Maajoukkueet

Viimeinen EFT-joukkue ennen MM-kisoja valittu – Hankkio ja Toriseva debytoivat

21.10.
2016
46 Kommenttia
1
Maajoukkueet
 Kovassa vireessä oleva Jari Hankkio valittiin mukaan Suomen tuoreimpaan maajoukkueeseen. Kuva: Mika Hilska

Kovassa vireessä oleva Jari Hankkio valittiin mukaan Suomen tuoreimpaan maajoukkueeseen. Kuva: Mika Hilska

Tässä on Suomen salibandymaajoukkue Ruotsin Växjössä 4. – 6. marraskuuta pelattavaan neljän maan EuroFloorball Tour -turnaukseen. Suomi kohtaa Växjön Fortnox Arenalla Sveitsin, Tshekin ja Ruotsin.

Marraskuun EFT-turnaus on samalla viimeinen näyttöpaikka ja kenraaliharjoitus joulukuussa Latvian Riiassa pelattavaan MM-turnaukseen. Suomen MM-joukkue julkistetaan melkein heti EFT-viikonlopun jälkeen eli torstaina 10. marraskuuta.

Suomen ottelut EFT-turnauksessa (ajat Suomen aikaa):

Pe 4.11. klo 14 Suomi – Sveitsi
La 5.11. klo 16.30 Tshekki – Suomi
Su 6.11. klo 15.45 Ruotsi – Suomi

Suomen maajoukkue EFT-turnaukseen.

Suomen maajoukkue EFT-turnaukseen.

Päivitys: Salibandyliitto lähetti myöhemmin tiedotteen jossa kerrottiin, että Juuso Heikkinen ei kuulu tuoreeseen joukkueeseen, mutta Sami Johansson (Classic) kuuluu.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Missä on Pfizner?
21/10/2016
Missä se Oilersin Pfizner on? Mies on kovassa maalivireessä ja on jo toista kerta pois Kettusen listasta.
Espoo
21/10/2016
Kettusen valinnoissa ei näytä olevan muuta logiikkaa kun: "jätetään ne espoolaiset pois joukkueesta". Onkohan Joensuusta liian pitkä matka Espooseen?
Viime kauden hopeajoukkueen pelaajat ei ainakaan kuulu valmentajien kaveriporukkaan.
Öljymiehet voivat nyt rauhassa keskittyä liigapeleihin ei tarvitse tavoitella kun mestaruutta.
Timotei
21/10/2016
Pfitzneriä tai Iiskolaa olisin kyllä itsekin odottanut mukaan nyt kun Kapanen on varmuudella kisoista pois. Ilmeisesti Kettunen & co laittaa ennemmin leftin vasemmalle kuin kokeilee em. herroja Kukkolan ja Kailialan kanssa. Hankkio kuitenkin mukava nähdä mukana, toivottavasti pääsee kokeilemaan kunnon roolissa myös.
Esko Seppänen
21/10/2016
Jari Hankkio on mailman paras.
HM
21/10/2016
Pfitzner oli ilmeisesti jättäytynyt pois joltain kesäleiriltä ja siitä seurauksena Kettunen pahoitti mielensä. Eniten ihmetyttää espoolaisista Kaltiaisen kohtelu, miten kesän aikana sekä Toriseva, että Ihme voi ajaa ohi? Vahvat näytöt kuitenkin kevään EFT:ssä, syksyn u23-peleissä, sekä liigassa Oilersin parhaita...Rightin kavereista Kapasen tilalle olisi myös Valtteri Kainulaista voinut kokeilla. Ja maristaan nyt siitäkin, että näköjään tuolla Kohosella se kiintiöpaikka majuun on niin kauan kuin kaveri vaan pysyy kahdella jalalla pystyssä.
Kusipää
21/10/2016
Komppaan edellisiä kommentteja, mukava nähdä hankkio joukkueessa. Mutta mitä vittua toi mika kohonen tuolla tekee? Kaverilla ei jalka riitä kyllä enää mitenkään. Ja onhan se Espoo syöpänen kaupunki mut oisko sieltä voinu pfitsneriä, kainulaista koittaa? Iiskolan oisin tahtonu nähdä myös.
S7
21/10/2016
Kainulainen rightina imo, casper käynyt pari kertaa surffaamassa majussa, ei vakuuttanut, iiskola vähän samaa kastia. Toki tolla tavalla pärjäävät kumpikin liigassa. Espoolaisista raikamo ois kovin right jos pysyis kunnossa. Kv-peleissä pikkusen erilaiset pelaajat pärjää. Lätkässä voittavissa jengeissä usein jätelty myös kotimaan kovimpia pois... Se mikä tossa niin helsingborista näyttää tulevan kaikki ja aika ilmaiseksi, ei oo manninenkaan loistanut...
Reimari
21/10/2016
Pfitznerin paikka olisi ehdottamasti porukassa. Samoin Hankkio olisi kiva nähdä näissä kansainvälisissä peleissä. Mika Kohosen paikka on legendojen jengissä.
Jöö
21/10/2016
Pfitsner (vai miten se ny kirjotetaan) on varmaa poissa siksi, että oli huono sillon kun pääsi pelaamaan majuun. Sillon kun ehdotetaan, että jonkun pitäisi olla mukana nii joku pitää tiputtaa pois. Mun mielest Moilanen pitäa tiputtaa ja paikalle Iiskola tai Johansson.
Katsoja
21/10/2016
Onko se yhteensattuma vai ei mutta samalla kun Ahtiainen jäi pois maajoukkueen valmennusryhmästä niin Oilerssin pelaajat myös hyllytettiin?
Erikoiselta tämä nyt vaan näyttää kun Pfitzner joka pelaa parasta kauttaan, tiputetaan tylysti pois vaikka joukkue "huutaa"rightin hyökkääjää, varsinkin juuri nyt kun Kapanen loukkaantui.
Vanhan liiton salibandyniilot vaan komppaa Kettusen porukkaa, no aikansa kullakin.
Vielä tulee myös uuden sukupolven vuoro joka on varmasti parempi kun edellinen.
Joo
21/10/2016
Huikeeta et Hankkio sai mahollisuuden näyttää, pelannu huikeen alkukauden. Righteista cape, vade tai tupe olis kuka tahansa ansainnu näytönpaikan. Noh näillä mennään, aina voi jossitella. Foxia ihmisenä en tunne, en lähe persoonaa arvosteleen mut ihmetelly aina niitä valintoja, aikasemminki jääny seurajemgissä kuumia pelaajia pellolle. Tohon sentterikeskusteluun kiinni ottaen, eiköhän se oo Salo- Kukkola- Kohonen vaikka siinä vois ihan hyvin pelata esim Pylsy.
Joo2/2
21/10/2016
S7:n kans samaa mieltä siitä että jos Raikamo pysyis kunnossa niin olis righteistä kovin vaihtoehto. Kaverilla olis potentiaalia olla maajoukkueessa Rickie Hyvärisen kaltanen ratkasija.
PTT
21/10/2016
MISSÄ ON KALTIAINEN !? Ihmeen huonoja valintoja..
kuoma
21/10/2016
Nuori Valtteri Kainulainen voisi mielestäni sopia jo MJ:hin kaverilla on hyvin kypsä ja fiksu pelityyli. Mitä mieltä?
Tuna
21/10/2016
Kannattaa pitää mielessä että valintoihin vaikuttaa muukin kuin syksyn pistesaldo. Esim. se mimmoinen pelaaja on ihmisenä, onko yhteistyökykyinen vai primadonna jne. Ja sitten kun miettii millaisia ihmisiä espoolaiset ylipäätään ovat, niin ei tarvitse ihmetellä oilers pelaajien pois jättämistä.
Kuoma
21/10/2016
ymmärsinkö oikein, että joukkueessa on vain 2 rightin sniperiä?
PAsIpaSi
21/10/2016
En ymmärrä Mika Kohosen, maailman parhaan salibandyn pelaajan valinnan arvostelua. Täysin järjetöntä! Edellisissäkin kisoissa heti kun pudotuspelit alkoivat laittoi luun kurkkuun sellaisella rystylämärillä, että vieläkin värisyttää. Tähän pelaajaan ei Suomi kaadu.
Heikki
21/10/2016
TUNAlle miettimistä. Hyvärinen oli monta vuotta joukkueen vakiokaartia ja nyt sitä alkaa olemaan Peter Kotilainen ja Jami Manninen joten toi teoria henkilön luonteesta ei oikein osu.


Totta on, että Pfitzner ei ole koskaan oikein onnistunut tilaisuuden saadessaan, mutta on tuolla kyllä niitäkin joilla onnistumisista on jo pari vuotta aikaa.

Kummastuttaa se miten on mahdollista, että näin tärkeään tapahtumaan otetaan näytille niinkin olennainen tekijä kuin maalivahti. Onko aiemmin mukana olleet sitten pettäneet Kettusen silmissä niin pahasti, että on pakko kartoittaa vaihtoehtoja.

Toinen mikä tosiaan myös kummastuttaa on noi kätisyydet ja se seikka, että Kapasen tilalle ei ole otettu slkeästi Kapasen rooliin sopivaa paikkaajaa. Vaikkakin se paikka on nykyään aika helposti täytettävissä, mutta silti. Outo ryhmä kaikilla mittareilla.
Katsoja 2
21/10/2016
Ei ole kisajoukkue! Vielä kokeillaan ainakin Hankkio, Toriseva. Hankkion pojalla syytä verkot heilua, muuten pihalla kisoista. Harmi tietysti et näytöt jää vähiin viime kauden loukin takia.
Suomalainen
21/10/2016
Salibandyllä voisi olla samanlaisen sivusto kuten jääkiekolla on jatkoaika. Nyt tälläkin sivustolla todetaan vain maajoukkueen valmentajan valinnat, ilman mitään kyseenalaistamista tai perusteluja.
Onneksi pääkallolla on kommentointiin mahdollisuus niin saadaan myös erillaisia mielipiteitä esille. Samaa toivoisi salibandyn toimittajilta, nyt silitetään myötäkarvaa liikaa.
Osittain tämä voi johtua suppeasta toimittajien määrästä ja mahdollisesti myös joskus sidonnaisuudesta liittoon?
Espoosta
21/10/2016
Eipä oo Kettusella mu.....aa uudistaa /nuorentaa joukkuetta. No...ehkä osaa(tajuaa) joulukuussa jättää pestinsä.
Kertokaahan
21/10/2016
Miksei oteta liigajoukkueiden parhaita kenttiä sellaisenaan ? Toki joissain kentissä voitaisiin syystä tai toisesta "heikoin lenkki" korvata paremmaksi arvioidulla saman tyyppisellä pelaajalla. Mutta pääperiaate siis se , että valmiilla koetelluilla ketjuilla mentäisiin.
Kertokaahan:lla
21/10/2016
Hyvä idea, voisi toimia ihan okei
Osku
21/10/2016
Onko Ihmeellä mennyt noin hyvin Ruotsissa, että pääsee taas koittamaan majuun?
Peetu
22/10/2016
Ei Kettunen tajua paljonko aiheuttaa hallaa Suomen salibandylle noilla " kaveria ei jätetä" valinnoillaan, heti pois kun on itsekin päässyt noilla kriteereillä maajoukkueen koutsiksi. Niin se vaan toimii toi hyvä veli juttu,....
Right man
22/10/2016
Varma tappio - niillä on väärä käsi alempana ja lapa käyristetty päin vittua. Ei, mää ole mahdottoma hämmästyny. Mää ihmettelen oikke kauhiast tämmöst ja ole niinkun klapil päähä lyöty.
Vaara
22/10/2016
Komppaan Peetua, juuri näin se menee. Kettunen kaverivalinnoillaan on jo aiheuttanut ongelman. Ruotsi Vaaran johdolla nuorensi joukkueen ajoissa ja voittaa MM-kultaa taas tänäkin vuonna. Väärillä valinnoilla on usein kauaskantoisia seurauksia.
Erikoiseksi maajoukkueen valmennuksen valinnat tekee Espoolaisten näkyvä syrjintä, tälle ei vaan löydy mitään järkevää selitystä.
Harmi, Espoolainen salibandy on kolmen suuremman salibandykeskittymän joukossa ja kasvukeskuksena harrastastajamäärät selvässä kasvussa.
Viime kauden hopeajoukkueesta ei kuitenkaan yksikään pelaaja ole maajoukkuepaikan arvoinen, Näin siis Kettunen arvostaa espoolaista salibandya.
Odotetaanko kun Nykky tulee takaisin vastuuseen vai houkutellaanko puolisuomalainen Vaara uudistamaan maajoukkueen toimintaa?
Suuria muutoksia tarvitaan MM-kisojen jälkeen!
S7
22/10/2016
Ja voittaa sillä samalla sapluunallaan, missä joukkueen runko 88 syntyneitä. Kun kattoo meijän poikia, niin onhan meillä tuota nuorempaa. Pelkkä ikä mitään merkkaa...
Wiggum
22/10/2016
Laji kuin laji niin aina näistä MJ-valinnoista maristaan. Aina voi loputtomiin sumplia, sopisiko joku toinen pelaaja joukkueesee paremmin kuin toinen.
Veli
22/10/2016
Kohosen merkitys olis kyllä joukkueessa enemmän henkinen kuin fyysinen. Haikailen vähän, että Petteri Nykky ottaisi seuraavaksi majun haltuunsa.

Kivilehto, Aro, Moilanen ja Kohonen, siinä pelaajat jotka jättäisin ainakin pois kisajoukkueesta. Mutta ehkä en vain näe kokonaiskuvaa. Aina näitä voi joo pyöritellä..
Johan nyt
22/10/2016
Nyt kyllä täytyy ihmetellä Happeen nelikon valintaa. Kaikki olleet melkoisen pihalla seurajoukkueensa peleissä. Jopa Junkkarinen, todella epävarma. Ja Hoikkanen ollut pitkään sairaana/loukissa. Seuraako Kettunen lainkaan liigaa, tai kysyykö koutseilta?
Heikki
22/10/2016
No laitetaan se nyt tänne kun ei kukaan muukaan ole sitä laittanut. 12 Juuso Heikkinen ei kuulu joukkueeseen mutta 77 Sami Johansson kuuluu. Kyllähän tämä tieto olisi pitänyt päivittyä jotenkin muuten kuin kommenttipalstan kautta.
Koutsi
22/10/2016
Eipä taida Kettunen seurata liigaa eikä Jänttikään, ovat nyt liigan yläpuolella maajoukkueen koutseja.
Ruotsiin voi kyllä mennä moikkaamaan Helsingborgiin hyviä kavereita
Jääpallo
22/10/2016
H Johansson- Kukkola- Kailiala
Salin- Salo- Lastikka
Pe Kotilainen- Jokinen- Hankkio
Pfizner- Pylsy- Manninen
Riku Kekkonenki mukaan:)
Tuos ois mun mieleen olevia hyökkäysvitjoja jos saisin päättää:D mitä tuumitta?
Evert
22/10/2016
En jaksa käsittää miten Holopainen ei mahdu maajoukkueeseen.
Jules
22/10/2016
Lastikka ja Rasmus kainulainen olis pitänyt pitää Majussa jos edes jotain nuorentamista olis havaittu. Muuten ihan odotetun lainen valinta. Kohosta ja tiitua tarvitaan myös, mutta olis hyvä olla nuorempaa kaartia lisänä. Ihan vaan jo jatkuvuuden kannalta.
JiiK
23/10/2016
Moilanen, miksi ihmeessä?
Hei Sverige
24/10/2016
Suomen kielen taitoni eivät ole kovin hyviä, joten anteeksi virheitä.
Pidän Suomen salibandy, mutta kehitystä maajoukkueen on menossa alaspäin, ei ylös. Nykyinen päävalmentaja on juuttunut vanhan verkon ja ei ole taitoja tehdä muutoksen nuorempi joukkuen. Hyvä päävalmentaja pystyy motivoimaan pelaajia, ei de-motivoida kun hän tekee nyt monille kykyjlle, Raikamo, Hankkio ja Pfizner ovat vain yksi monista talentista.
terveisiä Vaasasta
Kriitikko
24/10/2016
Kun rightin hyökkääjä loukkaantuu niin otetaan tilalle leftin hyökääjä? Mitään perusteluja ei ole annettu julkisuuteen?
Moderni viestintä on avointa ja tiedotetaan heti reilusti päätöksien taustat. Nyt annetaan spekuloinnille valta.
Msy
24/10/2016
Katsoin eilen Helsingborg - Falun pelin ja yhden pelin otannalla allekirjoitan kaikkien FCH:n pelaajien valinnat. Kivilehto oli taas mm -kunnossa ja Kohosellakin kulki jalka viime vuotta paremmin. FCH joutui 1. ja 2. erässä puolustamaan erittäin paljon ja kuitenkin papparaiset jaksoi painaa kolmannen erän, joka pelattiin kokonaisuudessa kahdella kentällä. Erityisesti jäi mieleen Manninen, joka lienee parhaimmassa kunnossa mitä koskaan. Manninen oli ehkä ainut pelaaja, joka jaksoi vielä jatkoajalla juosta jatkuvasti ylös-alas. Pisteitä ei Manniselle tullut yhtä vaparin tökkäyksestä saatua syöttöpistettä enempää, mutta kerran lapio takikselta hutin varmassa paikassa. Manninen pelasi vasenta laitaa eli siinä yksi vaihtoehto paikkaamaan rightin laiturin puutetta. Erittäin hyvä ja tarkka peli, jossa ei montaa paikkaa kummallekkaan tullut. Kohokohta oli kun FCH:n penkiltä kuului Pasilasta tuttu; pelaapelaa! huuto:-)

Hakonen pelasi mielestäni hyvin, joten sieltä on tulossa yksi rightin pakki, mutta ei ehkä näihin kisoihin.
Nettilähetyksiä?
31/10/2016
Tuleekohan nämä livelähetyksinä jostain?
Onko kellään tietoa
JiiK
01/11/2016
Jos tulee niin varmaankin IFF Youtube-kanavilta sitten. Toivotaan.
Yllättäin Jyväskylä
02/11/2016
Mikä yhdistävä tekijä on yli puolella maajoukkueeseen nimetyillä hyökkääjällä?
Vastaus: Jypinkylä
Maju
02/11/2016
Suhteetonta kun puolet joukkueesta on Jyväskylä taustaisia?
Classic pelaajat pääosin perusteltuja valintoja, ainoastaan Pylsyn valinta arveluttaa.
Jos J. Lindfors, Töllikkö, Pfitzner, Markelin ja Kaltiainen pelaisivat EräViikingeissä tai Happeessa nin olisivat siis MM-joukkueessa, näinkö se menee?
S7
03/11/2016
Nyt tainnut laskut mennä sekaisin, pakeista yksi ja hyökkääjistä toki yli puolella tuota taustaa. Töllikkö ollut kisakoneessakin, mutta ei taida tällä hetkellä riittää. Markelin ja Lindfors ehken tulevaisuudessa. Ja jos nyt puhtaasti sarjataulukkoa ja alkukautta ajattelee, niin kyllähän EräViikingeissä pelaaminen pitääkin olla meriitti. Jos vertaa Oilersiin, niin 52 maalia plussalla!
S7
03/11/2016
Evi silmillä voisin huudella, että missä on Juselius? Johtaa plussa miinusta. Mutta sen tajuan, että Markon aika tulee myöhemmin, mutta jo nyt noussut liigan elittiin, vaikka meijän puolustus onkin ihan paska, ainakin tämän palstan mukaan...

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.