Liigat

Maalikarkelot Raholassa – pörssikärki iski taas hurjat tehot

13.02.
2017
26 Kommenttia
2
Liigat

”Näätien” ykkösvitja oli jälleen kerran iskussa. Arkistokuva: Esa Takalo.

Nokian KrP ja Happee iskivät yhteen maanantai-iltana miesten Salibandyliigassa. Melkoiset karkelot joukkueet Raholassa järjestivätkin. Lopulta voittolukemat merkattiin Nokian KrP:lle lukemin 11-8.

Avauserä oli maalinteon osalta selvästi kotijoukkueen juhlaa, sillä ”näädät” johtivat 20 minuutin jälkeen lukemin 4-0. Toisessa erässä Happee sai jo maalitilin avattua, mutta erävoitto merkattiin silti KrP:lle. Viimeiseen erään lähdettiin näin isäntien 7-2 -johdossa.

Kolmannessa erässä Happee nousi seitsemässä minuutissa maalin päähän ja tilanne näytti kotijoukkueen osalta jo pahalta. Ajassa 50:01 ja 50:24 Nokia teki kuitenkin salamamaalit ja johti jälleen kolmen erolla. Happee kiri vielä uudestaan maalin kantaan, mutta ei onnistunut punnertamaan peliä tasoihin. Henri Johansson sinetöi KrP:n voiton latomalla vielä kaksi osumaa tyhjiin. Minuutti ennen loppua alkoi ”Hirvien” hermokontrollikin jo pettää, kun Lauri Liikaselle vihellettiin viiden minuutin rangaistus väkivaltaisuudesta.

Nokialaisten tehokkaimmat olivat jälleen komeat 5+1 -tehot nakutellut Johansson, sekä pistein 1+3 onnistunut Jere Oksanen. Happeen tehomiehinä toimivat puolestaan Peter ja Paul Kotilainen. Ensiksi mainittu ampui kaksi maalia ja syötti yhden, jälkimmäinen sen sijaan teki yhden ja syötti kaksi.

Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
#51
13/02/2017
H.Johansson on maailman top 5 säbä pelaajan joukossa!
Yllätti
13/02/2017
taas niinkuin talvi suomalaiset autoilijat :-)
Vuosaari
13/02/2017
Börsdaylla meni kasetti kun pörssikärki teki liikaa pisteitä?
hhh
13/02/2017
Siltä se vähän näytti. Vaipat toisen kerran vaihtoon saman päivän aikana? Suolaa tuli lisää haavoihin, kun toinen upposi vielä tyhjiin Börsdayn katsellessa maailmaa jo jäähyaitiosta käsin.
Onko
13/02/2017
Tämä yksi sarjankaventaja ja muiden pelaamisesta päättävä veteli täänä 20 vetoa. 10 vetoa niistä maali kohden. Onko aina tehty paras ratkaisu ? Vai onko vai osalle pelaajista sallitua tehdä tyhmiä ratkaisuja ?
Junnu#8
13/02/2017
Millainen on epäortodoksinen torjunta??? Se olisi mukava tietää! Vinkkinä ottelun selostajalle. Maalin tullessa. Ei sitä tarvitse huutaa. Toki innostua saa. Missä oli Santeri Pohjonen? Toki Kortetmaa pelasi hyvin.
Kalle
13/02/2017
Juttelin Pohjosen kanssa hallilla ja sanoi että ei ollut valmistavissa reeneissä su kun oli töissä.
Jz
13/02/2017
Happeella nyt kolme tappiota putkeen jengiä vastaan, joka viime vuonna oli sarjan pohjamutaa - eli divarikamaa sarjan kavennuspuheissa.

Myhäilin hieman. Karma on narttu.
28
13/02/2017
Kotilo taisi mainita jotain Kyyjärven nostamisesta mukaan tähän laajenus projektiin.
Niin oisko se just se jengi minkä Happeekin hyvänäpäivän saattaisi voittaa?
Moti
13/02/2017
Itsekkin ihmetellyt miksei johansson mahdu majuun. Huhua liikkunut että jättänyt joskus menemättä henkilökohtaisen lomareissun takia. #järjestelykysymys
Jkl
13/02/2017
Odotan innolla pätkää pelistä. Luultavasti taas Hirvilauma oli juurikin lauma eikä puolustuspelistä ollut alkeellisinta tajuakaan. Muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta pelit ovat olleet sekavaa törmäilyä ja ysärityylistä alakolmiohierontaa ja syöttöjä seisovilla jaloilla oleville hyökkääjille. Ei tuollaisella vaan pärjää enää nykypäivänä. Kaukon ketju ei pääse millään nopeisiin vastaiskuihin, joista mättivät maaleja aiemmin. Kakarat kiukuttelee ja valmennus ei saa kuria. Happeessa on kuitenkin kolmeen ketjuun liigatason pelaajia, joten kyllä tappiot krp:n tapaiselle yhden hyvän ketjun joukkueelle menevät surkean pelitavan ja onnettoman valmistautumisen piikkiin. Että ensi vuotta mielenkiinnolla odotellessa ?
Janakkalan skoutti
13/02/2017
En tiedä kutsutaanko junnu pelien viheltämistä ihan vielä työnteoksi mutta sen takia Pohjonen poissa oli sunnuntaina. Ammattikaveri.
FRSn tuomari
13/02/2017
Eiköhän tuomaroinnista vielä nykyään makseta ihan hyvin rahaa, joten työ siinä missä muutkin. Lopputulema oli kuitenkin mielenkiintoinen-katsomoon.
Pohjis
14/02/2017
Pohjonen ollut piippailemassa miesten kutosta Forssassa, eli rahat maistui mieluummin kuin pelaaminen. No tästä liigapelaajasta liigatuomari!
Työn orja
14/02/2017
Toiset joutuu tekemään töitä ja valintoja. Toiset ei. Kädestä suuhun elämistähän tuo pelaaminen on ainakin täällä Suomessa että sillä ei elä kuin E.Salin. Pohjonen kelpuutettu 18/21 peliin tällä kaudella. Eiköhän noilla pisteillä ensi kauden paikka ole jo varmistettu. Sama se on kuka siellä loppukauden tolppien välissä on, niin ei ole koko kausi ole mennyt penkin päässä istumiseen. Mestaruustaistelut käydään ihan muiden joukkueiden kesken. Että ensi vuotta mielenkiinnolla odotellessa
El Classico
14/02/2017
Alkaa vahvasti näyttämään siltä, että Happee ja TPS kohtaavaat tänäkin vuonna puolivälieräsarjassa, mutta viime vuodesta poiketen kotietu olisi Tepsillä.
Rahola Square Garden
14/02/2017
Happee tuli kovaa seitsemän minuuttia kolmannessa erässä. Sitten otettiin jalka pois kaasulta, vaikka KrP oli ykkösketjua myöten täysin helisemässä. Kaksi muuta erää Hirviteatteriesitys oli surkean ja säälittävän välillä. Vastaavasti KrP:llä oli kaikki kolme ketjua pelillä kaksi erää - jopa Vainion Jesse! Lopussa iski väsymys ja häviämisen pelko. Kahden erän matseissa Näädät voisivat pärjätä pleijareissakin. Jos peliaikaa ei lyhennetä, noutaja tulee nopeasti.
Ergi
14/02/2017
Kaiken tämän kohinan keskellä täytyy muistaa kiittää kuitenkin pelin todellista sankaria, joka toiminnallaan kaksi minuuttia ennen pelin päättymistä sai rakuvat standing ovatioinit Raholan yleisöltä. Kiitos Peter Kotilainen !! Aina olet suosikkini ja ymmärrän että se laita oli kyllä törkeä kun seistä jökötti paikallaan sinulta lupaa kysymättä. Tuomarien kehoitukset on turhia kun voi tehdä omia päätöksiä :) Hyvä Peter, ensin sinä ja joukkue vasta sitten! Hyvä Peter!!
shk
14/02/2017
Kasetin kestosta huomiona voisi myös mainita että Börsmiehellä 28min penaltteja, (9x2, 1x10) kun verrokkina Pörssikärjellä on tasan 0min.
Katsoja
14/02/2017
Se on ongelmallista kun häntä niin sanotusti heiluttaa koiraa. Petteri on parhaimmillaan sankari, ratkaisija ja joukkuepelaaja, mutta huonoimmillaan omaan pussiin itsekkäästi ja kurittomasti pelaava yksilöpelaaja. Hän näytti suuruutensa maajoukkueessa pelatessaan parhaiden kanssa. Siellä ei voi kiukutella vaan täytyy keskittyä täysillä joukkuepelaamiseen. Siellä näkyi se epäitsekäs Peter, joka syötteli loistavasti ja näki kentän aivan eri tavalla kuin seurajoukkueessa pelatessaan. Seurajoukkueessa ego ei oikein pysy hallinnassa, ja pelit pitäisi pystyä ratkaisemaan yksin. Ja kun ei natsaa, niin kasetti ei sitä kestä. Happeella on ollut ongelmia tasaisessa suorittamisessa, ja minusta yksi selittävä tekijä on se, että ollaan liikaa yksilöpelaamisen varassa. Pelisysteemi ei tuota maalipaikkoja entiseen malliin, osittain huonon roolituksen vuoksi ja osittain liian yksilökeskeisistä ratkaisuista johtuen. Börsday on liikaa keskiössä. Valmennuksen tehtävä olisi saada jokainen pelaamaan parhaalla mahdollisella tavalla joukkueelle, ilman turhaa kiukuttelua ja roolin ottoa. Minä minä ajattelulla menestystä ei tule, vaikka rosteri olisi paperilla miten kova tahansa. Sanonpahan vaan yhtenä esimerkkinä: Kotilainen on ihan ykkönen tuomaan palloa ylös ja jos hän hakisi sovitusti ja ajoissa ketjukavereita tolpilta tai toisesta aallosta, tyyliin maju, niin pahaa jälkeä tulisi. Tätä teki Kaukon kenttäkin vielä viime vuonna hyvin tuloksin, mutta nyt roolit ovat aivan pielessä ja maalinteko on tuskaa. Jostain ihmeen syystä on jämähdetty hitaisiin lähtöihin ja tuloksettomaan pääty- ja kulmapörräämiseen, sen sijaan että käännettäisiin nopeasti, ammuttaisiin enemmän, liikuttaisiin pallottomana järkevämmin, ja jaettaisiin nopeaa syöttöä, josta voi ykkösellä ratkaista. Tämä on joukkuepeli, mutta myös maalintekopeli.
JANIINPÄ
14/02/2017
Tämä oli perli jota KrP:n EI pitänyt voittaa. Nyt meni mun laskusuunitelmat hieman pieleen, mutta nyt Krp saa jopa hävitä Classicille :)
NIIN NIIN
14/02/2017
Tämä oli kyllä se peli joka oli voitettavissa selkeästi. Salba, M-Team ja OLS ovat olleet krplle vaikeita vaikka eivät niin kovia ole. TPS on kunnostautunut loppua kohden ja Classic on yksi yli muiden. Kaikki kuitenkin mahdollista.
Jyväskylä
14/02/2017
Olen aivan samaa mieltä KATSOJAN kanssa.
Lisäisin vielä että Happeella on ihan liikaa luottopelaajia. Pitäisi vaan valmennuksen tajuta että se mikä ketju viime vuonna teki tulosta, ei tänä vuonna ole sitä tehnyt. Pitäisikö herätä ja rakentaa niitä kentällisiä sen mukaan miten pelaajilla kulkee eikä niin että kuka on ns. luottopelaaja ?
Happeella on monia lahjakkaita pelaajia mutta vastuun saaminen mahdotonta kun olet penkillä tai katsomossa. Ja jos pääsee kentälle ja teet yhdenkin virheen niin penkki on taattu ja seuraavassa pelissä oletkin katsomon puolella.
Tällä pelityylillä ei mitaleita oteta, on jääty makamaan eikä pelitapaa ole rohkeasti lähdetty uudistamaan, mikä olisi kuitenkin ollut tarpeen.
Muutos on vaikeaa mutta palkitsevaa !
JANIINPÄ
14/02/2017
ON muuten KrPlle eduksi, että se lasketaan aika lailla yhden ketjun porukaksi.
Tosiasiassa materiaalia löytyy enemmänkin, tehot tietysti kasautuvat pehmeille käsille ja Henttosen oivalluksille.
Onhan joukkueessa mm. kokemusta Mäkipään kautta, Ilves,Gunners,Classic,Sveitsi ja kotiin Nokialle. Merto olisi, mutta...
Hirvi
14/02/2017
Happee on kärsinyt nyt vuoden ajan pahasta loukkaantumissumasta, joka todellakin vaikuttaa edelleen suoritustasoon. Cold streak -pelaajia (pitkästä loukkaantumisesta toipuvia) on paljon kokoonpanossa tyyliin Hynynen, Junkkarinen, Liikanen ja poissa ovat Hoikkanen, Panu Kotilainen ja Kaasalainen. Kyllä tällä asialla on oma merkityksensä vaikka se ei selitä tätä koko vaisuutta.

Kuten aiemmat kirjoittajat ovat todenneet, kääntöpelaamisen puuttuminen lähes tyystin on totta. Pakit eivät ole oikein päässeet katkomaan vastustajien syöttöjä. Onko se merkki ylivarovaisesta pelaamisesta vai itseluottamusvajeesta? On raskasta seurata sitä pallon veivaamista omalla alueella. Mielestäni Happeeta vaivaa myös se, että joukkue syttyy yleensä hyvin vain sarjan parhaita vastaan. Mutta tämähän on nähty jo aiempina kausina.
Paavo
15/02/2017
Viiltävää, mutta osuvaa puhetta. Varsinkin KATSOJALLA erinomainen kirjoitus. Joskus vaan ego vie miestä. Kannattaisi pitää jalat maassa ja kunnioittaa kollegoja, kritiikkiä voi esittää asiallisestikin. Ikinä kun ei tiedä mitä elämä eteen heittää...

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.