puolustaja Ramon Ibold oli todella pettynyt ottelun jälkeen.

Hopea ei Iboldia paljon lämmittänyt, vaikka hän löysikin positiivisia asioita joukkueestaan.

– Sarja oli tasainen ja Weissenfels joudui todella taistelemaan pokaalista. Meillä on nuori joukkue tänä vuonna ja voi olla iloinen nuorien pelaajien kehittymisestä. Se oli toisaalta huono juttu, koska meillä ei ollut kokemusta isoista peleistä. Ei missään vaiheessa voi olla ylpeä, jos häviät finaalin, Ibold manasi Pääkallo.fi:lle pelin jälkeen Weissenfelsin Stadthallen pihalla.

Viime kaudella Suomen pääsarjassa pelannut puolustaja on tehnyt kolmivuotisen sopimuksen Wernigeroden kanssa, vaikka olisi halunnut jäädä Oilersin paitaan.

– Salibandyliiga ja Bundesliiga ovat kaksi aivan eri maailmaa. Olisin halunnut jäädä Oilersiin, koska viime kausi meni vähän sopeutuessa. Toinen kausi on aina helpompi, kun ei tarvitse opetella tavoille. Päätin kuitenkin aloittaa opiskelut ja siksi piti palata Saksaan, Ibold kertoi.

Isoimmat erot sarjojen välillä löytyvät Iboldin mielestä nimenomaan pelinopeudessa ja fyysisyydessä.

– Kärkijengien saksalaispelaajien tekniset taidot ovat täällä hyvät, mutta peleihin pitäisi saada tempoa ja tuomareiden pitäisi antaa pelata enemmän kropalla. Oikeanlaisessa fyysisyydessä ollaan paljon jäljessä vaikkapa suomalaisia, Ibold arvioi.

Ibold aikoo pysyä Saksassa ja Red Devilsin paidassa sopimusajan, mutta sen jälkeen mieli halajaisi vielä ulkomaille.

– Oilersin joukkue oli hyvä ja olosuhteet hyvät, joten tietysti sitä haluaisi vielä takaisin Suomeen tai vaikkapa Sveitsiin. Katsotaan nyt kuitenkin seuraavien vuosien aikana, mitä tapahtuu ja mitä teen sopimukseni jälkeen.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
naama
18/05/2015
Totta. Salibandyliiga ja Bundesliiga ovat kaksi aivan eri maailmaa. Edeltävässä pelataan tyhjille katsomoille ja jälkimmäisessä täysille. Tätä taustaa vasten ajateltuna, kumpi liiga tulee olemaan lähempänä ammattilaisuutta 20 vuoden kuluttua?
Jees
19/05/2015
Otapa nyt "Naama" rauhassa. Lajiliittojen sivuilta voit käydä hakemassa vähän toisenlaista faktaa. Salibandyliigassassa pienin katsojakeskiarvo oli Salballa (437 katsojaa), joka on huomattavasti sekin isompi kuin isoin keskiarvo Saksassa. Tuolta voit käydä hakemassa vahvistusta asialle: http://www.floorball.de/zahlen-der-saison/

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.