Liigat

Jännitys hiipi Eliisa Alangon mieleen ennen Superfinaalia – ”Onneksi päättyi juhliin”

22.04.
2017
0 Kommenttia
1
Liigat

Eliisa Alanko oli yksi lauantaisen Superfinaalin sankareista. Kuva: Salibandyliiga

Eliisa Alanko pääsi juhlimaan lauantaina uransa neljättä Suomen mestaruutta. Viime vuonna samassa paikassa pettyneenä ollut hyökkääjätähti myönsi, että tunnelmat olivat jännittyneet ennen ottelun alkua.

Yhtenä Superfinaalin sankareista ollut Alanko saapui haastattelupisteelle nauravaisena ja kertoi fiiliksen olevan, totta kai, ”loistava”.

SB-Pro pääsi iskemään ottelun avausmaalin jopa hieman yllättäen. Kokeneen Alangon mukaan Classic sortui ensimmäisessä erässä liialliseen varovaisuuteen.

– Puhuimme ensimmäisellä erätauolla kopissa, että pelasimme virkamiessählyä. Alku oli vähän tunnustelua, mutta sitten aloimme pelata omaa peliä ja pääsimme omaan moodiin. Toisessa erässä emme pelanneet enää virheitä, Alanko perkasi Pääkallo.fi:lle.

– Yhdestä poikki olevissa otteluissa yleensä alut ovat aina varovaisia. Varmaan se meni hieman jännityksen piikkiin.

Viime vuoden muistot Superfinaali-tappiosta palasivat hänen mieleen ainakin jollain tasolla, kun hän asteli ennen pelin alkua pelaajatunnelista kohti Hartwall Areenan kirkkaita valoja.

– Oli vähän jännittynyt fiilis, ja sen aisti myös koko joukkueesta, vaikka olemme pelanneet kovia pelejä ennenkin. Onneksi tämä nyt päättyi meidän juhliin, Alanko huokaisi.

Classicin ykkösketju oli vahvassa vireessä kauden tärkeimmässä ottelussa. Alanko (1+1) pääsi tasoittamaan pelin ensimmäisessä erässä, ja nuorempi sisko Ella iski puolen tunnin kohdalla 2–1-johtomaalin. Lisäksi puolustaja Hanna Sipiläisen (1+1) lavasta syntyi finaalin voittomaali.

– Hyvinhän se meidän peli kulki. Pitkään on ollut tutut pelikaverit ympärillä, ja tiedämme, miten kukin pelaa.

Classicin kulunut kausi hakee vertaistaan. Runkosarjassa joukkue ei kärsinyt yhtään pistemenetystä, ja myös pudotuspeleissä joukkue eteni mestaruuteen voittamalla jokaisen ottelunsa.

Nelinkertaisen mestarin mielestä perimmäinen syy 29 voiton putkeen löytyy jokapäiväisestä tekemisestä.

Alanko kertasi Pääkallo.fi:lle kuluneen kauden olleen henkilökohtaisesti vaikea. Kuva: Jonne Lehtimäki

– Me tehtiin suomeksi sanottuna ihan helvetisti duunia. Paperilla joukkue on vahva, mutta emme turvaudu siihen, mitä selässä lukee. Täysillä painetaan logon eteen duunia. Kaikilla on tavoitteet mestaruuksissa, ja se pistää meidät haluamaan olla parhaita joka päivä, Alanko hehkutti.

Menestyksestä ja voitoista huolimatta kausi oli erittäin raskas Alangolle henkilökohtasella tasolla. Jopa niin raskas, että välillä ajatuksissa kävi leikin kesken jättäminen.

– Tosi vaikea kausi itselleni siksi, että minulla oli viimeinen vuosi Turun yliopistossa hammaslääkiksessä. Valmistun tässä kuukauden sisällä. Jopa rehellisesti sanottuna lopettaminen kävi jossain vaiheessa kautta mielessä, kun 170 kilometriä oli treeneihin matkaa ja kouluun piti mennä joka päivä.

– Nyt kävi kuitenkin paremmin kuin osasi odottaa kauden alussa, lähes valmis hammaslääkäri tuumi hymyissä suin.

Loppupäivän ja -illan ohjelma on tamperelaisleirissä selvillä.

– Nyt lähdetään koppiin juhlimaan vähäksi aikaa. Sitten kannustamme (Classicin) miehet voittoon, ja toivottavasti kaksi bussillista iloisia ihmisiä suuntaa sen jälkeen kohti Tamperetta. Siellä meillä on Family-bileet, jonne kaikki meitä tukeneet ovat tervetulleita, Alanko päätti ja jäi vielä kultamitaleineen kuvattavaksi.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.