Maajoukkueet

Viimeisen naulan Sveitsin arkkuun iskenyt MM-debytantti: ”Tämähän on pelaajan unelmaa”

05.12.
2015
0 Kommenttia
5
Maajoukkueet
Silja Eskelinen on ollut mainiossa iskussa kisojen kahdessa ensimmäisessä ottelussa. Kuva: IFF.

Silja Eskelinen on ollut mainiossa iskussa kisojen kahdessa ensimmäisessä ottelussa. Kuva: IFF.

Suomen naisten maajoukkueen MM-kisaensikertalaisista Silja Eskelinen on pelannut kummatkin turnauksen pelit hyvällä tasolla. Tämän päivän 6-4 -voitossa Sveitsistä Eskelinen teki joukkueen viimeisen osuman.

Suomen avauserä oli tahmea ja peli alkoi sujua kunnolla vasta toisen erän jälkipuoliskolla. Pelin jälkeen pressikurvin uumenissa Pääkallo.fi:n pysäyttämä Eskelinen oli yhtä hymyä voiton ansiosta.

– Hyvät fiilikset, kun tuollaisen alkukankeuden jälkeen riitti malttia hakea maalipaikkoja rauhassa. Saatiin palkinto ja pidettiin hyvän puolustuksen kautta oma maali puhtaana lopussa, Eskelinen kertoi Pääkallo.fi:lle.

Myös eilisessä Norja-kamppailussa alku oli nihkeä. MM-ensikertalainen ei peitellyt sitä, etteikö häntä ainakin olisi jännittänyt tänäänkin hiukan.

– Ensimmäiset kisat, niin jokainen peli on vähän uusi juttu. Kyllä se siitä sitten parin peiton jälkeen lämpesi, Eskelinen sanaili hymyillen.

Suomen kakkoskentällinen Alisa Pöllänen, Elina Kujala, Karoliina Kujala, My Kippilä ja Eskelinen oli viisikkona Suomen pirtein. Puolustajan mukaan kyse on etenkin hyvästä balanssista.

– Meidän kentässä on niin pallollista kuin fyysistä osaamista. Lisäksi meillä on hirveä halu tehdä maaleja, mutta silti puolustaa hyvin.

Tämän lauantain tähti oli Alisa Pöllänen, joka teki myös voittomaalin. Ratkaisevan 6-4 -osuman iski kuitenkin Eskelinen, jolle maali oli kisojen toinen.

– Sain ”Kallulta” (Karoliina Kujala) hyvän syötön juoksuun, laitoin ranteet lukkoon ja pallon yläkulmaan, Eskelinen naurahti vienosti maalista kysyttäessä.

Maalillaan Eskelinen räjäytti MM-kisojen alkusarjan uuden ennätysyleisön, 3476 katsojaa, hurjaan hurraukseen. Maalin tekeminen ja ylipäätään pelaaminen Hakametsän tunnelmassa on ollut Eskeliselle todellista herkkua.

– Upeaa tuolla on pelata ja nähdä miten monia kiinnostaa ja miten paljon mediaa on paikalla. Tämähän on pelaajan unelmaa.

Suomen MM-urakka jatkuu maanantaina Puolaa vastaan. Huomisen lepopäivän aikana ei salibandymailoihin kosketa, vaan siirretään ajatukset muualle lajista.

– Huomenna mietitään ihan muita juttuja. Itse tykkään olla omissa oloissani ja levätä kunnolla, mutta meillä on meidän omassa ”leijonan luolassamme” pelejä ja pleikkaria ja värityskirjoja sun muuta, joiden parissa aika kuluu kivasti joukkueen kesken, Eskelinen availi vapaapäivän ohjelmaa ennen siirtymistään pukuhuoneen puolelle.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.