Ulkomaat

Lastikka loistaa Sveitsissä – kestomenestyjän paras pistemies

08.11.
2016
1 Kommentti
2
Ulkomaat
Kuva: Damian Keller / unihockey.ch

Kuva: Damian Keller / unihockey.ch

Viime kauden päätteeksi Hämeenlinnan Steelersistä yllättäen maailmalle ponnistanut Ville Lastikka, 20, on jatkanut Sveitsin pääsarjassa siitä, mihin Suomen Divarissa jäi.

Lastikka on ollut alkukaudesta NLA-liigaa johtavan Wiler-Ersigenin paras pistemies. Yhdeksään pelattuun otteluun Lastikka on iskenyt tehopisteet 16+3=19. Tehot oikeuttavat koko sarjan pistepörssin kuudenteen sijaan.

– Ihan kivasti on lähtenyt homma käyntiin täällä Sveitsissä. Aluksi tietysti vähän totuttelemista maan tapoihin ja kaikkeen uuteen. Täällä Wilerissä on hoidettu kaikki salibandyyn liittyvät sekä sen ulkopuoliset asiat niin hyvin, että kyllä täällä hyvin viihtyy. Eipä nämä maisematkaan täällä yhtään hassummat ole, Lastikka sanoo.

Suomen Divarissa kovia maalimääriä latonut hyökkääjä näkee, että eroja suomalaiseen salibandyyn on havaittavissa muun muassa vauhdissa sekä pelaajien taitotasossa.

– Mun mielestä salibandy on täällä jonkin verran temmoltaan nopeampaa, mutta vastaavasti pelaajien taitotaso on hivenen alhaisempi kuin koti-Suomessa. Toki tässäkin täytyy ottaa huomioon, että yhtäkään liigapeliä ei mulla ole vyöllä ja vertauskohtana toimii Divari, nuorten MM-kultaa keväällä 2015 voittanut Lastikka pohtii.

Wilerin pelipaidassa viilettää myös maajoukkueen luottopuolustaja Tatu Väänänen, joka on myös helpottanut Lastikan sopeutumista alppimaahan.


– Onhan se kiva kun saa välillä puhua Suomeakin. Tatu on niin viimeisen päälle urheilija, että täytyy yrittää itse ottaa vaan mallia hänestä.

Sveitsissä vietettiin viikonloppuna maajoukkuetaukoa Suomen tavoin. NLA:n kakkospaikkaa pitää hallussaan Jarkko Nurmelan edustama ja Esa Jussilan luotsaama Alligator Malans, jota uumoiltiin ennen kauden alkua mestarijoukkueeksi. Kolmantena sarjassa majailee HC Rychenberg, jonka riveissä viilettävät Mikko Hautaniemi, Niklas Niiranen sekä Kari Koskelainen.

Hallitseva mestari GC Zürich puolestaan on ollut alkukaudesta vaikeuksissa. Ruotsiin palanneen Kim Nilssonin saappaita ovat täyttämässä suomalaisista Niko Juhola sekä Riku Kekkonen. GC on sarjataulukossa kuudes. Sarjan häntäpäässä on tällä hetkellä Matti Tauraman edustama Thun. Taurama on ollut koko alkukauden sivussa loukattuaan polvensa juuri kauden kynnyksellä.

Sveitsin NLA-liigan pistepörssi, top 10:
1. Johan Samuelsson, Tigers Langnau, 5+22=27
2. Joël Rüegger, Grasshopper Club Zürich, 13+10=23
3. Ivan Brechbühl, Tigers Langnau, 19+3=22
4. Tim Braillard, UHC Alligator Malans, 5+17=22
5. Jan Binggeli , Chur Unihockey, 18+2=20
6. Ville Lastikka, SV Wiler-Ersigen, 16+3=19
7. Paolo Rieri, Chur Unihockey, 8+11=19
8. Matthias Hofbauer, SV Wiler-Ersigen, 7+12=19
9. Rasmus Sundstedt, HC Rychenberg Winterthur, 9+9=18
10. Marco Louis , SV Wiler-Ersigen, 8+10=18

Suomalaiset NLA:ssa:
Wiler: Ville Lastikka 16+3=19, Tatu Väänänen 4+9=13.
Malans: Jarkko Nurmela 8+6=14.
Rychenberg: Mikko Hautaniemi 8+7=15, Kari Koskelainen 3+10=13, Niklas Niiranen 2+5=7.
Chur: Mikko Sipilä 5+4=9, Tuomas Aho 1+3=4.
GC: Riku Kekkonen 5+11=16, Niko Juhola 7+1=8.
Uster: Markus Kulmala 2+14=16.
Kloten: Matias Kaartinen 5+5=10, Johannes Jokinen 3+12=15.
Grunenmatt: Erik Härkönen 6+4=10, Miika Malkamäki 2+1=3.
Thun: Matti Taurama ( loukkaantuneena )

Tigers, WaSa, Köniz: ei suomalaisia

Linkit:
Sveitsin NLA-liigan kaikki tilastot (swissunihockey.ch)
Pääkalloennakko: Suomalaiset isossa roolissa Sveitsin mestaruustaistossa – Jussila vie Malansin kultaan?

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Otto Valavuo
Otto Valavuo
Twitter: @O_Valavuo
JiiK
08/11/2016
Kisojen jälkeen välittömästi maajoukkueen mukaan.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.