Juniorit

SC Urbans katkaisi sarjan Mosahallissa – janakkalalaisjoukkueesta C1-poikien Suomen mestari

16.04.
2017
19 Kommenttia
14
Juniorit

Sinivalkoraidoistaan tunnettu SC Urbans kruunattiin Suomen mestariksi sunnuntaina. Kuva: Juhani Järvenpää

Janakkalalainen SC Urbans juhli sunnuntaina C1-poikien Suomen mestaruutta. Mosahallissa pelattu toinen loppuottelu päättyi Urbansin 6–10-voittoon EräViikingit Blackista, ja näin ollen se vei finaalisarjan nimiinsä 2–0-voitoin.

Finaalisarja oli katkolla Helsingin Tapanilassa, kun Urbans oli vienyt joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen lauantaina.

Vierasjoukkue otti komennon heti alussa ja johti ensimmäisen erän jälkeen 2–3. EräViikingit käväisi toisessa erässä jo johdossa, mutta janakkalalaisjoukkue väänsi tilanteen takaisin omaksi hyödykseen. Hurjassa vireessä ollut Henri Stenberg (3+3) iski Urbansin 5–7-johtoon toisen erän lopussa.

Kolmannessa erässä helsinkiläinen EräViikingit haki vielä kiriä, kun Joakim Lund kavensi pelin, mutta hetken päästä Jukka Jaakonsaari lisäsi vierasjohdon 6–9:ään.

Runkosarjan voiton napannut Urbans hoiti lopun tyylikkäästi: Stenberg iski pallon vielä kertaalleen tyhjään maaliin, ja sen jälkeen mestaruusjuhlat pääsivät alkamaan. Stenbergin ohella tehoja mättivät Jaakonsaari (2+3) ja puolustaja Esa Valliaro (1+2).

Finaalia oli seuraamassa Mosahallissa yli 400-päinen yleisö.

SM-sarjan pronssimitalit nappasi itselleen EräViikingit Blue, joka kaatoi Tampereen Classicin jatkoajalla pääsiäislauantaina.

Ottelutilastot

Juhani Järvenpään kuvat ottelusta

Kuva: Juhani Järvenpää

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Viking
16/04/2017
Loistava tunnelma tuossa SSV:n ja Urbansin pelissä. Onnittelut molemmille joukkueille!
Aki
16/04/2017
Loistavaa duunia ukot ja pojat.
Elppe
16/04/2017
Eelis <3 Oot paras
kyssäri
16/04/2017
Oliko pojat yhteistuumin leikannut jotkut pleijarisiilit? Komean näköinnen joukkue kieltämättä! Onnittelut voitosta!
Valmentaja
17/04/2017
Hienosti EräViikingeille SM Hopeaa. Näistä mitalleista monet saavat vain unelmoida päivä unissaan. Niin ja saihan ervin blue pronssin tästä kaudesta. Onnittelut Janakkalaan, tuleeko ensikaudelle jopa yhdistyminen Iittalan porukan kanssa?
Jamppa
17/04/2017
Mitäköhän peliä viikingit oli katsomassa? Ei ollut ssv pelaamassa vaan erä viikingit.
Häh
17/04/2017
Vikingille, SSVtä ei enää ole, palaa todellisuuteen. EräViikingit black hopeaa ja sininen pronssia. Miettikää jos tätä SSV asennetta ei olisi ja joukkueet olisi yhdistäneet parhaat pelaajansa. Olisi tullut varma mestaruus.No ei haittaa, Please, pysykää kilpailijoina jatkossakin. Janakkala kiittää ?
niinpä nii
17/04/2017
urbans ensi vuonna b-ikäisissä totaalinen farssi jos ei saa 00-vahvistuksia, nuo 01-pelaajat jäävät täysin vanhempien jalkoihin fysiikassa vaikka taitoa löytyisikin
ÄMÄL
17/04/2017
Höpö höpö. Jos SCU saa rungon pysymään (niin kuin se on kai pysynyt kohta 10 vuotta), se pärjää ihan hyvin ensi kaudellakin. Joukkueella oli yksi vahvimpia fysiikoita tämän kauden sarjassa. Toki jokunen nollanolla tarvitaan, ja niitä ei seurasta hirveästi taida löytyä.

Ikuisuuskysymys tietysti on, hakeutuuko alueen muiden seurojen parhaimmisto Steelersiin vai Urbansiin. Tässä ikäluokassa suunta on ollut etelää kohti eli SCU on imuroinut vuosien varrella pelaajia Steelersistä.

Onnittelut voittajille ja muille mitalisteille.
Viking
17/04/2017
Kannattajien "viikingit"-huudot ja pelaajien alkuhuuto "ssv" hämäsi mua ja luulin että olen SSV:n pelissä. Ervin kakkosjengille myös onnittelut pronssista.
17/04/2017
Sama kannattajien "viikingit" huuto vaikutti erikoiselta kun satuin eksymään fb:n kautta näkemään Ervi Blackin välierää Classicia vastaan.
Ilmeisesti kaikki asiat ei ole vielä hoidettu jättiläisessä.
Ensi kaudelle peräpäätteet vaan vaihtuu pohjoinen ja itä.

Onnittelut mestaruudesta Janakkalaan, hienoja pelimiehiä ja koutseja.
Melkoisen pitkä yhteinen matka on tosi monella takana, toki jokunen kaveri on viime vuosina Steelerssistä Urbansiin livahtanut.
Jukkisb
17/04/2017
Urbansin pojilla on aivan huikea fysiikka taidon lisäksi. Siitä se ei tule jäämään kiinni.
JP Sillanpää
17/04/2017
Niin kuin täällä Pääkallossakin ollaan kauden aikana monella suulla todettu, ei uuden seuran nimihirviöksi valittu helposti kannustushuutoihin taivu. Ensi kauden Itä- ja Pohjoislisäys ei tuo asiaan helpotusta. Ihan eri keskustelun paikka on se, miksei seurojen eri joukkueilla voi olla omia lempi- tai kutsumanimiään. Mielestäni sueran identiteetti muodostuu pelikentällä ja sen laidoilla, ei kabineteissa. Onnea Urbans ansaitusta mestaruudesta!
seppo
17/04/2017
Täh, miten tässä lajissa voittaa jos tekee vähemmän maaleja kuin vastustaja. Voitti 6-10?
Keväät on hienoa aikaa
18/04/2017
Kyssärille, Kyllä! Poikien yhteinen päätös leikata tuo komea pleijarisiili, mihin pikkuhiljaa osallistui valmennus ja muitakin kannattajia.. Aivan huikea joukkue ja henki koko kauden, joka huipentui kevättä kohden !! Onnea vielä koko Joukkueelle ja taustoille! Hieno seurata tätä matkaa !!!
Siili
18/04/2017
Tuo siili taitaa olla kyllä matkittu tps c2 joukkoeelta.
Siili
18/04/2017
Tuo siili taitaa olla kyllä matkittu armeejasta.
Suuri fani
18/04/2017
Blackin topias lyly on niiin ihana <33
Kung
19/04/2017
urbans oli toisessa pelissä parempi, black vei ensimmäistä mutta peli kaatui virheisiin. Blackilta kuitenkin hieno suoritus kun olivat jo kaksi kertaa sillassa steelerssiä ja classicia vastaan

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.