Divarit

Oletko sinä Suomen kovin rankkarispesialisti?

20.06.
2016
1 Kommentti
3
Divarit
Salibandyrankkareiden SM-kilpailut mitellään kuvassa nähtävällä alustalla Tampereen Koulukadun kentällä. Kuva: Mika Hilska

Salibandyrankkareiden SM-kilpailut mitellään kuvassa nähtävällä alustalla Tampereen Koulukadun kentällä. Kuva: Mika Hilska

Heinäkuun lopussa Tampereella on luvassa lajihistorian ensimmäiset rankkarien SM-kisat. Tampereen Koulukadun kentällä selvitetään kovimpia rankkarinvetäjiä 30. päivä heinäkuuta. Voittajajoukkue on virallisesti lajin Suomen mestari, sillä Salibandyliitto on myöntänyt tapahtumalle virallisen SM-arvon. Tapahtuman järjestää Ilves Salibandy.

Tapahtumavastaava Jukka Leppänen, mistä moinen idea?
– Joel Heine on meillä Ilveksellä hommissa, ja puhui jouluna, että oli osallistunut tällaiseen tapahtumaan Latviassa. Jouluaterialla toimistossa aloitettiin suunnittelu. Aluksi oli tarkoitus, että olisi pidetty ihan vapaamuotoinen tapahtuma, jossa pelurit näkisivät vähän vanhoja kavereitaan ja uusia kavereita. Sittemmin matkan varrella tuli mukaan tuo SM-status, Leppänen taustoitti Pääkallo.fi:lle.

Rankkarit lauotaan siis ulkoilmassa, ja rankkareihin pätevät muuten normaalit rankkarisäännöt, mutta laukaisuaikaa on vain 20 sekuntia per laukoja. Yhteen joukkueeseen kuuluu aina neljä laukojaa ja maalivahti.

– Tavoitteena on saada paikan päälle 80 joukkuetta, eli 400 pelaajaa. Toivottavasti paikalle tulisi myös ihan katsojiakin. Puitteet ovat hyvät ja legendaariset. Tampereen Koulukadun kentällä pelattiin aikoinaan jääkiekon SM-sarjan otteluita ja jääkiekon maaotteluita, Leppänen kertoi.

Pelikenttiä on paikan päällä kaikkiaan kahdeksan. Osallistujajoukkueet on tarkoitus jakaa kahdeksaan kymmenen joukkueen lohkoon. Näistä lohkojen neljä parasta jatkavat 32 parhaan joukkoon, sijat 5–8 pelaavat paikoista 33-64 ja sijoille 9-10 mittelevät sijoista 65–80.

– Pelaaminen on tietenkin pääosassa tapahtumassa. Jokaiselle joukkueelle kertyy noin 13–14 peliä. Yksi peli ei kuitenkaan kestä kovin kauaa (noin 8 minuuttia siirtymäaikoineen).

Oheisohjelmaakin on tarjolla.

– Mukana on musiikkia, eli muutama livebändi, jotka keventävät urheilutapahtumaa. Oheen kuuluu myös ruoka -ja juomapalveluita. Alkoholia ei kuitenkaan tarjoilla.

Suomen mestaruus on toki itsessään kova suoritus lajissa kuin lajissa. Muitakin palkintoja on luvassa.

– Kolme ensimmäistä joukkuetta saavat SM-pokaalien lisäksi rahapalkinnot. Voittaja saa 300e, kakkonen 200e ja pronssijoukkue 100e. Mitalistit saavat myös osallistua seuraavan vuoden turnaukseen ilmaiseksi. Myös erinäisiä yllätyspalkintoja on luvassa. Osallistujille on luvassa tuotepalkintoja esimerkiksi suoritteiden hienouden tai hauskuuden perusteella, Leppänen valaisi.

SM-turnaus on statukseltaan avoin, joten kuka tahansa voi osallistua ikään tai sukupuoleen katsomatta. Tänä vuonna turnauksessa on ainoastaan yksi sarja, mutta jatkoa ajatellen on tehty suunnitelmia.

– Ensi vuonna olisi tarkoitus ottaa mukaan ikämiehet, juniorit ja aikuiset. Tilaa olisi vielä toisen kentän verran. Liittoonkin on ilmoitettu, että ensi vuodeksi kategorioita pyritään järjestämään kaksi tai kolme, Leppänen kertoi.

Ilmoittautuminen
Turnaussivut (löytyy muun muassa tulospalvelu ja kattavat säännöt)

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Keke
11/07/2016
Huikee turnaus! Täytyykin heti alkaa lämmittelemään käsiä.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.