Liigat

VeikkausTV-ennakko: Onko Indiansista jatkamaan Nokian KrP:n tappioputkea?

12.11.
2015
1 Kommentti
1
Liigat
Onko Indiansista jatkamaan KrP:n tappiokurimusta, vai joko on nokialaisten aika juhlia? Kuva: Salibandyliiga

Onko Indiansista jatkamaan KrP:n tappiokurimusta, vai joko on nokialaisten aika juhlia? Kuva: Salibandyliiga

VeikkausTV:n perjantai-illan lähetys tulee Espoon Otahallista, jossa miesten Salibandyliigan kymmenes Westend Indians isännöi sarjajumbo Nokian KrP:tä. Ottelussa kohtaavat sarjassa eniten maaleja päästäneet joukkueet, joten verkko heilunee tälläkin kertaa.

Lähtöasetelmat:

Indiansin kausi on sujunut odotetulla tavalla, ja pisteitä on toistaiseksi siunaantunut 7 kappaletta. Vyölle ovat tulleet jokseenkin yllättävät voitot OLS:aa ja Viikinkejä vastaan, mutta viime pelit ovat sujuneet mollivoittoisesti. On kuitenkin huomioitava, että kaksi jälkimmäistä erää Oilersia vastaan joukkue pelasi hyvin, ja sen pohjalle on hyvä rakentaa jatkossakin. Cupissa tuli odotettu puolivälieräpaikka voitolla kakkosdivarin Pisabasta, mutta liigassa kolmeen peliin voitto on jäänyt ottamatta. Omaan päähän on mennyt liikaa maaleja, ja jo kauden alla joukkueen suurimmaksi ongelmaksi povattu maalivahtipeli on ollut odotetun epätasaista. Kahdeksan maalia päästämällä ottelua kohden ei jatkossakaan pisteitä tipu tätä tahtia enempää, ja pudotuspelit jäävät siten haaveeksi. KrP-kotiottelu on päävalmentaja Stefan Korhosen papereissa sellainen, josta voitto pitäisi ottaa.

Nokian KrP:n tappioputkella on mittaa jo messevät 7 ottelua, ja vaikka esitykset ovat olleet periaatteessa ihan mukiinmeneviä ja häviöt niukkoja, voittoihin ja pisteisiin ne eivät ole riittäneet millään. Päästettyjä maaleja on yksi Indiansia vähemmän, ja joukkue on myös pelannut ottelun enemmän. Heikki Luukkosen suojatit ovat suorittaneet melko lailla aina vastustajan tason mukaan, eivätkä paremmat otteet kärkipään joukkueita vastaan ole oikein siirtyneet ns. omia päävastustajia vastaan käytyihin peleihin. Kymmenestä ottelusta pussin pohjalla on vain yksi voitto, mutta ennemmin tai myöhemmin tämäkin tappioputki katkeaa, jos joukkue jaksaa tehdä puolustuspäässä töitä, löytää uusia tehomiehiä ja luottaa oman sapluunansa riittävyyteen.

Kuumat ja kylmät:

Indiansin Mikael Sievänen on osunut 11 kertaa, ja yhden kauden maaliennätys liigassa on heitetty jo romukoppaan. Markus Markkola on odotetusti ollut paras pistemies (6+8), mutta plusmiinus on joukkueen heikoin -11.

Debyyttikaudella 2013-2014 peräti 23 maalia iskenyt puolustaja Santeri Toropainen jäi viime kaudella “vain” kahteentoista maaliin, ja nyt niitä on syntynyt vasta 2 (2+3, -11). Viime kaudella 12+6 naputellut Miika Mertaniemi on ollut myös yllättävän vaisu tehojen muodossa (0+1, -10).

Nokian KrP:n tehot ovat olleet huolestuttavan paljon huippuvireen jälleen löytäneen Henri Johanssonin (8+13) ja Joni Henttosen (9+5) harteilla, ja tämä kaksikko on tehnyt kahdestaan yli kolmanneksen joukkueen osumista.

Pisteitä KrP kaipaa ykköskentän takaa lisää, ja 14+9 viime kaudella kerännyt Ossi Ojala (3+1, -11) on esimerkiksi niitä pelaajia, joilta toivotaan edelleen lisää pinnoja.

Yhteinen historia:

Viime kaudella “Heimo” ei onnistunut KrP:tä kaatamaan, vaan Otahallissa pelattiin tasan ja MM-kisojen alla Raholassa nokialaiset olivat etevämpiä 10-6. Edellisen kerran Indians on voittanut KrP:n pari vuotta sitten 28.9.2013 numeroin 9-6.

Taistelupari:

Ville Kangasmäki, Indians – Tuomas Savukoski, Nokian KrP

Viime kauden seuransa ensimmäistä kertaa kohtaava Kangasmäki vaihtoi Espooseen, ja näyttöhaluja varmasti piisaa. Toistaiseksi tehopisteitä on tullut 3+1, ja niistäkin kolme syntyi yhdessä pelissä M-Teamia vastaan. Lisää varmasti odottavat niin mies itse kuin valmennuskin. Kenttien väriläiskä ja otsikkomagneetti Savukoski aloitti kauden pelikiellossa, ja kentälle päästyään pelikieltoa napsahti lisää. Loviisasta Nokialle siirtyneen taitavan Savukosken panosta kaivataan kentällä, ja vireessä ollessaan hän on erinomainen peluri ja tärkeä vahvistus joukkueelle.

Kokoonpanot:

Indians pelasi junioripitoisella kokoonpanolla edellisen cupin pelin, mutta todella merkittäviä loukkaantumisia ei pitäisi olla tiedossa. Nokian KrP kaipaa riveihinsä edelleen pitkän ajan potilaita Jani Rajalaa ja Tommi Mertoa.

Kokoonpanot päivittyvät tänne perjantai-iltapäivän aikana.

Edelliset ottelut:

8.11. Indians-Pisaba 10-4 (Suomen Cup)
1.11. Oilers-Indians 8-5
31.10. M-Team-Indians 7-7

31.10. Happee-Nokian KrP 7-5
26.10. Nokian KrP-TPS 6-7
20.10. Nokian KrP-SPV 9-12

Arvio:

Nokian KrP on pelannut tappioista huolimatta hyviä pelejä, mutta viimeinen silaus päätöserissä on jäänyt puuttumaan. Indians lähtökohtaisesti on suosikki kotikentällään, mutta kliseisesti taas kaikki putket katkeavat joskus. Molempien verkkoon on nakutettu isoja määriä maaleja, joten paremmin puolustava ja paremmalla maalivahdilla varustettu joukkue on vahvoilla.

VeikkausTV:n lähetys kamppailusta käynnistyy vähän ennen klo 18.30 alkavaa ottelua, ja live-vedon lisäksi ottelu on tuttuun tapaan myös Tulosvedon ja Pitkävedon kohteena.

Muuta:
Markus Markkolan ennakkohaastattelu Indiansin YouTubessa

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
Kettu
12/11/2015
Onko Indiansilla joku muukin kokoonpano kun "junioripitoinen"? ;)

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.