Maajoukkueet

Välierän ratkaissut Ruotsin supertähti myönsi: ”En ole täydessä iskussa”

10.12.
2016
1 Kommentti
0
Maajoukkueet
Nilkka teipattuna MM-kisoissa pelannut Rasmus Enström (oik.) iski Ruotsin voittomaalin välierässä. Kuva: perwiklund.se

Nilkka teipattuna MM-kisoissa pelannut Rasmus Enström (oik.) iski Ruotsin voittomaalin välierässä. Kuva: perwiklund.se

Maailman parhaaksi salibandypelaajaksi tituleerattu Rasmus Enström on kärsinyt loukkaantumisista Riian MM-kisojen alla. Lauantaisessa välierässä Enström nousi ratkaisevaan rooliin, mutta pelaaminen ei ole ollut helppoa.

Falunin huippuhyökkääjän juoksuaskeleet eivät pelin aikana näyttäneet ihan tavanomaisilta, ja hänen nilkkansa oli teipattu. Enström loukkasi nilkkansa kuukausi sitten pelatussa EFT-turnauksessa Växjössä. Pelikuntoa arvuuteltiin pitkään, mutta lopulta hän pelasi alkusarjan toisessa ottelussa ensimmäiset minuuttinsa.

– No, jalka toimii. Haluaisin olla paremmassa iskussa, koska en ole nyt täysin kunnossa. Tämä ottelu oli kuitenkin askel parempaan, Enström pohdiskeli Pääkallo.fi:lle voitetun välierän jälkeen.

Enströmin ja Alexander Galante Carlstömin johtama viisikko pääsi aitiopaikalta todistamaan, kun Sveitsi kavensi välierän 2–1:een ja nousi maalilla peliin mukaan kamppailun toisessa erässä.

Sveitsi tarjosi hyökkääjän mukaan kovan vastuksen hallitseville mestareille.

– Kaksi ensimmäistä erää olivat todella tasaisia. Emme ehkä olleet parhaimmillamme niissä, mutta Sveitsi on myös hyvä joukkue, ja he pelasivat vahvasti, ruotsalaistähti kertasi.

Enströmin kentän peli oli kahden erän ajan hankalaa ja tehotonta. Viimeiselle 20-minuuttiselle Ruotsi siirsi hyökkääjä Rikard Erikssonin Enströmin ja Galante Carlströmin väliin, ja homma alkoi toimia.

Kolmannen erän alussa Eriksson syötti pallon vasemmalla odottaneelle Enströmille, joka tykitti suoraan syötöstä ylänurkkaan, ja Ruotsi siirtyi 3–2-johtoon. Ottelun viimeistään ratkaisseen 5–2-osuman Enström viimeisteli läpiajosta.

– Rikard oli hyvä lisä ketjuun. Linuksen (kentässä aloittanut Nordgren) kanssa emme saaneet peliä kulkemaan niin kuin olisimme halunneet. Katsotaan, mitä valmennus keksii huomiseen finaaliin.

Toive MM-loppuottelun vastustajasta tuli kuin suoraan apteekin hyllyltä.

– Haluamme kohdata Suomen. Kyseessä olisi silloin kaksi maailman parasta maajoukkuetta, ja niitä matseja on hauska pelata. Se on taistelu kullasta, ja kuten aina, haluan voittaa sen, Enström lausui päättäväisesti.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Swe
10/12/2016
Tietääkö onko svahn loukissa?ollut tosi hyvä

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.