Järvi teki historiaa – rikkoi ensimmäisenä Salibandyliigan pelaajana 500 runkosarjaottelun rajan

Mikael Järvi (oik.) rikkoi ensimmäisenä Salibandyliigan pelaajana 500 runkosarjan ottelun rajapyykin. Kuva: Esa Takalo

Mikael Järvi (oik.) rikkoi ensimmäisenä Salibandyliigan pelaajana 500 runkosarjan ottelun rajapyykin. Kuva: Esa Takalo
Mikael Järvi (oik.) rikkoi ensimmäisenä Salibandyliigan pelaajana 500 runkosarjan ottelun rajapyykin. Kuva: Esa Takalo

Mikael Järvi, 38, esiintyi tänään 500 kerran miesten Salibandyliigan runkosarjassa, kun LASB ja Oilers kohtasivat Lahden Suurhallissa. Kyseessä oli samalla LASB:n historian ensimmäinen Salibandyliigan kotiottelu.

Järven ja LASB:n kannalta ottelu alkoi murheellisesti, kun päivänsankari katsoi jäähypenkiltä Oilersin avausmaalia. Ensimmäinen erä oli lopulta konkarin kannalta vahva esitys, sillä laituri osui kerran alivoimalla ja syötti maalin kun kotijoukkue löi taululle 3-1-johtolukemat.

Toisessa erässä Oilers osui kertaalleen ja kolmanteen erään mentiin kotijoukkueen maalin johdosta. Kolmosperiodissa vieraat osuivat kolmesti ja kotijoukkue kahdesti. Täten edessä oli jatkoaika. Jatkoajalla ei nähty maaleja ja pistepotti tasattiin lukemin 5-5.

LASB:n tehopelaajia olivat 1+1 nakuttaneet Järvi ja Tino Nivala. Ottelun pisterohmu oli hattutempun laukonut Oilersin Casper Pfitzner. Sylvester Raikamo iski pisteet 2+1 ja Markus Markkola syötti kaksi maalia. LASB:n kotiavausta seurasi Lahden Suurhallissa kaikkiaan 740 katsojaa.

Oilers on nyt kolmen pisteen turvin sarjan kolmantena. LASB nappasi liigahistoriansa avauspisteen ja on yhdeksäntenä.

Järvi on kaikkien aikojen ensimmäinen pelaaja, joka sai 500 runkosarjan ottelua täyteen. Toisena kaikkien aikojen tilastossa on Happeessa pelaava Petri Kauko 476 ottelulla ja kolmantena SPV:tä edustava Mikko Kohonen 457 ottelulla.

Järven ura Salibandyliigassa alkoi kaudella 1996-1997 VFT:n paidassa, jota hän edusti kolmen kauden ajan. Kaudella 1999-2000 laituri edusti HIFK:ta. Tuon jälkeen hänen seuransa oli SSV (viime kaudella Viikingit) aina viime kevään Erän ja Viikinkien seurafuusioon saakka. LASB:n riveissä konkari esiintyi ensi kerran keskiviikkona, ja siitä ottelusta voit lukea lisää täältä.

Järven saavutukset ovat vertaansa vailla aivan kirjamellisestikin. Korkeimman runkosarjan ottelumäärän lisäksi, hänellä on eniten pelattuja kausia Salibandyliigassa. Palkintokaapista löytyy ennätykselliset 17 mitalia, joista kultaisia on peräti 10. Myös se on Salibandyliigan ennätyslukema miesten liigassa.

Kaikkien aikojen pistepörssissä Järvi on kolmantena tehoin 353+369=722. Edellä ovat Henri Johansson ja ykkösenä majaileva Mikko Kohonen. Pudotuspeleissä Järvi on omassa kategoriassaan ottelumäärissä ja pisteissä. Kaikkiaan 189 ottelua on tuottanut pisteet 146+122=268.

Maajoukkueessa Järvi toimi Suomen kipparina, kun sinivalkoinen maajoukkue juhli MM-kultaa vuosina 2008 ja 2010. Maaotteluita laiturille on kertynyt kaikkiaan 95 ja niissä tehopisteitä 62+41=103.

Ottelutilastot.

Lue myös:
Maali, fläppitauluhommia ja tappio mestareita vastaan – Mikael Järvi isossa roolissa LASB-debyyttissään

Artikkelia on muokattu 24.9. klo 19.16. Lisätty tietoja Järven juhlaottelusta.

21 comments

  1. LASB mun kakkossuosikki. Mikke se vaan on iskussa, vaikka vanha ja liian hidas 😉

  2. Iso hatunnosto Järven suuntaan. Nöyrä, positiivinen ja kaikki ympärillään huomioon ottava huippupelaaja. Sopii LASBin porukkaan kuin nakutettu. Arvostan!

  3. Onko jossain selvitetty mikä tämän seuran nimi on ja mistä se on lyhennetty – vai onko enää lyhennetty mistään? Eli Divarin voitti LaSB, eli Lammin Salibandy, se nyt on ihan selvä asia. Nyt 2016-17 liigaa pelaava joukkue on fuusioseura LASB, mutta onko se edelleen Lammin Salibandy, vai onko se enää lyhenne yhtään mistään vrt. NST?

  4. Eipä taida olla lyhenne mistään. On vaan tehty nykymallin mukaisesti eli kirjoitetaan kaikki isolla: LASB. Vähän samaan tyyliin kuin esimerkiksi JYP.

  5. Kiitos tästä Seppo. Onkohan tuosta nyt sitten tarkoituksella tehty myös epämääräinen, kun LASB on helposti johdettavissa nimeen ”Lahden Alueen Salibandy”, joka seura käytännössä on, mutta ei kuitenkaan sitten ihan virallisesti…? Jos näin on, niin pakko nostaa hattua kekseliäisyydelle.

  6. Eiköhän toi LASB ole edelleen se sama seura Lammilta mikä voitti divarin? Mutta mikä on Esport Oilers?

  7. Minusta kuulostaa, että LASB on ihan yhtä paljon LaSB kuin esim. EräViikingit on SSV.

  8. Kilponen, löysää sitä eSPorTOilERs kulaliinaa ja vedä vaikka HapPeE välillä keuhkoihin. Laif iis laif helpottaa välillä kun ei tartte koko ajan spennaa eli jännittää ison maailman asioita. Ota kuppi teetä ja Berliinin munkki kivalla pumada kuorrutuksella. Huutelet sunnuntaina siel kultahampaisten kaupungissa kannustusta EsPOrTbRoileRsSin kaatuilijoille.

  9. Osaisiko kukaan Oilerssin tyyppi kertoa, mikä on Töllikön tilanne?

  10. Googlea saa käyttää jne. LaSB (=eli Lammin salibandy) yhdistyi alueen muiden pienseurojen kanssa LASB:ksi (Lahden salibandy).

  11. Yritin kyllä Googlella hakea, mutta tuota Lahden salibandya en ainakaan pikaisesti löytänyt mistään. Voitko laittaa linkin sinne, missä asia kerrotaan ihan näin yksiselitteisesti? Myöskään hakemalla sanoilla Lahden salibandy ei minusta löytynyt mitään selkeätä vastausta, että se lyhennetään LASB.

  12. Viime kauden LaSB oli siis Lammin Salibandy. Tämän kauden LASB on LASB. Ei siis Lahden- , Lahden Alueen- eikä Lammin Salibandy. Toisaalta se voi olla näitä kaikkia. Miten kukin haluaa. Nimi on siis LASB.

  13. LASBista löytyy tietoa niinkin yllättävästä paikasta kuin http://www.lasb.fi. Esim. etusivun alareunassa lukee näin:

    Tietoa meistä

    LASB on Hämeenlinnassa ja Hollolassa toimiva salibandyseura, joka perustettiin Lammin Salibandyn, Kosken Dynamon ja Hollolan Urheilijat -46:n salibandyjaoston fuusioituessa. LASBin miesten edustusjoukkue pelaa Salibandyliigan kotiottelunsa Lahdessa. Junioritoiminta pyörii niin Lammilla, Hämeenkoskella kuin Hollolassakin. Keväällä 2016 seurassa on noin 350 lisenssipelaajaa.

  14. Kiitos Mikko, näin minä sen tosiaan ajattelinkin ja mielestäni se on hienosti keksitty seuralta. Eli sinällään nimi on vastaava kuin esim. JYP ja NST, joista niistäkin voi kukin esittää valistuneen arvauksen, että mistä ne voisivat olla lyhenne, kun oikea ja virallinen vastaus on, että eivät yhtään mistään.

  15. LASBin sivuilla lukee, että seura toimii Hämeenlinnassa ja Hollolassa. Junioritoiminta pyörii Lammilla, Hämeenkoskella ja Hollolassa, Eli ei tuon perusteella ole Lahdesta, vaikka esim. allekirjoittanut näin on väittänyt. Kuitenkin pääkallon ennakossa, missä oli tämän kauden liigajengit, LASB(Lahti) luki… Jokainen voi tuon perusteella vedellä itse johtopäätökset mistä tää seura tulee. Sinällään mulle ihan sama mistä tulee virallisesti, ainakin edustus näyttää toimivan. Pikkupaikkojen yhteisessä junnuedustuksessa näen myös suuret mahdollisuudet.

  16. Ainakin tässä: http://floorball.fi/uutiset/liigan-uutiset/salibandyfuusion-tuloksena-lahtelainen-liigaseura-lasb/ on sanottu, että ”LASB Edustus ry:n kotipaikaksi on rekisteröity Lahti.”

    Löytyykö NST:stä ihan virallisesti jostain maininta tuosta Nakkisormet Team? Ainakin joukkueen omilla sivuilla lukee ”NST-Lappeenranta ry”. En väitä, etteikö joskus olisi ollut Nakkisormet, mutta kun puhutaan vuodesta 2016, niin haluaisin nähdä sen lähteen jossa kerrotaan ihan virallisesti (ei millään lempinimillä) että joukkueen nimi on Nakkisormet.

    Kun puhutaan nimihistoriasta, niin minusta näyttäisi, että NST ja LASB ovat menneet samaa polkua: Ensin lyhennettiin jotenkin, sitten lyhenne vakiintui ja lopuksi se ”pitkä versio” poistettiin virallisesti ottaen kokonaan.