Liigat

Peli tasoihin ajassa 59.58 – NST:n ja Classicin paikka Superfinaalissa yhtä voittoa vailla

03.04.
2016
25 Kommenttia
4
Liigat
NST:n Mia Karjalaisen tasoitus ajassa 59.58 vei ottelun jatkoajalle. Kuva: Jari Turunen

NST:n Mia Karjalaisen tasoitus ajassa 59.58 vei ottelun jatkoajalle. Kuva: Jari Turunen

Lappeenrannan NST ja Tampereen Classic ovat voiton päässä naisten Salibandyliigan Superfinaalista, kun molemmat ottivat sunnuntaina toiset kiinnitykset finaalipaikkaan omissa välieräsarjoissaan.

Sunnuntain ensimmäisessä pelissä SB-Pro karkasi NST:n emäntänä avauserässä jo kahden maalin johtoon Mirja Hietamäen ja Karoliina Kujalan osuttua, mutta päätöserään tuli voitonnälkäinen NST. Juuli Hakkarainen kavensi yläriman kautta erän alussa Laura Kokon syötöstä, ja vain kaksi sekuntia ennen päätössummeria ajassa 59.58 Mia Karjalainen ampui 2-2-tasoitusmaalin jälleen Kokon syötöstä.

Jatkoaika oli maaliton, joten ratkaisua haettiin rangaistuslaukauskilpailusta. Siinä SB-Pro oli jo lähellä voittoa, mutta Hana Konickovan kaksi osumaa siivittivät lappeenrantalaiset lopulta vierasvoittoon 2-3. Molemmat maalivahdit onnistuivat erinomaisesti, ja SB-Pron maalilla Tiltu Siltanen torjui 35 kertaa. NST:n maalivahti Jonna Mäkelä koppasi pallon 31 kertaa.

Kolmas peli pelataan keskiviikkona Lappeenrannassa, ja finaalipaikka on katkolla NST:lle ensimmäistä kertaa.

Ottelutilastot
Jari Turusen ottelukuvat

Toisessa parissa PSS tarjosi lauantaita kovemman vastuksen Classicille Porvoossa, mutta Classic voitti lopulta 1-3. Ensimmäisessä erässä Anne Suomalainen ja Sanni Nieminen osuivat tamperelaisille ja Kaisa Simola PSS:lle, mutta seuraavaa maalia saatiin odotella päätöserään asti. Suomalainen osui toistamiseen ajassa 43.22, ja tästä PSS ei enää noussut, kun Henna Uljua ei onnistunut rangaistuslaukauksessakaan.

PSS:n maalilla Alisa Levälampi torjui 16 kertaa ja Classic-maalivahti Kreeta Lakkala oli pallon edessä 21 kertaa. Finaalipaikka on ensimmäistä kertaa katkolla hallitsevalle mestarille keskiviikkona Tampereelle.

Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
Hupsis
03/04/2016
Ohhoh, NST voiton päästä finaalipaikasta, vaikka onki ihan huono veskari ja ihan huonoja pelaajia kun majussakin vaan ovat olleet surkeita.
Miten tää nyt on mahdollista?
Kurronenki pilannut jo maajoukkueen kun vääriä pelaajia vaan kutsuu, ja samaan aikaan mm. mahtavat Pro:n pelaajat pelaa hienosti mut on vaa huono tuuri, ja ehkä puolueellisen tuomarit vielä lisäks.
BJBG
03/04/2016
Älä nyt läkähdy! Loistavaa salibandyä Campossa! Oli niin Pron peli, mutta tällaista peli on ja maalit ratkaisee! Keskiviikkona uudelleen!
Oho
03/04/2016
Mitäs täällä on nappailtu, mistäs tällainen purkaus? :D Tunteet kuumina NST:n leirissä?! Huomaa että on pleijarit käynnissä!
Onko joku muka käynyt jossain Mäkelää haukkumaan?! Kuulostaa absurdilta. En usko.
NST:n maju-valituista Karjalainen pelasi tänään upeasti ja teki ratkaisevan maalin, Hakkarainen ensimmäisen. En ole kyllä missään nähnyt Karjalaistakaan haukuttavan, ei ole varaa. Juuli uudempi kasvo.
Lirkki pelasi tänään taas tälle kaudelleen tutun vaisusti ja näkymättömästi, ei saanut aikaan kuin epäonnistuneen rangaistuslaukauksen.
Eli tasapuolisuuden vuoksi Lirkki ja Kujalat pois majusta, niinkö Hupsis haluaa?! :) Mulle sopisi kyllä!
BJBG
03/04/2016
Hah - se on vetänyt pari kaljaa campossa ja unohtanut että on vielä yksi peli - ainakin - jäljellä:)
Just joo
03/04/2016
Milläköhän logiikalla herra Hupsis on sitä mieltä, että kaikki NST:n maju-valinnat on oikeutettuja vaan sillä perusteella, että joukkue voitti tämän erän rankuilla (jota muuten yksi koko pelin huonosti pelannut maju-valittu ei saanut edes sisään)?! Ja puhuuko Hupsis joulukuun majusta vai rakentumassa olevasta majusta, vai kenties molemmista?
Ei sillä että olisin aiemmin käyttänyt kauheasti aikaani sen miettimiseen, onko kaikki naisten majun valinnat hyviä vai ei, mutta toi Hupsiksen räyhääminen vähän provosoi tekemään niin. Ja sen perusteella jättäisin kyllä NST:n osalta majusta pois sen ainoan tämän päivän maalittoman. Ja ihan koko pelin perusteella, ei pelkän sössityn rankun tai puuttuvan maalin.
Jos hupsis pistäisi nyt sen korkin kiinni ja odottelisi ihan rauhassa keskiviikkoa.
Oho
03/04/2016
Hah joo, siltä kuulostaa :D
Ihan rauhassa, Hupsis, tämä on vain urheilua!
Make
03/04/2016
Täähän kuulostaa siltä kuin ketjun aloittaja ois ite vähän epävarma jostain tietystä suosikkitiiminsä maju-valinnasta! Tiäkkö Hupsis mitä? Niin minäkin ;)
kova meno
03/04/2016
Täällähän on hyvät avaukset.
Eiköhän ne maju-valinnat oo kuitenkin vähä oma lukunsa, tai pitäis ainakin olla. Tai ettei nyt niinkään että 'joukkue liigassa finaaliin - kaikki mimmit siitä vaan majuun'.
Ei varmaan oo NST:n pelaajat ollu majussa surkeita, mutta ei ne kyllä kaikki oo loistaviakaan ollu. Taitaa Hupsisia huolettaa, ettei NST:n kaikki tytöt pärjää tälläkään kertaa majussa?
Asian sivusta
03/04/2016
Surullista että naisten huippuotteluita pelataan Campo Centerissä.Kauhea läävä, enkä ymmärrä miten täyttää vaatimukset. Meni ajoittain näinkin taitavien joukkueiden pelaaminen melkoiseksi miekkailuksi pikkuaskissa. Ei enää Campoon naisten liigapelejä, pliis! Vaihtoaition "liikkumatila" on täysi vitsi, samoin katsomon koko. Toivottavasti Eräviikingit hoitaa hallihankkeen ja samalla Pro löytäisi oikean salibandyhallin kotipeleilleen.
J-J
04/04/2016
Eikö maju ny oo vähä eri ko liiga? Tai PITÄIS olla? Ja jos ei tee tulosta ees liigassa ni mikä logiikka on päästä esittää samoja 'otteita' majussa?
Yhtä NST:n maju-valintaa itsekin ihmettelen, enkä puhu Karjalaisesta tai Hakkaraisesta. Et Hupsikselle terkkuja että ei ne KAIKKI nyt niin mahtavasti oo esiintyny. Ei liigassa, ei viime MM-kisoissa.
S7
04/04/2016
Totta Camposta. Se on just sopiva 2 divarin neppailuille ja ehkä just junnujen runkosarjamatseille, mutta ei minkään liigan peleille...
Tuli vaan mieleen
04/04/2016
Keskustelua seuratessa piti ihan katsoa miten huonosti se Lirkki on pelannut. Näköjään 5 pelissä 7+1 ja pistepörssin 4. sija (paras Classicin ykkösketjun jälkeen) ja tehotilasto 16-0 = +16. Ei ainakaan tilastojen valossa ihan metsään ole mennyt.
J-J
04/04/2016
Valitettavasti nyt numerot kaunistaa tilannetta. Ite melkein kaikkia kauden otteluja paikan päällä seuranneena sanottava että vaisu kausi ollu Lirkin tytöllä. Toivottavasti seuraava parempi! Noi pisteet (toki kaikki pisteet laksetaan) tuli siinä rytinässä kun NST pelasi torsoa M-teamiä vastaan, nehän lähetti nuoret nuorten peleihin ja kenttäpelaajia lähti näihin puodotuspeleihin kiusallisen vähän.
Mutta toivottavasti petraa nyt näissä kovissakin peleissä ettei mee ihan koko kausi vihkoon, mieluusti näkis hänet jatkosski majussa, nyt ei vaikuta vaan siltä :(
Make
04/04/2016
Joo Hakkarainen ollu Karjalaisen ohella tällä kaudella NST:n tähti! Runkosarjassa kiistatta NST:n parhaat tilastot ja kohta kärjessä näissä pudotuspeleissäkin, ainakin joukkueensa sisällä. Oikein ansaittua että Hakkarainen majuun!
Msy
04/04/2016
Ne pörssit, ne pörssit jälleen.

Pidän J. Lirkin pallottomasta pelistä. Mailanäppäryyttä voisi olla enemmän ja parempi kuti, mutta kahden suunnan pelaajana ihan Suomen kärkeä.

Maalikoosteesta voi katsoa J. Lirkin hienot liikkeet. 2-1 maalissa pallo pelattiin kulmavaparista toiseen laitaan ja samaan aikaan hän lähti maalin takaa kiertämään maalivahdin edestä maskiin. Ihan ei kerennyt maskiin, mutta varmasti haittasi maalivahdin pallon seuraamista. 2-2 tasoitusta ei olisi tullut ilman Lirkkiä, koska hän teki täydellisen liikkuvan maskin Karjalaisen vedolle. Maalivahdit olivat eilen niin hyviä, että ilman maskia Siltanen olisi vedon poiminut.
J-J
04/04/2016
No nyt mennään jossitelun puolelle. Ei voi kyllä MITENKÄÄN maski-Jaanaa verrata vaikka samaa paikkaa huomattavasti eri laadulla ja tehoilla pelaavaan Ella Alankoon. Aivan eri liigaa. Tai Tepsin Jenna Saariokin pelaa nykyään paikkaa huomattavasti paremmin! Kuten toinen Kujalakin ja usein myös Daniela Westerlund.
Ja toi on hassua, että samassa ketjussa näkyy löytyvän ensin tueksi tilastoja mutta kun kritisoidaan niin sanotaankin ettei tilastoja pidä tuijottaa :D
Fakta on se, että MM-kisoissa esiintyi pirun heikosti, pallolla ja ilman. Kiva että osaa luoda maskia, mutta majussa pitää pystyä jo muuhunkin.
Msy
05/04/2016
Ella Alanko on omissa papereissa selkeä ykkönen, mutta sen jälkeen on vähän vaikeampaa. Karoliina Kujala kyllä, mutta Kujalat laituriparina toimii paremmin. Wickmania en ole tänä vuonna nähnyt, joten en tiedä. Saarion aika tulee vielä joskus. Kuinka monta sentteriä löytyy, jotka pystyy pelaamaan mm -finaalin vaatimalla tasolla?

Pitää varmaan areenasta kaivaa ottelut esiin ja tarkistaa onko kaukalon laidalla päähän jäänyt muistikuva faktaa vai fiktiota.
Kalle
05/04/2016
Hmm.
Ennemmin sanoisin että Lirkki selvisi MM-finaalista, teki passatusta paikasta koko kisojen ainoan maalinsa. Varmasti siinä tilanteessa muiden loukkien jäkeen paras mahdollinen paikalleen, selvästi vaihtoehdot vähissä, mutta ei mitenkään niin loistava etteikö todella kannattaisi nyt kokeilla muita mahdollisuuksia ennemmin kuin lukita vastausta. Selkeästi kisojen heikoin sentteri, ei siitä mihinkään pääse.
Myös muistan, että panin merkille kuinka jossain haastattelussa oman huonon pelin jälkeen juurikin näissä MM-kisoissa tuli vaan kommenttia että 'puolustuksen vika' tms. Tuo on juuri tota ärsyttävää selittelyä ja vastuunväistöä. Epämiellyttävä piirre urheilijalle löytää vika aina muista.
Seuraaviin isoihin kisoihin on kaksi vuotta, Saario voisi silloin todella olla vedossa! Wickman kiinnostaa myös.
Hämmentävää
05/04/2016
Aika rajusti täällä tulee puukkoa yksittäiselle pelaajalle, toisaalta ihan ansaitusti siinä mielessä että kisat ei varmaan olleet Lirkille parasta suoritustasoa mitä tuon tasoiselta pelaajalta voisi odottaa.

Jos jollekin maajoukkuepaikan saaminen riippuu yksittäisen pelni tai tehopisteiden saannista niin et kyllä ymmärrä lajista yhtään mitään, ja valitettasti näitä "asiantuntijoita" täällä on ihan liikaa.
Ok tämä on keskustelupalsta jossa jokainen voi heitellä mielipiteitä, mutta joku raja pitäs olla ihmisten itsekritiikillä. Jos et ymmärrä, paras vaihtoehto on pitää turpa kiinni.
Ruoditaan vähän lisää tätä kun ollaan päästy vauhtiin.
Kisoissa mm. My Kippilä oli ihan umpisurkea tärkeissä peleissä, aivan liikaa kentällä, karmea määrä virheitä myös finaalissa ja kukaan ei sitä täällä repostele, eikä myöskään sitä että Silja Eskelinen lahjoitti omalla tunaroinnillaan maalin Ruotsille finaalissa eikä riitä fysiikka kv-peleihin, kiloja pois niin näyttää urheilijalta.
NO ei täällä moitita omia tietenkään koska täällä on nyt PRO:n porukat provoamassa, ja toki näyttää olevan pari muutakin jotka ei ymmärrä lajista sen vertaa että esim. juniori Westerlund on edes mainittu majukeskustelussa, täysin keskenkasvuinen eikä mitään asiaa niihin karkeloihin. Miksi pelaa Pro:ssa 2 ylemmässä kentässä kertoo vain ja ainoastaan siitä että Pro:lla sentteripula.
Perusperiaatteet että lajia pelataan 5 pelaajalla ja pisteet ei kerro koko totuutta pelaajasta pitää ensin ymmärtää, jotta voi alkaa pohtimaan aidosti kuka oli hyvä ja kuka sekä MIKSI näin.
Make
05/04/2016
No itse en ainakaan ole Pron kannattajia. Ja väittäisin aika paljon lajista ymmärtäväni. Nyt taitaa vaan NST:n siniset lasit saada asiat näkymään joillekin vähän totuutta kauniimpana. Suosikit halutaan nähdä hyvinä vaikka ne eivät sitä olisi, se on luonnollista.
Lirkki, jos siitä nyt yhä pitää jauhaa, pelasi MM-kisat heikosti, mutta samalla koko tälle kaudelleen tyypillisesti. Eli ei voinut tulla kelleen yllätyksenä. Ei ole ollut vahvaa esitystä koko vuonna. Toki ketjut toimivat tiiminä, mutta näkeehän sen nyt jokainen pelejä seuraava, että tyttö ei todellakaan ole tällä hetkellä liigassakaan se ketjunsa vahvin lenkki. Maaleilla tai ilman. Johan NST on sen omassakin uutisoinnissaan myöntänyt, kun Lirkki pelasi pari tehokasta ottelua (vajaana peluutettua) M-teamiä vastaan omakin joukkue uutisoi että hyvä nyt on pelaajan taso noussut. No, hetkelliseksi jäi sekin, edelliset pelit eivät vakuuttaneet. Mutta heikko kausi myönnetty jo omankin tiimin uutisoinnissa.
Ei taida olla nyt pelkästä prolaisten provoamisesta kyse, vaan ei tämän kauden perusteella todellakaan ole Suomen kärkitasoa, vaikka kuinka NST-fanit sitä toivoisi.
Asiaan
05/04/2016
Osaisko joku Lirkin puolestapuhuja kertoa tälle salibandy"ummikolle" että millä avuin tyttö kuuluu majuun? Näin yli 10v naisten huippusäbää seuranneena ihmisenä en sitä käsitä. Valitettavasti. Eihän yhdellä pelaajalla hävitä tai voiteta, mutta on se nyt kumma ettei oteta uusia nimiä mukaan vaan mennään näillä "keskinkertaisilla". Väitän että fysiikaltaan, pallotaidoiltaan ja pelikäditykseltään huomattavasti potentiaalisempia pelaajia olisi tarjolla. Rohkeutta mj-valmentajille tehdä radikaaleja päätöksiä!!
edelliselle
05/04/2016
Lirkin palloton peli on parhaimmillaan maan eliittiä. Sitä jos et ole vielä huomannut niin et kovinkaan paljoa lajista taida ymmärtää. Laitappa seuraavassa pelissä seurantaan. Pallollisessa pelissä on vielä parannettavaa.

Ja kun väität että fysiikaltaan ja pelikäsitykseltään huomattavasti potentiaalisempia pelaajia olisi tarjolla, niin ketä? Nimiä esiin kiitos.
Kake
05/04/2016
Asiaan, pelkkä seuraaminen 10 ei tee susta asiantuntijaa, ja itseasiassa sä juuri sen paljastit, puhut pallollisesta tekemisestä kun laji sisältää myös pallottoman tekemisen.
Make väittää ymmärtävänsä lajista, muttei silti pysty perustelemaan mitenkään että miksi Lirkki on pelannut huonon kauden muuta kuin sanomalla "näkeehän sen jokainen"...
Lähinnä tässä ilman mitään värilaseja naurattaa tämä provoaminen, enkä ole ihan varma enää onko joku tässä miten pahasti jollain oma lehmä ojassa kun jäi oma kutsu tulematta postissa :D
Jos kerron että olen itse ihan muun jengin kannattaja kuin NST:n ja huvittaa vaan tämä tyyli miten täällä asiaa tuntemattomat "asiantuntijat" selittää puutaheinää, niin loppuu se jauhanta omien puolustamisesta samalla.
Mua vaan harmittaa tämä keskustelun taso ja se siitä.
Make
05/04/2016
Asiaan puhui hyvin.
Eipä ole siinä puolustelijalla itsellään yhtään argumenttia heittää, muuta kuin ruveta syyttelemään kaikkia kritiikkiin uskaltautuvia joko idiooteiksi ja asiasta ymmärtämättömiksi tai kilpasisariksi. Toihan on helppo tie, syyttää että kaikki muut on väärässä, mutta eipä se Kaken oma asiantuntemuskaan tuosta uhosta mitenkään välittynyt. Se ei nosta Kaken haukkumaa keskustelun tasoa yhtään. Taitaa puolustelija itse olla turhan läheinen tuttu tämänhetkisen kritiikin kohteen kanssa. Miespelaajista puhuttaessa keskusteluketjujen jutut ovat sitäpaitsi paljon suorempi kuin tässä ketjussa, mutta ei siellä ketään kommentoijaa haukuta kateelliseksi kilpailijaksi.
Ja ottaen huomioon sekä sukupuoleni että ikäni niin en ainakaan itse ole jäänyt naisten maju-kutsuja odottelemaan ;)
Rauha
05/04/2016
Ihan rauhassa pojat!
Tuskin täällä kukaan mitään pahaa kellekään toivoo! Toi varmaan vaan provoaa jatkamaan juttua ettei voida myöntää, että joku pelaaja on pelannut huonon kauden ja huonot MM-kisat. Että syytellään asiasta ymmärtämättömiksi tai kilpailijoiksi kun uskalletaan asiasta keskustella.
Itse toivottelen naiselle parempaa onnistumista kauden loppupeleihin ja tehokkaampaa seuraavaa pelikautta! Ei ne seuraavat MM-kisatkaan todellakaan mahdottomuus hänelle ole, jos vaan taso taas tuosta nousisi! Viime kauden pelasi oikein mallikkaasti, kohta nähdään onko suunta yhä laskeva vai tuleeko piristys! Tsemppiä!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.