Lajipomon kommentit salibandyn mahdollisesta nimenvaihdosta ihmetyttää – ”Ehdotus on outo”

Kuva: Iiro Karesniemi
Kuva: Iiro Karesniemi

Kansainvälisen salibandyliiton IFF:n puheenjohtaja Tomas Eriksson heitti viime viikolla ilmoille erikoisen ehdotuksen: pitäisikö salibandyn nimi muuttaa? Ehdotus on herättänyt vilkasta keskustelua niin sosiaalisessa mediassa kuin Pääkallo.fi:n kommenttiosastollakin.

Erikssonin ehdotus liippaa läheltä IFF:n pääsihteeri John Liljelundin syksyllä 2012 Pääkallo.fi:n Vieraskynä-blogiin kirjoittamaa tekstiä. Sekä Eriksson että Liljelund nostivat esiin, että salibandyn nimi voisi olla ympäri maailman sama: floorball.

Aiheeseen ja keskusteluun tarttuu nyt Pääkallo.fi:n Vieraskynä-blogissa entinen naisten liigavalmentaja ja nykyään Kanadan salibandyssä vaikuttava Kurre Ståhlberg.

Ståhlberg pitää ehdotusta heikkona. Tekstissään Ståhlberg käy läpi myös Salibandyliiton toiminnanjohtaja Jari Kinnusen esiin nostamaa yhteisen #floorball-hashtagin (avainsanan) käyttöä Twitterissä.

– Molemmat ehdotukset vaikuttavat mielestäni oudoilta. Avainsanaehdotus on suorastaan typerä ja todennäköisesti johtuu ennemminkin tietämättömyydestä kuin mistään muusta. En myöskään pysty näkemään mitä käytännön hyötyä nimenvaihdoksesta olisi, Ståhlberg muun muassa kirjoittaa.

Lue Kurre Ståhlbergin Vieraskynä-bloggaus kokonaisuudessaan:
Kurre Ståhlberg: The Name Of The Game