Liigat

Mika Kohosella lämmin, mutta tappiollinen paluu Monnarille: ”Happee-ihmiset ovat aina lähellä sydäntäni”

19.09.
2015
0 Kommenttia
3
Liigat
Mika Kohonen napautti kauden avausmaalinsa komeasti takayläkulmaan. Kuva: Esa Jokinen

Mika Kohonen napautti kauden avausmaalinsa komeasti takayläkulmaan. Kuva: Esa Jokinen

Lämpimän vastaanoton vanhalla kotiareenallaan SPV-paidassa saanut Mika Kohonen oli hieman hämillään taiston tauottua. Happeen 13-8-voittoon päättynyt ottelu ei sujunut seinäjokisten suunnitelmien mukaan, mutta rumista lukemista huolimatta myös voittoon oli täydet saumat.

Konkari pelasi Monitoimitalolla viimeksi keväällä 2005, joten ottelu ei ollut aivan tavallinen kaiken nähneelle ja voittaneelle legendalle. Mies ei kuitenkaan myöntänyt tunteneensa erityisiä perhosia vatsassaan ennen peliä.

– En tiedä jännityksestä, fiilis oli sellainen lämmin ja pelaaminen maistui todella mukavalta. Happee-ihmiset ovat aina olleet ja tulevat aina olemaan lähellä sydäntäni, ja kyllähän se lämmin vastaanotto toi kiitollisen olon ja taisi mennä vähän tunteisiinkin, Kohonen kertasi.

Itse ottelu oli aikamoista hurlumheitä, ja maaleja suhisi puoleen ja toiseen kovalla tahdilla. Kuuden minuutin kohdalla SPV:n ykköskentällinen oli värkännyt jo neljä maalia, ja villi avauserä tasattiin lopulta 4-4. Kohonen kummasteli pelin kulkua.

– Aika kummallinen peli siitä lopulta tuli. Ensimmäisessä erässä oli 10 sekunnin vaihtoja, kun aina räpsähti ja jäähyjä tuli paljon sitten puolin ja toisin. Meillä oli saumat vielä kolmannessa erässäkin hoitaa peli kotiin vaikka 13-14, mutta olimme erikoistilanteissa reippaasti perässä. Varmaan tämä on aika tyypillistä, että kauden alussa joko pelataan ylivarovaisesti tai sitten homma lähtee laukalle alusta asti, kuten tänään. Se meni maalintekokilpailuksi, ja siinä Happee oli parempi, 1+1 kerännyt Kohonen myönsi.

SPV lähtee kahden viikon kuluttua Champions Cupiin Tshekin Mlada Boleslaviin, ja 13 päästettyä maalia sarja-avauksessa ei lupaile liikoja siltä reissulta. Kohonen uskoi puolustuspelin parantuvan, ja muistutti myös Happeen hyvyydestä hyökkäysalueella.

– Se on ihan selvää, että puolustuksen pitää olla kunnossa, kun mennään pelaamaan kannusta. Kyllä siitä tänäänkin puhuttiin, mutta ei oteta mitään pois Happeelta. Se on sellainen pihapelitaitava joukkue, ja vieraspeli Monnarilla on aina vaikea. Me olisimme kuitenkin voineet tehdä monia asioita järkevämmin, Kohonen kertoi.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.