Divarit

Divarin finaaleissa rikottiin yleisöennätys viisi kertaa peräkkäin – yhteisyleisömäärä 9598 katsojaa

25.03.
2016
18 Kommenttia
9
Divarit
Yleisömeri oli tuttu näkymä Divarin finaaleissa. Viimeistä finaalia seurasi kaikkiaan 2600 katsojaa. Kuva: Jari Turunen

Yleisömeri oli tuttu näkymä Divarin finaaleissa. Viimeistä finaalia seurasi kaikkiaan 2600 katsojaa. Kuva: Jari Turunen

Miesten Divarin finaalit jäävät historiaan tiukkojen vääntöjen, mutta myös Hämeen komean salibandyhuuman ansiosta. Viiden ottelun yhteenlaskettu yleisömäärä oli 9598 katsojaa.

Hämeenlinnalaisjoukkueet LaSB ja Steelers kohtasivat kauden aikana kahdesti runkosarjassa ja molemmissa peleissä oli paikan päällä yli 1000 katsojaa. Myös Suomen Cupin ottelussa päästiin nelinumeroisiin lukemiin.

Koko Divarin finaalisarjan pelattiin Hämeenlinnan Elenia Areenalla. Ensimmäinen ottelu oli LaSB:n kotiottelu ja silloin Elenia Areenalla oli kaikkiaan 1389 katsojaa, joka rikkoi Divarin aikaisemman ennätysyleisömäärän 1335 katsojaa. Myös edeltävä ennätys oli joukkueiden välisestä kohtaamisesta ja LaSB:n nimissä. LaSB voitti viime viikon tiistaina pelatun ensimmäisen finaaliottelun maalein 5-4 jatkoajalla.

Toinen ottelu miteltiin viime viikon torstaina. Silloin paikan päällä oli 1584 silmäparia. LaSB oli tuolloinkin vahvempi maalein 5-6.

Finaalien ensimmäinen viikonloppupeli miteltiin viime lauantaina, ja LaSB:lla oli mahdollisuus varmistaa Divarin mestaruus ja liiganousu jo silloin. Tuolloin päästiin uudelle tuhatluvulle, kun yleisömääräksi kuulutettiin 2009 katsojaa. Steelers nappasi samalla ensimmäisen voittonsa lukemin 6-9.

Neljäs finaali väännettiin tämän viikon tiistaina ja siinä LaSB:lla oli jo toinen mahdollisuus varmistaa liigapaikka ensi kaudeksi. Steelers veti kuitenkin toistamiseen pidemmän korren voittaen 7-5. Yleisöennätys kirjattiin nyt lukemiin 2016.

Viimeinen ja ratkaiseva finaali väännettiin pitkänäperjantaina. Ottelu oli loppuunmyyty jo 45 minuuttia ennen alkua. Paikan päällä oli lopulta kaikkiaan 2600 katsojaa. LaSB oli viimeisessä finaalissa parempi loppuluvuin 7-5 ja varmisti liiganousun. Viiden finaalin katsojakeskiarvoksi muodostui huima 1920 katsojaa.

Lue myös:
Lammi saunoo – kyläjoukkue varmisti liiganousun 2600 silmäparin edessä
Ikionnellinen liiganousijan valmentaja: ”Onneksi ylipuhuttiin tähän huikeaan tarinaan mukaan”
Lammilaiskapteeni ei voinut vielä käsittää saavutusta: ”Voiko elämä enää paremmaksi muuttua?”

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Komiaa!
25/03/2016
Onnittelut Lammille Seinäjoelta ja tervetuloa liigaan!
los tikka
25/03/2016
Kiitos LaSB . Saunokaa...
Kiitos maalivahti Kettunen, liian harvoin tulee kiiteltyä.
Kiitos Kainulaiset laajalla rintamalla..
Kiitos Nivala, Hätönen ja kaikki muut...
Kiitos valmennus...
Kohti liigaa tutuilla ja uusilla vahvistuksilla .
Me ollan mukana !
los tikka
25/03/2016
Kyllä se Sihlman oli oli oikeassa... olivat helpon kautta tulleet....
Kevään poika
25/03/2016
Ei ne teräsmiehet jaksaneetkaan pelata näitä kevän pelejä,vaikka niin uhosivatkin. Tulikin poikien kevät...Hyvä LaSb!!
pakkomielteinen päätös
25/03/2016
Liigan finaalissa ei ylletä tuohon yleisömäärään. Yhden finaalin systeemi on urheilullisen mestaruuden ratkaisun ja finaalisarjan tunnelman raiskaus.
Junnu#8
25/03/2016
Upea sarja! Kiitoksen voi antaa kaikille ketkä peleissä hallille tulivat. Ja tunnelma oli huikeaa. Itse nautin peleistä 5/5:D Molemmille seuroille iso käsi järjestelyistä. Yhteisöllisyys oli käsin kosketeltavaa.
Lasbellinen
25/03/2016
Huikeaa suoritus LaSB. Onnittelut liigapaikasta! Hienoa pitkäjännitteistä työtä ja uskoa omaan juttuun. Ei se koko, vaan sisältö!
Superfinal sucks
25/03/2016
Ajatelkaa mitä laji olisi menettänyt, jos Divarin mestaruus olisi ratkaistu yhdessä ottelussa satojen kilometrien päässä Hämeenlinnasta. Onneksi pelattiin paras viidestä ja lähellä faneja!
Mites tää ny näin?
25/03/2016
Huikeet finaalit, mutta huomaa ettei kumpikaan joukkue ole järjestäny näin isoja tapahtumia aiemmin. Joka pelissä 1500-2600 katsojaa, mutta vain 5-7 järjestyksenvalvojaa. Kauanko viranomaiset katsoo sormien läpi? Suositus on kuitenkin 1 järjestyksenvalvoja 50 ihmistä kohden.
Osku
25/03/2016
"Superfinal sucks", olet asian ytimessä nyt. Kenelle se superfinaali oikein on suunnattu? Ei oikeille joukkueiden faneille, vaan niille ketkä jaksavat nähdä vaivan mennä Helsingiin katsomaan peliä, jossa ei pelaa joukkue jota kannatat. Veikkaan että aluetoimistot saavat paljon lippuja jakoon vähän ennen "superfinaalia".
Meikäläinen
25/03/2016
Mites tää nyt näin; eikai niitä järkkäreitä tarvii noin paljon olla,
Meikäläinen
25/03/2016
Koska eiköhän jokainen tapahtuma olisi jäänyt Tampere mukaanlukien jäänyt järjestämättä, jos noin paljon järkkäreitä vaatisi :)
Thompson
26/03/2016
Kyllä se poliisi ne valvojamäärät tsekkaa ja puuttuu jos on tarvetta. 1/50 tai 1/100 on hätävarjelun liioittelua.. toki tiedän yhden "kuningaslajin" jossa 50 totaalikusipään vierasfanin takia tarvitaan järkkäreitä suhteessa 1/5 ja varuiksi pari maijaa pihaan, mutta.. se onkin kuningaslaji jonka fanitoiminta on liki korkeakulttuuria.. kulttuuria joka ei toivottavasti koskaan hiivi osaksi salibandya!
S7
26/03/2016
Superfinaalista voi tosiaan olla montaa mieltä. Mutta suosittelen ottamaan säbälasit ensin pois silmistä! Kuitenkaan meijän lajia ei vielä ihan hirveesti seurata, ja toivottavasti edes tuona yhtenä päivänä seuraa muutkin kuin lajiniilot. Samoja hetkiä ovat mm. mm-kisat. Tuskinpa randomkatsojia ees kiinnostais finaalisarjat. Esim. jos multa kysytään katsoisinko lätkät sm-finaalin, jos ois yksi matsi--> vastaus Kyllä, finaalisarja--> en varmasti...
S7
26/03/2016
Ja minä kyllä seurasin kaikki divarinfinaalit ja seuraan muutenkin säbäpelejä jatkuvasti... Huikeat finaalit oli mulle!
Anusnyrkki Superfinaali
26/03/2016
Superfinaaliin myyty nyt 6000 lippua ja halliin mahtuu 12 000. Eli lähes täytee tulee, ei tarvi juurikaan ilmaseks jakaa. Super finaali on hyvä juttu. Into piukeana lähden katsomaan sama ketä siel pelaa. On varmasti huippi tapahtuma ja saa juoda bissee ku kattoo peliä!! Sehäb eu oo mahdollista muualla. Mut tottahan se on et ei välttämättä urheilullisesti ole se paras. Ja Lasb, onnea ja menestystä. Käsittämättömön hieno sarja!
Junnu#8
26/03/2016
S7
Ja minä kyllä seurasin kaikki divarinfinaalit ja seuraan muutenkin säbäpelejä jatkuvasti... Huikeat finaalit oli mulle!

Samaa mieltä! Ite paikalla finaalit 5/5. Tunnelma oli huikea. Ja nautin hienosta salibandy keväästä. Joka vielä jatkuu...
pakkomielteinen päätös
26/03/2016
S7 - unohdat kokonaan, että finaalisarja on suunnattu paikallisille yleisöille. En pidä ajatuksesta, sarjan huipennus varastetaan vieraaseen ympäristöön (jos kumpikaan finalisteista ole yksittäisen finaalin alueelta), etenkään en kannata yhdellä pelillä ratkaistusta mestaruudesta. Finaalisarja on jo muodostunut kulttuuriksi merkittävissä sarjoissa, myös salibandyssä. Mestaruus tulee ansaita työllä.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.