Suomi jatkoi murskajaisia Hollantia vastaan – Kainulaiselle avausmaalit maajoukkueessa

Nico Salo (kesk.) oli yksi viiteen tehopisteeseen yltäneistä suomalaisista Hollantia vastaan. Kuva: IFF

Suomi otti lauantaina MM-karsintojen kolmannen voittonsa Tallinnassa. Hieman tasaisemman Tanska-ottelun jälkeen Hollanti kaatui murskanumeroin 19–1 (2–1, 5–0, 12–0). Voitolla Suomi myös varmisti paikkansa joulukuussa pelattavissa MM-kisoissa.

Ennakkokaavailuista huolimatta Hollanti vastasi ottelun avausmaalista. Pyry Luukkonen ohitettiin Suomen tolppien välissä, kun ottelua oli pelattu vasta hieman reilu yksi minuutti. Suomi kuitenkin vastasi nopeasti ja löi pelin tasoihin.

Vähämaalisen ensimmäisen erän jälkeen Suomi avasi maalihanansa toden teolla toisessa erässä, ja vei 20-minuuttisen maalein 5-0.

Kolmannesta erästä muodostui vielä enemmän suomalaisten näytöstä, kun maajoukkue iski pallon Hollanin verkkoon kerta toisensa jälkeen hienommilla sommitelmilla ja laukauksilla. Sitkeästi taistelleen Hollannin palkinto jäi suurmaata vastaan ainoastaan yhteen maaliin.

Suomen joukkueesta Jani Kukkola (3+2), Miko Kailiala (3+2) ja Nico Salo (2+3) herkuttelivat viidellä tehopisteellä. Suomen nuorin pelaaja, Rasmus Kainulainen (2+1), puolestaan iski uransa avausmaalit miesten maajoukkuepaidassa.

Hollanin maalilla kaksi erää torjuneelle Dimitri Vermaatille kirjattiin 40 minuutin aikana peräti 48 torjuntaa.

Sunnuntaina pelataan MM-karsintojen viimeiset ottelut, ja Suomi kohtaa omassa ottelussaan karsintaisäntä Viron.