Tyttömaajoukkue upotti hallitsevan maailmanmestarin

Veera Kauppi oli avainasemassa lauantain Ruotsi-kaadossa. Arkistokuva: Per Wiklund

Suomi voitti tänään EFT-turnauksen toisessa ottelussaan riemukkaasti hallitsevan maailmanmestari Ruotsin lukemin 5-7 (2-2, 2-3, 1-2).

Ottelu lähti käyntiin Ruotsin komennossa ja Ruotsi karkasi 1.erässä 5 minuutissa 2-0 johtoon. Suomi tuli kuitenkin peliin mukaan kuin reilua minuuttia myöhemmin Oona Kauppi kavensi terävällä laukauksella lukemiksi 2-1 ja vajaa minuutti ennen erän loppua Veera Kauppi ajoi röyhkeästi maalintekoon ja ujutti taidokkaasti pallon maaliin. Erätauolle lähdettiin siis lukemista 2-2.

Toiseen erään tuli tarmokas Suomi. Ruotsi joutui Suomen luomassa paineessa ottamaan jäähyn erän alkuun ja ylivoima tuotti tulosta kun Ellinoora Huotari löysi tarkalla syötöllä keskustasta Ella Sundströmin joka vei Suomen ottelussa 2-3 johtoon.

Viitisen minuuttia myöhemmin vietiin Ruotsin puolustusta oikein huolella kun Oona Kauppi tarjoili upean poikittaissyötön Veera Kaupille Ruotsin puolustuksen läpi takatolpille ja pallo maaliin ja lukemiksi 2-4.

Heti seuraavassa vaihdossa Suomi iski taas kun Milla Nordlund tarjoili ja Oona Kauppinen vei uransa ensimmäisellä maajoukkuemaalilla Suomen jo 2-5 johtoon ja pakotti Ruotsin samalla aikalisälle. Ruotsi sai aikalisästä uutta tarmoa ja iski erässä vielä kaksi maalia, joista jälkimmäisen ylivoimalla ja erätauolle lähdettiin Suomen niukassa johdossa 4-5.

3.erä käynnistyi tasaisissa merkeissä. Maalinteossa onnistui ensimmäisenä Ruotsi kun se pääsi puolittaiseen läpiajoon ja tasoitti tilanteeksi 5-5.

Tähän Ruotsin ilonaiheet ottelussa sitten loppuivatkin – tästä piti huolen Suomen uhrautuvainen puolustus ja viimeisenä lukkona kerrassaan mainioita otteita maalillaan esittänyt Kristiina Tarkiainen.
Ensin ajassa 49:48 tuttu parivaljakko hassutti Ruotsin puolustusta jälleen kerran kun Oona Kauppi tarjoili ja Veera Kauppi viimeisteli Suomelle 5-6 johtomaalin, joka jäi myös ottelun voittomaaliksi.

Suomi pääsi vielä ylivoimalle kun ottelua oli jäljellä vajaa 10 minuuttia. Suomen puolustuksessa kovasti uurastanut ja uransa toista maaottelua pelannut Daniela Westerlund laukoi ranteella tarkasti uransa ensimmäisen maajoukkuemaalin ja viimeisteli Suomen 5-7 voittolukemat. Syötön tähän maalin antoi Ellinoora Huotari.

Ruotsi sai pallon vielä kertaalleen Suomen maaliin mutta tuuletukset menivät hukkaan, sillä maalia ei hyväksytty. Ruotsin takaa-ajoa hidasti vielä heille vihelletty jäähy reilu 5 minuuttia ennen loppua.
Lopussa Ruotsi otti maalivahdin pois ja yritti vielä kuudella viittä vastaan – tuloksetta – ja näin Suomi pääsi tuulettamaan ansaittua voittoa!

Suomen tehoilijat ottelussa: Veera Kauppi 3+0, Oona Kauppi 1+2, Ellinoora Huotari 0+2, Ella Sundström 1+0, Oona Kauppinen 1+0, Daniela Westerlund 1+0, Sara Piispa 0+1, Milla Nordlund 0+1
Suomen parhaana pelaajana palkittiin Veera Kauppi.

Kristiina Tarkiaisen torjunnat ottelussa: 5 + 6 + 8 = 19.