Liigat

VeikkausTV-ennakko: Ennätyshieno kausi päättyy tänään – EräViikingit passittaa Nokian KrP:n kesälomille

25.03.
2017
2 Kommenttia
1
Liigat

EräViikingit pääsi tuulettamaan lukuisia kertoja keskiviikkona, ja se ei naurattanut KrP-kannattajia. Kuva: Esa Takalo

Voitoin 3-1 sarjaa johtavalla EräViikingeillä on mahdollisuus liittyä Happeen seuraan välieräjoukkueiden ryhmään, kun se kohtaa Nokian KrP:n viidennessä puolivälierässä tänään. VeikkausTV näyttää ottelun Vantaalta klo 16.30 alkaen.

Lähtöasetelmat:

Selvänä altavastaajana sarjaan lähtenyt nokialaisryhmä onnistui hangoittelemaan vastaan hienosti kolmessa ensimmäisessä ottelussa, mutta edellinen kohtaaminen Raholassa keskiviikkona karkasi lopulta rumin lukemin 5-14 EräViikingeille. Avauserä sujui monen aiemmin pelin tapaan tasaväkisissä merkeissä, mutta kakkosperiodi oli jälleen Heikki Luukkosen suojateille turmiollinen, ja sen aikana vieraat latoivat neljä maalia karaten viiden maalin johtoon. Kolmen edellisen pelin toiset erät on kirjattu helsinkiläisille hurjin lukemin 13-1, joten ottelun keskivaiheilla pelaaminen ei ole KrP:ltä luonnistunut sitten millään.

Monesti puhutaan, että sarjan katkaiseminen on jollain tavalla hankalampi homma, ja nyt on EräViikinkien vuoro testata tämän myytin pitävyyttä. KrP saapuu jälleen puolustamaan tiiviisti ja iskemään tehokkaasti vastaan, mutta tasoero on suuri Jyri Korsmanin tähtisikermän hyväksi, ja Pirkanmaan poikien kovimmat uroteot sarjassa saattavat hyvinkin olla nähty. Mikäli vierailla ei ole aitoa uskoa voittoon ja sarjan venyttämiseen, iltapäivästä voi tulla pitkä, mutta näätäjengiltä on nähty yllätyksellisiä esityksiä hyvässä ja pahassa tällä kaudella aiemminkin.

Kuumat ja kylmät:

EräViikinkien maaliahneista hyökkääjistä Roni Laasonen, Mika Moilanen ja Tuomas Iiskola nakuttelivat kaikki hattutempun mieheen keskiviikkona, ja Miko Kailiala säesti kahdella osumalla. Jani Kukkola pääsi myös maalien makuun kolmen syöttöpinnan lisäksi.

Nokian KrP:n Joni Henttonen ja Henri Johansson keräsivät jälleen molemmat pari pinnaa keskiviikkona, mutta runkosarjassa piste-ennätyksensä kerännyt Jere Oksanen on jäänyt yhteen maaliin sarjassa. Koko joukkueen täytyy pystyä huomattavasti keskiviikkoa virheettömämpään esitykseen, jos vieraat haluavat voitosta haaveilla.

Yhteinen historia:

Kuuden keskinäisen kohtaamisen jälkeen tämän sesongin voitot ovat EräViikingeille 5-1.

Taistelupari:

Mika Moilanen, EräViikingit – Jere Oksanen, Nokian KrP

Hyökkäysmaalin läheisyydessä erittäin taitava ja juonikas Moilanen nousi viime pelissä joukkueen parhaaksi pistemieheksi Miko Kailialan rinnalle. Vire on kohdallaan, ja Janne Hyvösen viisikon peli kulkee muutenkin hyvin. Kävi tänään ja tässä sarjassa miten hyvänsä, Oksanen voi olla kauteensa ja maisemanvaihdokseen tyytyväinen, mutta varmasti hän haluaisi vanhoista seuroistaan muodostettua yhteistuotosta vielä rokottaa nähtyä useammin.

Kokoonpanot:

EräViikinkien puolustaja Marko Juselius on ollut viime pelit sivussa. Tero Tiitu tippui pois kokoonpanosta edellisen ottelun alkupuolella, ja hänen pelikuntonsa on arvoitus. Kokoonpanot löytää täältä kahta tuntia ennen alkuvihellystä.

Edelliset ottelut:

22.3. Nokian KrP-EräViikingit 5-14
19.3. EräViikingit-Nokian KrP 5-3
17.3. Nokian KrP-EräViikingit 4-7

Tulosvetovihje:

Kättelyt ja eri suuntiin

EräViikingit on monta pykälää parempi joukkue, ja sen laaja materiaali jyrää tänään välieriin ottamalla neljännen voiton. Nokialaiset voivat olla syystäkin kauteensa erittäin tyytyväisiä, sillä he tekivät piste-ennätyksen runkosarjassa ja ottivat voiton puolivälierissäkin, mutta tämä leikki katkeaa nyt, ja tänään kätellään sarjan päättymisen merkiksi.

Pääkallo.fi:n maaliarvio: EräViikingit 8,9,10 – Nokian KrP 2,3,4
Peliaika ja -paikka: La 25.3. klo 16.30, Energia Areena

Veikkauksen Tulosvetoon >

VeikkausTV:n lähetys Vantaalta käynnistyy hieman ennen ottelua, ja Tulosvedon lisäksi ottelu on myös Pitkävedossa pelattavana useammassa kohteessa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
Ennakoija
25/03/2017
Sarjat katkeaa EräViikingit voittaa ja samoin Classic.
Ainoa ottelupari jossa jännitys säilyy ja sarja jatkuu on SPV-Qilers. Varmasti spekulointia riittää myös tv-ottelun jälkeenkin.
Yllättävän vähän tämä ottelu on ollut missään ennakoinneissa.
Ylellä ei näköjään ole tapana nostaa salibandyä missään ennakko jutuissaan, katsojaluvut jäävät näin vaatimattomaksi. Toivottavsti Seinäjoella on kuitenkin tupa täynnä.
25/03/2017
Yksi mielenkiintoinen asia on katsoa Krp:n kokoonpanoa. Löytyykö sieltä Mattila, Roth ja muut jotka mahtuu pelaamaan vielä Beessä.
Been playoff karsinnat samaan aikaan Raholassa.
Nämä pojat ei ratkaise ainakaan tätä puolivälierää, mutta toisessa pelissä rooli on huomattavasti isompi.
Odotellaan kokoonpanoja...

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.