Liigat

Mestarihyökkääjä Alisa Pöllänen ikionnellisena vaikeiden aikojen jälkeen: ”Ura ollut vaakalaudalla”

22.04.
2017
0 Kommenttia
3
Liigat

Classicin Alisa Pölläsen (vas.) kausi oli loukkaantumisten sävyttämä, mutta päättyi lopulta onnellisesti. Kuva: Juhani Järvenpää

Classicin Alisa Pöllänen oli mestaruuteen päättyneen Superfinaalin jälkeen syystäkin huojentunut ja onnellinen. Loukkaantumiset ovat seuranneet taitavaa hyökkääjää, mutta lauantaina ne unohtuivat, kun hän pääsi iskemään maalin yli 5500 katsojan edessä.

28 voittoa ennen kauden huipentumaa ottanut Classic lähti Superfinaaliin suurena ennakkosuosikkina. Joukkue kesti paineet ja kruunasi kauden Suomen mestaruuteen.

Pöllänen oli sitä mieltä, että toinen tulos olisi ollut valtava pettymys.

– Ihan loistava fiilis, eikä tänne mitään muuta kuin tätä kultaa tultu hakemaan. Olisi aika kova itku päässyt, jos kausi olisi päättynyt hopeaan, Pöllänen totesi maireana.

Keskustelu kääntyi nopeasti Pölläsen viime aikojen pahoihin loukkaantumisiin. Viime vuonna samassa paikassa Pöllänen joutui katsomaan finaalitappiota vaihtopenkiltä käsin.

Nyt hän pelasi koko ottelu Classicin kakkosvitjassa ja kruunasi esityksenä 1+1-tehoilla.

– Viime vuonna oli niin paha loukkaantuminen alla, että kokoonpanoon pääseminen oli itselle jo iso juttu. Ihan mahtavaa, että voi sanoa joskus tehneen maalin Hartwall Arenalla.

Epätietoisuus peliuran jatkumisesta on ollut paljon mielessä, ja sen vuoksi Pöllänen pyrki nauttimaan lauantain huippuhetkestä täysillä.

Runkosarjassa tilille kertyi kuluvalla sesongilla vain yhdeksän ottelua. Tämän kauden tarina sai lopulta onnellisen lopun.

– Oma urheilu-ura on ollut niin vaakalaudalla koko ajan, eikä ole tiennyt ikinä, milloin se loppuu. Näistä hetkistä pitää pystyä vain nauttimaan niin paljon kuin pystyy. Ei ole muita vaihtoehtoja.

Supefinaalin ensimmäisen erän jälkeen tilanne oli vielä 1–1, mutta toisessa erässä Classic teki eron SB-Prohon, ja pääsi päätöserään 4–1-johdosta.

Tunnelma kopissa oli luottavainen ennen viimeistä 20-minuuttista.

– Toisen erän jälkeen huomasi, että tytöillä alkoi olla vähän hymyä kasvoilla. Oli se helpompi lähteä viimeiseen erään, kun tiesi, että tuska oli SB-Prolla. Kun on näin hyviä likkoja joukkue täynnä, niin ei hirveää hätää päässyt tulemaan, Pöllänen kertasi.

Loukkaantumishistorian vuoksi hän katsoo myös tulevaisuuteen tarkoin. Kovin pitkälle hän ei uskalla suunnitella, mutta ainakin seuraavat pelit ovat jo varmuudella tiedossa.

– Suunnitelmat on auki. Tämä kausi oli niin rikkonainen, enkä tiennyt, pystynkö enää koskaan pelaamaan. Katsotaan tässä nyt pari päivää ja pelataan maajoukkuepelit ensin. Sen jälkeen suunnitellaan tulevaa, Pöllänen päätti ja poistui juhlimaan voittoa hymyillen pukukoppiin.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.