Liigat

Yksi kauden onnistujista suuntaa länsinaapuriin – Nordlundin peliura jatkuu Ruotsissa

09.04.
2018
7 Kommenttia
12
Liigat

Kuva: Endre IF

Suomalaishyökkääjä Milla Nordlund, 20, jatkaa salibandyuraansa Ruotsin Superliigan Endre IF:ssä. Nordlundin sopimus kattaa ensi kauden.

Turkulaista TPS:aa edustanut Nordlund odottaa innolla uusia haasteita.

– Tuntuu todella hyvältä. Jännittää tietenkin tulla uuteen maahan, joukkueeseen ja liigaan. Odottavaisin fiiliksin kohti seuraavaa kautta. Haluan kehittyä pelaajana joten näen, että Ruotsin SSL on taas astetta kovempi ja pelejäkin on kaudella enemmän. Odotan innolla ensimmäistä kautta Endren paidassa.

– Odotan tasokkaita ja kovia pelejä, ja että saan nähdä ja kokea ruotsin salibandykulttuurin sekä tietenkin oppia kieltä ja tutustua joukkueeseen ja seuraan. Tavoitteeni on kehittyä pelaajana mahdollisimman monipuoliseksi ja pärjätä ja saada kokemusta ruotsin Superliigasta. Tietenkin naisten maajoukkue ja kisat Sveitsissä joulukuussa 2019 ovat tavoitteena, Nordlund kertoi Endren tiedotteessa.

Endre IF:n urheilutoimenjohtaja Jonas Åström kommentoi asiaa seuraavanlaisesti.

– Milla vieraili täällä jo tammikuussa ja teki meihin hyvän vaikutuksen. Millalla on ollut suuri rooli TPS:ssa ja hän on tehnyt paljon pisteitä – sekä maaleja että syöttöpisteitä. Lisäksi hän pitää fyysisestä pelistä ja odotamme innolla miten hän kehittyy ja kasvaa pelaajana ensi kaudella meidän joukkueessamme.

Nordlund on pelannut TPS:n naisten liigajoukkueessa viiden kauden ajan ja iskenyt pisteet 102 ottelussa pisteet 80+74=154. Mennyt runkosarja oli hyökkääjältä erityisen vahva, sillä 18 peliä tuottivat pisteet 20+21. Nordlund edustaa Suomen maajoukkuetta ensi kerran huhtikuun lopussa pelattavassa EFT-turnauksessa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Fakta
09/04/2018
Hienoo! Näitä lisää sillä näin naisten maju saa kovia pelaajia joukkueeseen . Suomen sarja taso ei kasvata huippupelaajia tällä sarja systeemillä eikä pelimäärällä. Nuoret jotka satsaatte säbään menkää Ruotsiin hakeen kokemuksia ja kovuutta peliin. Onnea
Hienoa!
09/04/2018
Mahtava juttu! Onnea matkaan! Tps ollut kasvattamassa monia suomalaisia huippupelaajia. Turussa nyt 2 vahvaa seuraa loiston kanssa naisten puolella. Hyvä Turku!
Jaa jo
09/04/2018
Ketä naisten huippupelaajia TPS on kasvattanut? Ja huippupelaajalla en tarkoita paria neitosta, jotka on päässyt kastautumaan majussa!
Jo jaa
09/04/2018
Alangot lienevät aika hyvä esimerkki? Vaikka en itse ehkä heidän pelityyliään niin arvosta, niin ovat he saaneet paljon tuloksia aikaan maajoukkuetasollakin.
Janis petke
09/04/2018
Juu,TPS kalastellut ei kasvattanut pelaajia! Maskusta,KaPasta,FBC Turusta nämä ns huiput tulleet,kasvatustyö tehty aivan muualla niin kuin muillakin isoilla seuroilla,kerätään vaan pisteet kotiinpäin.
TUOMARI...
10/04/2018
JANIS PETKE... tepsin taustoilla vaikutti aikanaan muuan Matti... ja sieltä niitä OMIAA KASVATTEJA tuli... sulle tehtävä käyppä kattoo ketä niin saat sisältöä elämään.
Turku
10/04/2018
Ihan samalla tavalla Loistokin on "kalastellut" naapuriseuroista. Seuran ainoa MM-kisaryhmän edustajakin on TPS-kasvatti. :)

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.