Liigat

TPS:lla kasassa 23 sopimusta – uusina niminä kaksi nuorten maailmanmestaria Oulusta

09.06.
2017
11 Kommenttia
6
Liigat

Ensi kaudella nähdään päävalmentaja Jukka Ruotsalaisen mukaan hyökkäävämpi TPS. Kuva: Anssi Koskinen.

Turun Palloseuran miesten Salibandyliiga-joukkueen runko on kasassa. Joukkueella on tällä hetkellä 23 pelaajasopimusta. Mielenkiintoisimpina niminä mukana ovat OLS:sta siirtyvät nuorten maailmanmestarit vuosimallia 2015 – Juho Sorri ja Olli Kinnunen.

TPS:n salibandyn miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Jukka Ruotsalainen on innoissaan alkaneesta pestistään. Vaikka kauden alkuun onkin vielä aikaa, on Ruotsalainen tyytyväinen joukkueen runkoon tällä hetkellä.

– Odottavin mielin. Paljon ollaan ehditty tekemään duunia sen jälkeen, kun minut tähän hommaan valittiin. Toki pohjustustyö alkoi jo keväällä ja toukokuusta alkaen olen päässyt joukkueen mukana vetämään. Erittäin hyvä fiilis tässä kohtaa.

Joukkueen runko pitkälti valmis, mutta täsmähankintoja tehdään, jos sopivia pelaajia sattuu kohdalle. Ruotsalainen sanoo, että valmennuksessa ollaan tyytyväisiä joukkueen kokoonpanoon.

– Aika pitkälti ollaan siinä, missä ajateltiin tässä kohtaa olevamme. Runko alkaa olla kasassa, mutta pidetään silmät ja korvat auki, jos jotain sopivia palasia löytyy. Olemme kuitenkin erittäin tyytyväisiä siihen, miltä rosteri tässä kohtaa näyttää.

Neljä edellistä vuotta miesten edustusjoukkuetta luotsannut Aki Vilander siirtyi kevään päätteeksi naisten edustusjoukkueen päävalmentajaksi. Ruotsalainen sanoo Vilanderin jättäneen hänelle erittäin hyvän rakennuspohjan.

– Aki on luonut vakaan henkisen ja pelillisen pohjan, jonka päälle on helppo lähteä rakentamaan. Samoja asioita halutaan vaalia, mutta oma persoona pitää näkyä. Pieniä juttuja tullaan varmasti muuttamaan ja toiveissa on, että ensi kaudella nähdään hyökkäävämpi TPS, Ruotsalainen paljastaa.

Vaikka kauden alkuun onkin vielä reilusti aikaa, on tavoitteita joukkueen sisällä jo ehditty miettiä.

– Aina kun sarjaan osallistutaan, tavoitteet ovat hyvin selkeät. Me haluamme voittaa, eikä mikään muu tyydytä. Se on se iso kuva, mutta sitä ennen on aika monta pientä tavoitetta, jotka pitää täyttyä ennen kuin voi haaveilla niistä isoista. Tavoitteena on aina sama; olla paras, Ruotsalainen naulaa.

Päävalmentaja Jukka Ruotsalaisen haastattelu:

Sopimuspelaajat 2017-18:
(suluissa seura kaudella 2016-17, jos ei TPS Miehet)

Maalivahdit:
Pyry Luukkonen
Santtu Ylänen

Puolustajat:
Tatu Kanervisto
Olli Laine
Mikko Stenfors
Lauri Stenfors
Toni Salminen
Eero Säylä
Atte Lahti (TPS A-nuoret)
Oliver Järvinen
Janne Nurminen

Hyökkääjät:
Eero Jalo
Olli Kinnunen (OLS)
Juho Sorri (OLS)
Jussi Töyrylä (TPS A-nuoret)
Nikolas Laaksonen (TPS A-nuoret)
Jaakko Hautamäki
Jani Hyytiäinen
Eemeli Peltonen
Sami Saarinen
Joonas Koskinen
Sami Tuominen
Joni Peltola (SalBa)

Toimihenkilöt:
Jukka Ruotsalainen päävalmentaja
Turkka Kytöhonka valmentaja
Tiina Laitala-Leinonen fysiikkavalmentaja
(Valmennustiimi täydentyy kesäkuun aikana yhdellä lajivalmentajalla.)

Teksti: TPS:n tiedote.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Aura
09/06/2017
Tuolla porukalla, varsinkin hyökkäyspää, ja vielä uusi valmennus, ei pitkälle mennä. Ainakin edellisen kahden vuoden menosta tipahdetaan, jopa Salba voi viedä länsirannikon mittelön.
Turku
09/06/2017
Näköjään eivät purkaneet Hyytiäisen sopimusta.
Jere
09/06/2017
Hyvältä näyttää, pari hyökkiä vielä niin bueno!
Jore
09/06/2017
Miksi Hyytiäisen sopimusta oltiin purkamassa?
Sorrin Poikaystävä
09/06/2017
Olipas todella typerä siirto oululaisilta.
Jorelle
09/06/2017
Sopimusrike tjsm.
Hyökkääjistä
10/06/2017
Yli puolet ei tekis 2divarissakaan yli 10 maalia kaudessa. Tsemppiä vaan
#51
10/06/2017
Missä on Artis Raitums?
#51lle
10/06/2017
Lähti vissiin latviaan.
Terhi
11/06/2017
Yks oikea sniperi olis vielä tarvinnut löytää ja aika yllättävän vähän omia junnuja mahtui mukaan kesäryhmään. Muuten luotan Ruotsalaisen valmennukseen täysin. Ensi vuonna nähdään ihan uudentyyppinen TPS, jossa kädettömien pelaajien päätön ryntäily päädystä päähän ei olekaan enää itseisarvo. Nyt (toivottavasti) nähdään haastava, omilla taidoillaan oikeasti pelaava ryhmä. Ehkä se ei riitä pudotuspeleihin ihan ekana vuonna, mutta muuttaa seuran pelikulttuuria kuitenkin merkittävästi. Kaudella 18-19 tämän pitäisi tuottaa viimeistään oikeaa "hedelmää" pelillisellä saralla.
Tepsin miähii
11/06/2017
Kyllä jää tällä nipulla länsirannikon herruus ottamatta valitettavasti ei pienintäkään mahdollisuutta Salbaa vastaan paluu arkeen kahden hyvän kauden jälkeen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.