Video: Hurja töötti pudotti pelaajan kentän pintaan – ei vapaalyöntiä tai jäähyä

Kuva: Kuvakaappaus videolta

Kuva: Kuvakaappaus videolta
Kuva: Kuvakaappaus videolta

SBS Wirmo ja Loviisan Tor pelasivat sarjapisteistä viime lauantaina Mynämäellä. Kotijoukkue vei ottelusta voiton lukemin 5-4.

Ottelun rajuin tilanne nähtiin ensimmäisessä erässä, kun Torin Dan Forsström lanasi kotijoukkueen Niko Vahteran kentän pintaan. Tilanteesta ei vihelletty vapaalyöntiä tai jäähyä. Pääkallo.fi:n saamien tietojen mukaan otteluvalvoja vei tapauksen jatkokäsittelyyn. ”Kohtaaminen” näkyy videolla ajassa 0.15.

Wirmon voiton takuumiehenä hääri 2+1 nakuttanut Antti Keskitalo. Antti Vuorinen tehtaili 1+1. Torin Joni Niiranen iski pisteet 1+1.

Wirmo on nyt sarjataulukon kolmanneksi viimeisenä. Tor löytyy pykälän ylempää sijalta 11.

17 comments

  1. Olihan toi nyt ruma niitti. Sinänsä ei yllätä, että ei vihelletty. Tissiposkituomarit taas asialla. Onneksi otteluvalvojalla oli sentään valot päällä!

  2. Yllättävää että Wirmon pelaajalla pää alhaalla. Päätä ylös ja herätys. Dani ei tuu selvästi tahallaaan tohon. Puntille ja vähän kordinaatiota kesätreeneissä ni ei lenno noin. Ihan oikein tuomarilta että anto pelin jatkua. 2-divariin vaan Wirmo! Siellä voitte juosta päät alhaalla.

  3. Tosissaanko meinaat Jorge tuoda tota lätkäkieltä salibandyyn? Mistä lähtien salibandyssa on pitäny olla ”pää ylhäällä”, ettei tuu ajetuksi?

  4. Päätä ylös ja herätys? Mistä lähtien tollanen kontakti kuulunu salibandyyn?

  5. Toivottavasti kommentti on Jorgelta provosointiyritys. Ruma taklaus, joka yllätti ilmeisesti tuomaritkin.

  6. Jorge vois updeitata pelijargoninsa tälle vuosikymmenelle… Missään lajissa (paitsi häkkitappelussa, dissaamatta tässä vapaaottelua), ei saa vetää puuntakaa varsinkaan päähän!

    Nykyään on kato Jorge sellainen juttu kun vastustajan kunnioittaminen vallallaan (tää on oikeesti ihan pelaajien aloitteesta syntyny juttu, vaikka voi kuullostaa siellä päin oudolta).

  7. Paha sanoa, oliko teknisesti rikettä. Tuli palloa tavoittelevassa asennossa ja ehkä (mielestäni kyllä) sai mailansa osumaan palloon ennen kontaktia. Tämä yksityiskohta tekee tilanteesta törmäyksen eikä taklausta. Joka tapauksessa kumpikin pelaaja pelasi tilanteen rohkeasti.

    Vastustajan kunnioituksesta voi olla montaa mieltä. Sekin on vastustajan kunnioittamista, ettei anna mitään ilmaiseksi.

  8. Millä perusteella se on törmäys jos on pallossa? Kyllä pallo hallussakin voi taklata.

  9. Okei, valitetttava tapaus enkä kannata väkivaltaa säbässä. Mutta kyllä tässä mielestäni tuon pallollisenkin pelaajan toiminnassa on parantamista. Muutenhan paras tapa kuljettaa pallo maalille on katsoa jalkoihin ja pitää pallo tarjottimella…

    Jos palloa ei saa tarjottimelta viedä niin miten sitten?

  10. Jalkapallossa yleinen tulkinta on että jos saat osuman palloon niin silloin vaikka mies lentää ei virhettä ole. Näistä tulee ajoittain kovia kontakteja mutta ainakaan huipputasolla kukaan ei valita.

  11. Joo, enemmän kommentoin tuossa aikaisemmin Jorge aivopierukommenttia 90-luvun lätkäteeseillä terästettynä…

    Väitän kyllä että tuossa tilanteessa ei Tor:in pelaajasta saa ”pallollista” millään ilveellä, ja aina kun noin jyrkässä kulmassa ajetaan syöttöä vastaanottavan pelaajan yläkroppaan, on loukkaantumisriski olemassa.

    Julius Greynes on muuten oikeassa, että lajissa jossa on kypärät ja vähän muitakin suojia olisi vastaavasta suorituksesta saanut PR:n.

  12. Jalkapallossakaan ei saa mennä nappulat edellä, vaikka palloon ensimmäisenä koskisikin…
    Kyllähän tuossa tilanteessa oli nähtävissä että jos pelaaja olisi ajanut pelkästään ”tarjottimella” olevaa palloa kohden olisi ryntäävällä pelaajalla ollut riskinä ajaa tilanteessa ohi ja pallollinen olisi päässyt ohi. Tai jos karvaaja olisi kuten näkyy hieman myöhässä tullut pelkästään iholle olisi pallo päässyt ohi.
    Tuttu slogan ”Ota joko mies tai pallo”. Tuossa tilanteessa otettiin molemmat. Ensisijaisesti kuitenkin mies (tultiin paremmalla vauhdilla miehen puoleisesta suunnasta). Jos pallollinen olis saanut ykköäsellä jatkettua olisi tilanne voinut näyttää/muodostua toki aivan erilaiselta.

  13. Palloilijalle: jos pallo on tarjottimella, niin eihän se tarvi sitten kun ottaa vain. Ei siinä tarvita minkäänlaista kontaktia silloin.

  14. Onneks ei ollu #7 kuka anto.. Ois voinu käyä wirmon poikaalle huonosti….

  15. Fårsby hei, valot päälle. Katupartiovuorosi taitaa alkaa ihan justiinsa. Laita pitkät kalsarit ja muista ottaa äidin tekemät eväsleivät reppuun.

  16. Ikävä temppu. Ei kuulu lajiin. Hyvä ottaa selkeä linja näissä ettei tarvitse ihmetellä onko kuitenki vähän, sillai, tavallaan sallittu. Vaiko yksiselitteisesti kielletty.