Nyt jysähti: Helsinkiin maailman suurin salibandyseura isolla fuusiolla

Kuva: Jussi Ojala

Kuva: Jussi Ojala
Kuva: Jussi Ojala

Alkuviikosta torstaille povailtiin merkittävää uutispommia salibandyn saralla – ja sellainen myös tuli. Salibandyseurat SSV (Viikingit) ja Tapanilan Erä fuusioituvat.

Asian kertoi Helsingin Hotelli Palacessa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa Viikinkien manageri Kurre Westerlund. Uuden seuran nimeksi tulee EräViikingit Helsinki.

Tuloksena on maailman suurin salibandyseura. Jäseniä seuralla on yli 2000.

– Me haluamme olla salibandyn ensimmäinen Real Madrid tai Barcelona, kommentoi Kurre Westerlund, joka lisäsi, että fuusiota alettiin ensimmäisen kerran viritellä tammi-helmikuussa.

Westerlund taustoitti, että aloite fuusioneuvotteluille tuli Viikinkien ja hänen puolelta.

– Rohkeat ihmiset tekee rohkeita päätöksiä. Erittäin hienoa nähdä, että Erän ja Viikinkien ovat pystyneet yhdessä luomaan jotain suurta. Tällä fuusiolla on paljon mahdollisuuksia, Salibandyliiton hallituksen puheenjohtaja Ismo Haaponiemi kehaisi.

Lue myös:
Jättifuusio vie liigasta yhden joukkueen pois – myös Lue myös:
Some käy kuumana fuusiosta – ”Ei kai tuo voi olla seuran pysyvä nimi?”
Juhanin Järvenpään kuvat EräViikingit-pressistä
”Kuluvan vuoden salibandyn uutispommi nro 1”

43 comments

 1. Torstaina hernekeittoa ja Pannukakkua. Joo on varmaan kovin uutinen salibandyn saralla, mutta Henrikssonin hehkuttama merkittävä uutinen koko suomen urheiluelämälle. Miten musta tuntuu ettei YU-liitossa, hiihtoliitossa tai vaikka palloliiton puolella pulssi tule hirveästi nousemaan tämän uutisen johdosta. Jos ne nyt joskus ensi viikolla asiasta jotain kautta kuulee.

 2. Mielenkiintoinen uutinen ja varmaan vaikuttaa positiivisesti salibandyn ammattilaistumiseen, mutta nimi on kyllä aika karmea. Tulee mieleen pörssimaailmasta tutut käytännöt, joita on noudatettu ”väärinkirjoitusta” myöten (vrt. SanomaWSOY tai LähiTapiola). Jos tarkoitus on lanseerata täysin uuden tason seura salibandyn Real Madrid -hengessä, niin tällöin kokonaan uusi, viikinkeihin tai eräilyyn viittaamatonkaan nimi tuskin olisi ollut erityisen huono idea.

 3. Pakko sanoo, että nyt tuli semmonen uutinen, mitä ei varmaan kovin moni ois uskonu!!! Tulee vaikuttaa niin monella tasolla pk-seudun säbään… !!!

 4. On tää kieltämättä astetta isompi jytky kuin parin ruotsalaisjunnun siirto Familyyn

 5. Pommi,mitäs ihmeellistä tuossa on jos toisella (ssv) alkaa rahat olemaan loppu kun kurre ei saa enää kyniä ja penaaleja tiimareihin myytyä,jotain oli tehtävä mutta miten erä tuohon suostui ja nimi,kauhea

 6. Organisatoorisella tasolla varmaan ihan viksu liike. Uusi nimihirviö tuo mieleen takavuosien GeeKooVeen täältä pirkanmaalta 🙂

 7. Kas kun ei EräJormat… Varmaankin molemmat haluaa säilyttää alkuvaiheessa omaa identiteettiään tuon nimihirviön turvin, mutta koettakaa nyt jonkun saunaillan viimeisillä tunneilla keksiä jotain raflaavampaa. Oma ehdotukseni: Fusio.

  Salibandyasialle tällainen on varmasti hyvä juttu, mutta kuten Noponen totesi, niin eipä tämä paljoa muita taida hetkauttaa.

 8. Ja näin tapetaan kaksi vahaa lajibrändiä janisentiteettiä. Tervetuloa muovi. Ensikaudella tämä sekametelisoppa vetää Vantaan Energia Areenalla tyhjille katsomoille. #kiitoskurre2016

 9. Itse en pidä fuusiota itsessään huonona ideana, vaikkakin nyt kaksi identiteettiä tosiaan katoaa ja kestää oman aikansa luoda uusi, mutta tuohon nimeen ei päde edes ”kaikkeen tottuu” -termi. Todella huono veto ”brändityöryhmältä” 🙂

 10. Kuten What kirjoitti tulee vaikutamaan tosi moneen sarjatasoon. Ehkä myös susirajan ulkopuolellekin?…nyt tosinopeesti tulee liitolta homma hanskaan ja infot eteenpäin… ettei sitten kesällä keksitä arpoa joukkueita sarjoihin uudestaan…

 11. siis täähän sotkee oikeesti tosi rajusti monia eri sarjatsoja ja seuroja- onhan liitto nyt oikeesti hereillä ????

 12. tänhän on pakko olla oikeesti suuri läppä??? hahahaha!!!! ei jumalau…

 13. Nyt onki sit joukkueellinen liiga- ja divaripelaajia vapailla markkinoilla

 14. Varmaan aika moni jatkoaan Erässä ja Viikingeissä miettivä ei mieti enää.

 15. Tällä on ikävä vaikutus pleijareihin ja varsinkin junnujen fiiliksiin. Tämä ajankohdan valinta oli tahditonta ja täysin piittaamatonta junioreiden ajatuksista, valitettavasti. Voisi isojen asioiden rinnalla joskus miettiä vaikutuksia pienempiin.

 16. Nimestä tulee mieleen kuksasta juova edesmennyt kansaedustaja. Nimi on pakko vaihtaa. Real FC / Fc Hesa tai jotain;9

 17. Onnea Hämeenlinna kahdesta liigapaikasta, tarviiko pitkäperjantaina enää pelata? Loistava ajoitus liitolta. Jokainen tajuaa, että NST ei voi ohittaa Salbaa enää, joten Salban ja Steelersin/LaSBin sarjan voi jättää pelaamatta ja molemmat liigassa ens kaudella. Loistava ajoitus, liiton harrastelijat!!! :DD

 18. Hyvä veto Kurrelta mielestäni tämän fuusion läpivienti. SSV:n elinkaari organisaationa olisi tullut jossain kohtaa loppuunsa joka tapauksessa, koska oli liiaksi yhden miehen show ja muutenkin organisaationa ohuen oloinen olematonta kannattajapohjaa unohtamatta. Menestyksekäs se elinkaari toki oli, iso hatunnosto siitä. Mut, uutta kohti. Ja tilaa aukeaa lisää muille pk-seudun seuroille kuten Indians, Oilers, M-team sekä kakkosen potentiaaliset brändiseurat HIFK ja Jokerit.

  Tuskin jää pk-seudun viimeiseksi seurafuusioksi tällä vuosikymmenellä.

 19. Joo ei ois huonompaan mahdolliseen saumaan ajaa tätä ulos 😀 Sekö siitä pitkäperjantain jännityksestä?! Puuhastelijoita liitto täynnä tosiaan. Lasb ja Steelers ja Salba liigaan, kiitos jännityksestä liitto!

 20. EräViikingit !?
  Sallikaa nyt nauraa huonoutenne kanssa. Turhaan sitä toivoi, että G-KooVee olisi ollut seuranimien pohjat. ViikingiTerä ?
  No, mutta kas kun ei Kuusamon Erä-Veikot ?

 21. Kun OLS, KRP ja SPV yhdistyy, siitä tuleekin OLSKRPSPV, lällällälläällää ….

 22. Näin uudistutaan ja viedään asioita eteenpäin. Erittäin raikas ja kannatettava toimenpide. Uusi 10 vuoden mestaruus putki odottaa.

 23. No joo mutta vieläkin ssv-vikings aiheuttaa aina minussa epämielyttviä tunteita. Katoaa urheilun perimmäinen aito tunne ja sitä ei rakenneta vaan tapetaan näin. Kun ihminen alkaa jotain fanittamaan niin tällaiset fuusioitumiset tappaa aina. Mutta jos jonkin tarve menee fanien edelle niin mikäs siinä. En tule enää matseihin.

 24. Olen todella järkyttynyt tästä fuusiosta !! Mitähän tässä on taustalla ?

 25. Erällä ja ssvllä on tunnetusti todella hyvät juniorijoukkueet. Nämä junnut siirtyvät varmasti muihin pk-seudun joukkueisiin josseivät mahdu uuden joukkueen kokoonpanoon. Ja nämä erän kolmoskentän sepät ovat aikamoisia vahvistuksia muille joukkueille. En näe mitään järkeä tässä fuusiossa varsinkaan erän kannalta.

 26. Vai 10 vuoden putki? Viikkareista varmaan vanhempia lopettelee… lähtiöitä löytyy varmasti molemmista seuroista, ei fuusio miellytä. Koponen ja Passo varmaan selaa puhelinluetteloa…Mitä tekee Turkulaiset? Tepsi hyvässä nosteessa, paluu?
  Hirvee määrä huippu junnuja… lähtee muihin seuroihin. Jäljille jäävistä ei mitään Real Madridia rakennella. Tästä showsta hyötyy enemmän muut tämän alueen seurat kun nämä kaksi. Niin, Hämeenlinnaan hurauttaa kans nopeasti reeneihin. Ymmärtääkseni sielläkin talous kunnossa.

 27. Mielenkiintoinen ratkaisu. Kaksi erittäin tiukkaan kilpailevaa seuraa. Jos nyt oikein muistan niin näiden seurojen välillä ollut aikanaan pienimuotoista vihanpitoa isojen pelaaja siirtojen takia.

  Mitä tästä hyödytään? Moni ihmettelee tätä kysymystä. Salibandy saa roimasti näkyvyyttä tällaisella ratkaisulla. Tosin pomppaako tämä uutinen väärään aikaan pinnalle? Vedettiinkö tältä hieman mattoa Superfinaalin alta, mene ja tiedä.

  Mitä seurat saavat: todennäköisesti edustusjoukkueet yhdistyvät ja näin säästetään resursseja yhteen kivenkovaan joukkueeseen. Tätä kautta syntyy myös kivenkova tuote. Erän kehittynyt organisaatio lisätään Viikinkien ammattimaiseen Edustujoukkueeseen. Seurat lyövät samalla kaupungille painetta kauan kaivattuun n. 2000-6000 kapasiteettiselle hallille, jossa on parkkipaikka tilat ja kulkuyhteydet kunnossa.

  Mitä tässä hävitään seurojen näkökulmasta seuran identiteetti ja seurakulttuurit ovat täysi kysymys merkki. Kuinka paljon pelaajia siirtyy muualle? Kukaan ei halua pelata 3 ketjussa tai kakkosjoukkueessa. Nimi nyt on hirveä siitä ei pääse mihinkään. Tässä menetetttiin samassa rytäkässä kaksi 2 tunnettua nimeä. Samalla meni Helsingin kova taistelupari.

  Mutta saataisiinko tässä nyt mahdollisesti erittäin mielenkiintoinen salibandyliiga kasaan?

  -Helsingissä 2 joukkuetta (M-team nyt tosin on mikä on verrattuna nähin yhdistyneisiin),
  -Espoossa 2 joukkuetta,
  Vantaalle toivoisin Liigajoukkuetta (tämän yhdistymisen kautta pelaajia siirtynee vantaalle, ties jos sielläkin fuusioiduttaisiin) heille taistelupariksi Blackbirds, -Turussa joukkue (Voiko alueella edes olla TPS:ää ohittavaa joukkuetta?), -Tampereella 2 Joukkuetta (toivon mukaan identiteetitön KRP putoaisi divariin tai yhdistyisi Kooveehen),
  -OLS oulussa on oma juttunsa.
  -SPV on Seinäjoen alueen ylpeys (Vaasaan myös joukkue?),
  -Hämeenlinnassa on nyt kova hulina Divari finaaleissa ja yleisöä riittää(molemmat liigaan),
  -Lappeenrannassa on NST (mutta valitettavasti putosi),
  -Joensuussa toivoisin myös olevan joukkueen,
  -Jyväskylässä myös Happee

  Tässä olisi hyvät hulinat paikalliskamppailuihin, ja yleisö saattaisi löytää paremmin Katsomoihin. Tietenkin onko sarja liian suurikokoinen, jotta sarja säilyy tasaisena? Tässä pientä mietteen poikasta…

 28. Jokainen porukka tekee omalle seuralleen mitä haluaa. Liigaan uutta seuraa ei tietysti ole pakko hyväksyä. Ja jokainen seuran jäsen voi äänestää jaloillaan.

 29. Pahaa pelkään et mahtuuko top vitoseen seuroissa kun syksy saapuu. Voi pientä liikehdintää tapahtua junnu puolella.

 30. senhän arvaa, että muuan Jokerit Salibandy on naaraamassa lahjakkaita junnuja minkä ehtii tämän uutisen kuultuaan…

 31. Joka tapauksessa ainakin 100 C-A-ikäistä poikajunnua lähtee. Jopa +200. Ja ottajia on.
  Ens kaudella poikien C- ja B-junnujen SMää pelataan tiukasti kehä 3-Tre-Tku -triangelissa.

 32. Hifkoolle, salibandy ei kaipaa samanlaista vihan asettelua kuten jääkiekossa oli Jokerit vs. IFK. Kaikki varmasti muistaa kuinka siinä kävi kun mentiin vihalla.
  Kyllä tämä fuusio palvelee ennenkaikkea huippusalibandyä mutta ns. ” haaskalle tulevat” jäävät nuolemaan näppejään jos yrittävät kasvaa keinotekoisesti.

 33. Kaikki pelaajasopimukset raukesivat. Alkaa mielenkiintoinen kevät aina c-junnuista liigaan saakka.

 34. Urheiluseurat ovat yhdistyksiä. Yhdistyksissä päätösvalta on jäsenillä, jotka käyttävät sitä yhdistyksen yleisessä kokouksessa. Ovatko Tapanilan Erän jäsenet jo hyväksyneet tämän fuusion?