Liigat

EräViikingit kumoaa väitteet: ”Edustusjoukkueiden rahoitus tulee omista kanavista”

04.03.
2017
13 Kommenttia
3
Liigat

EräViikingit juhli tammikuussa miesten Suomen Cupin voittoa. Kuva: Esa Takalo

Erä ja Viikingit ilmoittivat fuusioitumisestaan vuoden 2016 maaliskuussa. Tuon jälkeen varsinainen fuusioituminen on tapahtunut asteittain.

Seura tiedotti menneellä viikolla, että fuusioituminen on loppusuoralla ja maailman suurimmaksi salibandyseuraksi EräViikingit muovautuu kesäkuun alussa, kun kaikki juniori- ja aikuistoiminta on yhdistetty. Urheilujohtaja Joonas Naava kommentoi Pääkallo.fi:lle useita EräViikinkejä koskevia aihealuita.

Seurafuusio on nyt loppusuoralla, kuinka iso seurasta lopulta tulee?

– Fuusion myötä meillä on yli 2000 jäsentä, pelaajia tuhatkunta salibandykouluissa ja tuhatkunta joukkueissa, päälle valmentajat sekä muut toimihenkilöt. Fuusion myötä monet pohtivat, että laskevatko pelaajamäärät, mutta todellisuudessa näiden suhteen on tullut kasvua. Pelaajista siis noin puolet on salibandykerhoissa tai -kouluissa ja loput varsinaisissa joukkueissa, Naava kertoi.

Tiedotteessanne mainittiin ”maailman paras salibandytoiminta”. Mitä tuo tarkoittaa käytännössä?

– Valmennusjärjestelmäämme, jossa on otettu huomioon eri tasot ja sisällöt, jotka ottavat huomioon eri pelaajiemme tasot ja tavoitteet. Sisällöissä (valmennuslinja) konkreettisesti haluamme olla parhaita: a) pelaamisen oppimisessa b) urheilijaksi kasvamisessa ja c) harrastuksen jatkumisessa.

– Noihin kaikkiin on sitten määritelty eri tavoitteet ja laatutekijät, joita pyrimme toteuttamaan. Tässä on kiteytettynä se missä ja miten haluamme olla parhaita. Missä se erityisesti näkyy, niin haluamme menestyä huippu-urheilussa, tehdä laadukkainta, ammattimaisinta junioritoimintaa ja tarjota mahdollisuuden pelata ihan kaikille, Naava valaisi.

Tiedotteessa kerrottiin myös, että seurassa tulee olemaan jatkossa aluejoukkueita, jotka mukailevat vanhojen seurojen, eli SSV:n ja Erän entisiä reviirejä.

– Idea on se, että kun meillä on kaksi vahvaa toiminta-aluetta (pohjoinen ja itä), ja paljon laadukkaita joukkueita, niin sekä idässä että pohjoisessa on mukautettu tuo meidän valmennusjärjestelmä Salibandyliiton maajoukkuetiehen. D-ikäiset tulevat ikäluokkana ensimmäistä kertaa mukaan toimintaan. Tuo on ikäluokka josta lähtien seurojen pitää osata osoittaa ne joukkueet, jotka kuuluvat maajoukkuetiejärjestelmän alaisuuteen. Tällöin meillä muodostetaan omat aluejoukkueet, jotka ovat itä ja pohjoinen. Näin mennään aina ihan B-junioreihin asti.

– Nyt meillä on esimerkiksi vuonna 2001 syntyneissä (C1) kaksi joukkuetta, jotka ovat molemmat tasoltaan Suomen TOP 4 -joukkueita. Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että meillä on ikäryhmää kohden materiaalia kahteen hyvään aluejoukkueeseen, ja joissain tapauksissa jopa kolmeen. Periaatteessa pohjoinen ulottuvuus toimii vahvasti Mosalla ja itäinen aluejoukkue sitten taas Myllypuron ja Vuosaaren alueella.

– Alueellisuuteen liittyen jaoteltiin myös valmennuspäälliköitä siten, että toinen alakouluikäisten ja vähän vanhempien valmennuspäällikkö toimii pääosin idässä ja toinen taas pääosin pohjoisessa. Paikallistoimintaa on haluttu vahvistaa, joten SSV:n (itä) ja Erän (pohjoinen) alueet pysyvät jatkossakin jossain määrin elossa. Ei ole mahdottomuus, että laajennatteisiin myös jollekin toiselle alueelle jatkossa, Naava kommentoi.

Pääkallo.fi:n kommenttipalstalla virisi viime viikolla vilkasta keskustelua EräViikinki-valmentaja Markus Huhtimon M-Team-ottelun jälkeisistä kommenteista. Artikkelin kommenttikentässä EräViikinkejä syytettiin ties mistä ja ehkä räikein väite oli, että seuran juniorit kustantaisivat edustusjoukkueen toiminnan.

– Meillä on ammattimainen junioriorganisaatio, joka sisältää neljä valmennuspäällikköä, urheilujohtajan sekä fysiikasta ja maalivahtivalmmenuksesta vastaavat valmentajat. Junioritoiminnan rahoittaa junioritoimintaorganisaatio.

– Edustusjoukkueiden rahoitus tulee omista kanavista, eli käytännössä yhteistyökumppaneilta. Vielä ei olla salibandyssa sellaisella tasolla, että esimerkiksi pääsylipputuloilla voitaisiin rahoittaa toimintaa yhdessäkään liigaseurassa. Tietysti siinä suhteessa ollaan oltu yhteistyökumppaneiden näkökulmasta kiinnostavia, että voidaan ylläpitää joukkuetta, joka taistelee mestaruudesta tällä kaudella, Naava paalutti.

Vuosi fuusion jälkeen on tullut selväksi, että vaikka EräViikinkien miesten edustusjoukkue on esiintynyt suorastaan erinomaisesti kauden aikana, niin salibandypiireissä seura herättää tunteita laidasta laitaan. Anonyymien kommenttien perusteella erityisesti negatiiviseen suuntaan. Seuran tyyli ei ole kuitenkaan ollut lähtökohtaisestikaan se, että kaikkia tarvitsisi miellyttää.

Onko seuralla vielä sanottavaa näihin Huhtimon kommentteihin?

– Seura päätti, että itse seurana ei kommentoida tapausta, sillä kyseessä oli yksittäisen henkilön kommentit. Toki hän on seuran edustaja, joka kommentoi asioista julkisessa lehdistötilaisuudesessa, mutta hänen kommenttinsa eivät edusta seuran linjaa. Sen voin sanoa, että asia on käyty läpi seuran sisällä sekä Huhtimon kanssa. Kommentit olivat meidän nähdäksemme hänen omia linjauksiaan, eikä seuran, joten emme siksi ole ottaneet asiaa esille jälkikäteen

– Ehkä sekin on hyvä tuoda esille, että meillä on iso seura, jonka tavoitteena on että molemmat edustusjoukkueet, Divarijoukkue ja juniorijoukkueet pärjäävät hyvin tasoillaan, joten siksikin herätämme tunteita paljon puolesta ja vastaan. Se ei välttämättä ole huono asia ja on ollut tiedossamme kyllä. Viime aikojen uutisointien myötä on käynyt selväksi, että jos meiltä on jotain uutisoitu, niin nimettömiä kivenheittäjiä riittää. Se ei taasen vaikuta mitenkään meidän toimintaan, Naava päätti.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja
Asemapaikka: Helsinki
Twitter: @joelsiltanen
Janu
04/03/2017
Kateelliset kitisee ja hyvä ettei seura lähde somen eipäs juupas leikkiin mukaan. Se on hyvä että Suomessakin satsataan laatuun, edes muutamalla paikkakunnalla. Kaikkea hyvää EräV:lle , vaikka joskus ärsyttääkin miten "hyvin" siellä hommat tehdään ja kaikki parhaat junnut sinne haluaa.
Viking1
04/03/2017
Hitto että ihmiset jaksaa. Enhän minäkään tule haukkumaan Oilersia tai Speveä tai Classiccia pelleiksi tms kommentoimaan teidän toimintaa. Ja ihme syytöksiä te viljelette. No sekin on todistettu että ne syytökset eivät pitäneet ihan paikkaansa
Yle
04/03/2017
Siin olis nyt mahdollisuus tutkivalle journalismille, että mihin junioreiden kausimaksut menee. Suomessa urheilun sponsorointi on firmoille pelkkää hyväntekeväisyyttä, niin saisi olla useita eri sponsoreita jotta toimisi pelkästään sillä, ku ei ne sponsorirahat niin suuret ole.
Ja eiköhän jokaisella liigaseuralla ole se että junioireiden kausimaksusta mene edustusjoukkueen tilille. Ja varmasti Veikkausliigassa sama homma.
Keijo
04/03/2017
Junnu toiminta hyvällä mallilla, Ervillä, Oilersillä ja yleensä liiga joukkueilla paitsi Spevellä. Joka ukko hommattava jostain muualta. Annetaan nyt Erville rauha tulla seuraks.
Nolo
04/03/2017
Eihän ervillä riitä yhteistyökumppaneita edes kaukalon laitoihin koko kentän ympäri niin miten niillä ostetaan maajoukkue
Nololle
04/03/2017
Ehkä Kurren levymyynti on noussut ja sillä pystyy nyt rahoittamaan taas hetken sählytoimintaa...
Dorka666
04/03/2017
Missä lajissa sponsorointi on muuta kuin hyväntekeväisyyttä? Siis jollain muotoa. Isoissa lajeissa kähminnän laatu vaan on isompaa ja rumempaa, esim fifa. Kuuleman puheen esin ruotsissa sponssit ovat ylpeänä mukana ja kokevat sen hienompana asiana kuin suomessa hyväksyen ettei sponssi ole suoraa kassaan lisää virtaa. Niinku olen tahallisen provosoivasti sanonut, stadia vihataan landella aina, tehään mitä vaan ja tämä vaan otetaan voimavaraksi. Kateelliset huutaa, ollaan ensin kentällä parhaita. Ja mitä meidän täytyy landea kumarrella sählyssä, kun ei kumarrella muutenkaan eikä muissakaan lajeissa? Pitkässä juoksussa väitän, että kaikki tämä paska lisää vain ervin vetovoimaa ja asemaa stadissa. Vielä kunnon halli stadiin, koska ei vantaa ole stadilaisen paikka! Landet nyt ei tätä ymmärrä, eikä heidän tarvii ymmärtää, kiviä lentää jatkoskin joka jutusta, se on varmaa, herätetään tunteita enemmän kuin harmaa massa
Lande
04/03/2017
En usko että vetovoima kasvaa näil kommenttipalstoilla. Stadilaiset kannattaisi matkustaa sinne vantaalle kannustamaan omaa lempparijengiä ja nostaa hallin fiiliksellä vetovoimaa koko seuralle. Pasilakaan ei tainut olla stadia ku eipä viikinkien peleissä tungosta ollut.
Dorka666
04/03/2017
Nyt meni landelta pointti ohi. Sähly ei vaan urheiluna kiinnosta stadissa, muut lajit kyllä. Mutta mitä enempi landet ja haukkuu, niin ehkä alkaa kiinnostamaan. Puulaakitasolla täällä on kiinnostusta ja hallit myy vuorot loppuu vaikka unissaan, ei tarvii edes markkinoida. Ongelma ettei täällä sählyä tunnisteta urheiluna ja ketään ei kiinnosta matkustaa vantaalle. Pitkässä juoksussa landepaukkujen uho saattaa tätä muuttaa. Ja vaikka ei muuta, niin parhaat jengit täältä tulee siltikin.
Jonninmoinen friikki
04/03/2017
Kurre 10 - Erä 0.
Harmi, että niin loistava salibandyperhe tapettiin.
Niin paljon rahaa sponsoreilta ei tule että Ervin miestenjoukkue olisi omavarainen.
Eikä sen rappion kattamiseen riitä Kurren levymyynti.
Mistäköhän rahat kaivetaan...vuosikymneniä seuratoiminnassa olleena arvaan osoitteen.
Kk
04/03/2017
Suosittelen lukemaan EV:n tiedotteen kokonaan. Siellä sanotaan näin:

EräViikinkien toiminnanjohtaja Jari Oksasen mukaan on nykypäivää, että joukkueet tietävät mistä maksavat. Jäsenmaksulla katetaan seuran hallinnollisia kuluja, mutta muuten joukkueet maksavat ainoastaan omaa toimintaansa. - Meillä EräViikingeissä joukkueita tiedotetaan hyvin tarkasti siitä, mistä he maksavat. Mitään ”pimeitä” maksuja, joilla katetaan muuta kuin oman joukkueen ja junioripuolen valmennustoimintaa, ei ole. Jokaisella joukkueella on oma budjetti ja jokainen joukkue tietää omat menonsa. - Miesten ja naisten liigajoukkueilla on omat varainhankinta kanavansa, ennen kaikkea yhteistyökumppaneiden kautta ja omat budjettinsa. EräViikingeissä juniorijoukkueet eivät osallistu edustusjoukkueen kuluihin. Oksanen päättää.

Mitään tietämättömät voi toki täällä huudella, onneksi seurassa asiat on toisin...
Jeppe
04/03/2017
Kaksi ensimmäistä kmmentoijaa haukkuu muut ihmiset oman seuran haukkumisesta ja pitävät itseään parempina ihmisinä sen jälkeen.

Oh the irony
Faustiino
04/03/2017
Oma poika pelaa Erän junnuissa neljättä vuotta. Kuukausimaksu vähän toistasataa euroa. Ei kesäisin. Maksulla saa: Neljä kunnollista salivuoroa viikossa. Kahden sarjan osallistumismaksut. Hyvän valmennuksen (Päävalkku, valkku ja apuvalkku saavat korvauksen). Joukkueen budjetti on tarkka ja avoin. Kaikki tulot ja menot siinä näkyvät.En oikein tiedä, mitä ja mihin näillä pimeillä maksuilla viitataan!?

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.