Liigat

SalBa selkeästi parempi ensimmäisessä karsintapelissä – porilaisryhmä jäi jalkoihin

03.04.
2017
26 Kommenttia
2
Liigat

Kuva: Elmeri Elo

Rauman SalBa ja Porin Karhut väänsivät maanantaina ensimmäisessä liigakarsinnan ottelussa Raumalla. SalBa oli pelissä selkeästi vahvempi maalein 6-1.

Viimeiset kolme kautta Salibandyliigassa pelannut SalBa näytti heti ottelun alussa kaapin paikan. Niko Kaerla ja Antti Vuorinen veivät kotijoukkueen kahden maalin johtoon alle viidessä minuutissa. Antti Keskitalo lisäsi vielä johtoa erän viimeisillä minuuteilla, joten tauolle mentiin lukemissa 3-0. Kolmen maalin erotus ei ollut vieraiden kannalta huolestuttavin asia, vaan se, että SalBa oli parempi lähes kaikessa ensimmäisessä erässä.

Toisessa erässä jatkettiin pitkälti siitä mihin ensimmäisessä erässä jäätiin. SalBan puolustuspeli oli edelleen selkeästi vahvempaa ja Karhujen aseet uupuivat molemmissa kenttäpäädyissä. Vuorisen, Kaerlan ja Tomi Lahden maalit varmistivat sen, että viimeiseen erään lähdettiin 6-0-lukemissa.

Kolmannessa erässä Karhut sai maalihanat auki, kun peliä oli 47.37. Kovassa kevätvireessä oleva Markus Hautaoja vei SalBan puolustajaa näppärällä yksilösuoritteella ja pussitti porilaisten avausrysän. Maali jäi lopulta kamppailun viimeiseksi.

Karhut oli avausottelussa monessa asiassa kehnompi ja näitä seikkoja olivat muun muassa fyysinen peli, viisikkopuolustaminen ja pelinopeus. Sen lisäksi pallollinen peli tai hyökkääminen ei lähtenyt samanlaiseen lentoon kuin aiemmin tällä kaudella, vaan hyökkääminen oli jopa tahmean näköistä. Isompien ongelmien lisäksi joukkue otti liikaa turhia jäähyjä ja näistä kaksi tuli väärästä vaihdosta. Kotijoukkue iski ottelussa kaksi osumaa ylivoimalla.

SalBa pelasi ottelussa pitkälti omalla tasollaan ja näytti ainakin ensimmäisessä pelissä minkälainen ero on jo rutinoituneella liigajoukkueella ja nuoria lupauksia vilisevällä Divari-joukkueella. Sarjapaikan varmistaminen vaatii kuitenkin kolme otteluvoittoa.

Kotijoukkueen tehokkain pelaaja oli ex-Karhut-pelaaja Rami Prokki tehoin 0+3. Vuorinen ja Kaerla osuivat molemmat kahdesti. Miikka Sokka tarjoili kaksi maalisyöttöä.

Ottelusarja jatkuu keskiviikkona Porissa. SalBa tarvitsee sarjapaikan varmistamiseen kolme voittoa ja Karhujen on tehtävä sama temppu, jos se mielii sarjaporrasta ylemmäs.

Kari Sahan ottelukuvat (Urheilusuomi.com)
Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Karhun kaataja
03/04/2017
Kyllä oli kesu nalle lauma..... ehkä keskiviikkona saataisiin nalleista jotain irti.
Karhun kaataja
03/04/2017
Kyllä oli kesu nalle lauma..... ehkä keskiviikkona saataisiin edes vastus
...
03/04/2017
lepposia nalleja!
RAUMA
03/04/2017
Pahoittelen olin väärässä karhuista ei mahtuisi edes Lepola Salbaan.
Osku
03/04/2017
Tämä nyt meni niin kuin useimmat odottikin, mutta tämä "tasonmittaus" sarjatasojen välillä ei koskaan ole turhaa. Karhujen junnut saa tästä paljon kokemusta ensi vuotta varten ja samalla tässä punnitaan Salban pelaajien asennetta. Toiselle kauden lopettamiseen liittyvä pakkopulla on toiselle koko kauden huipentuma.

Ja ennen kuin joku kerkiää huutelemaan jostain 6-1 tappiosta, niin noihan on ihan perustuloksia SM-liigassakin. Jopa Huhtimokin varmaan hyväksyisi tollaiset tulokset ligassa.
Pakko kuitata
03/04/2017
Nyt on kyllä pakko palata vielä tuohon viime viikkoiseen kommenttiin, että "prokki ei mahdu karhuihin". Syötti kuitenkin 3 maalia taas :D Täytyy sanoa, että odotin tiukempaa kamppailua...
Arto Kilponen
03/04/2017
Joo ei tämä numerollisesti mikään murskaus ollut, mutta koko ottelussa ei ollut missään vaiheessa pienintäkään kysymystä kumpi tämän voittaa. SalBa teki - niinkuin sen brändiin vahvasti kuuluu - just sen mitä tarvitsi, eikä yhtään enempää.

Mutta on silti hyvä, että tämä sarja käydään. Jos Karhut tämän häviää, niin se ei kuulu 2017-18 Salibandyliigaan, piste. Ennemmin voisi ehkä kysyä, että pitäisikö Welhojenkin pelata sarja M-Teamia vastaan? Ehkä ei, mutta minusta se olisi silti lähempänä reilua kuin se, että tämä divarin 2. - liigan 2. viimeinen jätettäisiin pois.
Osku
03/04/2017
Arto, ei tässä sarjassa ehkä ollutkaan kyse siitä kumpi voittaa. Mutta hyvä mahdollisuus testata omaa pelaamista ylempää sarjatasoa vastaan on mielestäni tärkeä motivaattori seuraavaa kautta varten. Lähes aina se ylemmän sarjan karsija voittaa pelit, mutta ei aina. A-junnut on hyvä esimerkki tästä. Siellä joukkueet vaihtuvat aika tiheään.
Länsiranta
03/04/2017
Karhuilla pari ihan uutta B junnua kokoonpanoon tähän peliin. Kokemusta junnuille ja mielestäni melko selvä viesti siitä, ettei seura ole missään nimessä isosti hinkumassa Liigaan. Hyvä päätös Karhuilta mielestäni. ?
Länsiranta
03/04/2017
Samalla ihmettelen tuota tilannetta, että Kauppis ei ollut edes tänään täysi. Varmasti näistäkin paikalla olleista oli yli sata porilaista. Ja voidaan olla yhtä mieltä, että Porilaiset junnut kannustivat Hienosti omiaan. Raumalaisena hävetti omien kuittailu Porilaisjunnuille katsomossa. Äääääh, ei noin!!
Timi
03/04/2017
Voittajasta ei ollut tänään kyllä epäselvyyttä. Mitään Salbalta pois ottamatta Karhut pelasi selvästi kevään huonoimman ottelun. Liigamatto oli selvästi iso peikko. Keskiviikkona pelataan Porissa ja väitän, että siitä tulee maalin peli kummalle se sitten kääntyykin. Paras ratkaisu olisi, että molemmat pelaisi divarissa, mutta eiköhän tässä niin käy, että raumalaiset jatkaa heittopussina liigassa ja Karhut kypsyttää junnujaan vielä divarin puolella.
Raidallinen
03/04/2017
Varmasti parempi voitti. Melkoisen nuori nippu porilaisilla oli ja ilmeisesti rampakin. Tuli katsottua vain viimeinen erä, eikä tuo näin puolueettomasta näkökulmasta paljon tunteita herättänyt. Mutta sen sijaan miten ihmeessä tuollaisessa tunnelissa pelataan salibandy liigaa? Voi hyvänen aika. Kenttä on kapea ja näkeekö katsomosta taaempaa kuin osan kenttää? Puitteet kuntoon...
Arto Kilponen
04/04/2017
Niin siis ei siellä Raumalla näe edes eturivistä koko kenttää. Toki, joo, ehkä Tapiolassakin vähän sama homma, mutta siinä ei kuitenkaan kovin isoa osaa jää näkemättä, arviolta puolta pienempi se pimeäksi jäävä osa kuin Raumalla.
Timi
04/04/2017
Kieltämättä melkoinen lato Rauman Kauppis. Jos itse lähtisin lajille tekemään vaatimuksia, niin jokaisella kentällä, jossa liigaa tai divaria pelataan, pitäisi olla vähintään kahden metrin tyhjä alue laitojen jälkeen. Vauhdikkain sisäpalloilupeli eikä laidan vieressä voi pelata tilannetta täysillä, kun laidasta 20cm päässä on joko katsoja tai seinä. Turva-alue mahdollistaisi, että laitaa pitkin uskaltaa juosta täysiä, eikä tarvitsisi varoa, että joku kolaa puolapuiden väliin.
Arto Kilponen
04/04/2017
Timi, olen tästä samaa mieltä. Minusta näiden turvallisuustekijöiden pitäisi olla se ykkösvaatimus ja esim. yleisökapasiteetit pitäisi tulla kaukana perässä.
Laakson Vellu
04/04/2017
On joo Kauppis melkoisen onneton katsojan vinkkelistä. Kolmasosa kentästä jää näkemättä eikä edes jäähykelloa löydy, ainakaan katsomoon ei semmoista keksintöä näe.
Timille
04/04/2017
Onko joukkue joka voittaa mm. Oilersin ja OLS:n kahdesti kauden aikana mielestäsi heittopussi? Toki pari lipsahdusta SalBalla oli mutta mielestäni pelasivat ihan hyvän kauden eikä suora säilyminen kaukana ollut.
Junnu#8
04/04/2017
No eikös se Salban kotikenttä vaihdu. Mikäli joukkue liigaa ensikaudella pelaa. Jännä juttu nämä poikkeusluvat pelipaikan suhteen. Tarpeeksi suuret katsomot. Riittävät turvaalueet koko kentän osalta. Olisi Oulun urheilutalollakin voitu hyvin vääntää liigaa vielä. Mitä tulee poikkeuslupiin kentän suhteen. Hieman kärjistettynä mutta kuitenkin.
heittopussit?
04/04/2017
mielestäni liigan ainut heittopussi oli m-team kyllä salba lasb ja koovee pystyivät haastamaan isompia joukkueita kohtuu hyvin muutamaa isompaa tappiota lukuunottamatta
Arto Kilponen
04/04/2017
M-Team vei heti Leschin takaisin saatuaan viime kauden finalistit jatkoajalle asti. Jos se jatkaa ensi kauden tuolla tasolla, niin Divarin mestarista ei ole pienintäkään epäselvyyttä.
Jep
04/04/2017
M-team pelasi myös Leschin palattua hyvän loppukauden. Eilen karsintapeliä seuratessani ajattelin ihan samaa kuin Kilponen, jos M-teamin nippu pysyy kasassa, he tulevat olemaan kovia divarissa ensi kaudella.
Arto Kilponen
04/04/2017
Sitten vielä se, että M-Team pelaa kai Ruskeasuolla (puhdas arvaus, korjatkaa) kotiottelunsa, jossa se on _paljon_ parempi kuin Pasilassa.
ykä
04/04/2017
Tämä oli vasta ensimmäinen peli.
Jesari
04/04/2017
Huomenna uusi päivä. Tuomitaan näitä tasoeroja sitten vasta. Eilinen näytti Karhujen kantilta huonolta. Itse uskon, että Porilaiset pystyy huomattavasti parempaan peliin nyt toisessa pelissä.
säbäukko
04/04/2017
Näytti vähän siltä että bensa loppu karhuilta.Kovat ottelut Nurmon jymyä sekä welhoja vastaan varmasti söivät voimia.Ihan eri peli on seuraava.Lepoa tarttee nallet.
SalBa
04/04/2017
Pelasi kyllä aika fiksusti mielestäni maanantaina, toivottavasti on sama ilme huomenna Porissa.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.