Maajoukkueet

Suomen päävalmentaja summasi onnistunutta alkusarjaa – ”Peli erittäin hyvissä kantimissa”

01.05.
2015
0 Kommenttia
3
Maajoukkueet
Suomen päävalmentaja Heikki Luukkonen jakoi vastuuta ottelun aikana kaikille kenttäpelaajille. Kuva: Mika Hilska/Salibandyliiga

Suomen päävalmentaja Heikki Luukkonen jakoi vastuuta ottelun aikana kaikille kenttäpelaajille. Kuva: Mika Hilska/Salibandyliiga

Latvia ei saanut horjutettua Suomen onnistunutta joukkuepelaamista vappupäivän ottelussa. Maajoukkueen päävalmentaja Heikki Luukkosen mukaan Suomi onnistui ennen ottelua asettamassaan tavoitteessa.

Hänen kertoi Pääkallo.fi:lle tuoreeltaan Latvia-kamppailun jälkeen, että Suomen pelaaminen vaikuttaa kolmen alkusarjaottelun jälkeen olevan uomissaan.

– Meidän peli on erittäin hyvissä kantimissa tällä hetkellä. Olemme päässeet rutiinitasolle suorittamisessa ja saaneet pidettyä sitä yllä.

Ottelun alkupuolisko näytti niin vaihtopenkille kuin myös katsomoon hieman passiiviselta ja hitaalta. Heikki Luukkosen mielestä Suomi kuitenkin paransi otteitaan, mitä pidemmälle kamppailu eteni.

– Alkuun meidän pelaaminen oli hieman punnerrusta, ja tuli paljon helppoja pallon menetyksiä. Loppua kohden kuitenkin parani huomattavasti ja saimme tarvittavan verran maaleja tehtyä, Luukkonen kommentoi.

– Ennen ottelua ohjeistimme, että saisimme pidettyä pallon ja miehet liikkeellä, ja sitä kautta hallittua peliä.

Sveitsi-ottelun jälkeen Luukkonen painotti, ettei maaleja saisi päästää samaan tahtiin kuin kahdessa aiemmassa ottelussa. Tänään parannusta tapahtui.

– Se oli ehdottomasti askel oikeaan suuntaan tänään. Kun vain yksi maali menee omiin, niin silloin on syytä olla tyytyväinen, hän sanoi hetkeäkään miettimättä.

Viidessä päivässä pelattava MM-turnaus ei anna pelaajille ainoatakaan vapaapäivää. Perjantain ottelussa valmennuksen suunnitelmaan kuului jakaa peliaikaa tasaisesti kaikille.

– Turnaus on lyhyt ja tiivis, joten ehdottomasti meidän täytyy miettiä myös peluutuksen kautta näitä asioita. Jokaisen pelaajan rooli on älyttömän tärkeä. He pystyvät pelaamaan eri paikoilla, ja siksi voimme kierrättää heitä.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.