Taistelu kotiedusta kiihtyy – Rankat Ankat ja NST pistejakoon

Rankkojen Ankkojen Emmi Niemelä laukoi lauantaina kauden 20. täysosumansa. Se ei kuitenkaan riittänyt voittoon asti. Kuva: Salibandyliiga

Naisten Salibandyliigan kärkikaksikko menee menojaan, mutta kamppailu pudotuspelien kotiedusta käy kuumana. Oululainen SS Rankat Ankat ja Lappeenrannan NST eivät saaneet tehtyä piste-eroa toisiinsa lauantaina, kun joukkueet päätyivät Oulussa 3–3-tasapeliin.

Oulussa pelattu ottelu eteni tasaisesti, kuten olettaa saattoi. Kotijoukkue SSRA nappasi johdon toisessa erässä, kun Emmi Niemelä iski pallon NST:n verkkoon toisen 20-minuuttisen päätteeksi. Maali oli samalla Niemelälle kauden 20:s.

NST nousi kuitenkin tasoihin heti kolmannen erän alussa Liisa Laapion osumalla. Se jäi myös kolmannen erän viimeiseksi maaliksi, ja edessä oli jatkoaika. Ratkaisua ei kuitenkaan viiden minuutin aikana nähty, ja näin ollen pisteet jaettiin Oulun Kastellissa.

Tasapelin myötä joukkueet jatkavat tasapisteissä. SSRA on tällä hetkellä neljännellä sijalla ja NST puolestaan heti perässä viidentenä.

Hämeenlinnan Steelers ei onnistunut vieläkään avaamaan pistetiliään tämän kauden liigassa. Steelers antoi haasteen jyväskyläläiselle Happeelle kotikentällään, mutta vierailijat veivät pisteet lopulta maalein 3–4.

Ottelun voittomaalin iski kahdeksan minuuttia ennen loppua Happeen Iina Autio. Happeella on kasassa 11 pistettä, jotka oikeuttavat kolmanneksi viimeiseen sijaan.

Seuraava pistemenetys tarkoittaa Steelersille suoraa putoamista sarjaporrasta alemmas ensi kaudeksi.

Lauantain tulokset naisten Salibandyliigasta:
SSRA–NST 3–3 ja. Ottelutilastot
O2-Jyväksylä–PSS 3–7 Ottelutilastot
Steelers–Happee 3–4 Ottelutilastot
Classic–M-Team 5–2 Ottelutilastot

1. Kova kisa käydään sarjan kolmannesta paikasta, kun nelonen (puolivälierän voittaessaan ) saanee Classicin vastaansa välierässä!