Video: Maalivahdin hullu temppu – lähti saalistamaan pelaajaa rankkarissa

Kuva: Kuvakaappaus videolta

Kuva: Kuvakaappaus videolta
Kuva: Kuvakaappaus videolta

Alla oleva video sisältää hyvää salibandyviihdettä, ja se on puhuttanut salibandyintoilijoita pitkin päivää muun muassa Ruotsissa.

Video on kuvattu 5. divisioonan ottelussa KSB 2-Papas 2, joka pelattiin 7.2. Kajaanissa. Klipillä nähdään kuinka Papasin pelaaja (Arttu Isopahkala) lähtee laukomaan rankkaria aivan normaalisti, kunnes maalivahti (KSB 2:n Esa Ojala) hyökkää vastaan ja kampittaa pelaajan.

Saamiemme tietojen mukaan laukova pelaaja säikähti maalivahtia sen verran, että veti palloa taaksepäin, ja tämän vuoksi rangaistuslaukaus hylättiin. Ottelu jatkui sittemmin normaalisti. Papas voitti ottelun lopulta lukemin 5-4.

Kyseinen video muistuttaa vahvasti legendaarista ”Maalivahti saalistaa” -videota. Videosta tehty artikkeli on edelleen yksi Pääkallo.fi:n historian luetuimmista.

Artikkelia päivitetty 20.2. klo 13.30. Artikkeliin lisättiin ottelu, paikkakunta ja tarkemmat tilannetiedot.

14 comments

  1. Asiaan kuuluva rangaistus 2min-PR3, tässä tilanteessa ehkä PR1. Uusi rankkari ja veska vaihtoon anyway.

  2. Pelipaikka on Kajaani ja vetäjän peliasusta päätellen punainen joukkue on Papas II. Sarja muistaakseni 4.divari.

  3. Maalivahdille 5 + PR1 vähintään.

    Ensimmäisen rankkarin aiheuttaneen rikkeen rangaistus voimaan, koska rankkarista ei tullut maalia. Tästä maalivahdin rikkeestä 5+ PR1 + RL ja toinen kaveri penkille istumaan tuo veskarin vitonen.

  4. Rankkari päättyy teknisesti siihen, kun palloa liikutetaan ”muualle kuin keskiviivasta pois päin”. Eli ei uutta rankkaria.

    Sen sijaan veskari on vastuussa myös kontaktista joka tapahtuu hetki rankkarin päättymisen jälkeen. Mikä on oikea sanktio, sitä ei tämän kuvan perusteella voi sanoa.
    Melko varmasti vähintään kakkosen paikka. Mutta kentällä olleet tuomarit päättävät siitä.

  5. Oletko ”TUOMIO” darrassa? Tollaisia höpöjä on ihan turha tulla tänne selittämään. Uusi rankkari ja PR3 veskarille, siihen sitten uutta rankkaria sisään ja joku istumaan 5min jäähyä sijaiseksi.

  6. Maalivahdin vastaantulo ei ole kiellettyä ja kun pallo liikkuu taaksepäin on rankkari hylätty. Se mitä tapahtuu pallon taaksepäin menon jälkeen onkin jo toinen juttu. Tuosta videosta tulkittuna maalivahti hyökkää väkivaltaisesti vastustajan kimppuun ja ehdottomasti jonkintasoista punaista olisi tullut näyttää. Toivottavasti liiton kurinpitojärjestelmä puuttuu maalivahdin tekemisiin jälkikäteen. Jokatapauksessa rankkari epäonnistui.

  7. Pr3 maalivahdille, väkivaltaisuus kun kontakti osuu jalkoihin. Jos rankkari on keskeytynyt ennen (pallo ei ole liikkunut eteenpäin koko ajan) , jatketaan kiistapallolla kulmasta, muuten rankkari uusitaan. Rangaistuslaukauksen aiheuttama rangaistus laitetaan täytäntöön.

  8. Turha siinä on millään piilo-nimillä kommentoida 🙂 Asiahan menee niin että Rankkari hylätään jos palloa liikutetaan taakseppäin. Tämä jälki tilanne jossa maalivahti kamppaa vastustajan pelaajan voisi johtaa Esim: 2 min rangaistukseen mutta ei uuteen rangaistus laukaukseen, koska pelitilanne on jo vihelletty poikki.

  9. Juu taitaa olla Kajaani ja Papas2 eli 5.div

    Vetäjän hommaan en ota kantaa koska tästä kulmasta jokseenkin vaikea sanoa että liikkuuko pallo taakse päin vain sivulle eteen, mutta… Jos hyökkääjä vie palloa taaksepäin niin voiko mokke tulla ja esim vetää hyökkiä turpaan jääden rangaistusta koska pallo meni taaksepäin? Mun mielestä ”joku” rangaistus veskalle siinäkin tapauksessa että hyökillä pallo liikkui taakse päin.

  10. Tuossa tilanteessa pallo ehkä liikkuu taaksepäin, mutta se ei ole pointti. Maalivahti tällä päättömällä hyökkäyksellä aiheuttaa sen, että pelaaja saattaa liikuttaa palloa taaksepäin väistäessään taklausta. Taaksepäin liikuttaminen kuitenkin tarkoitaa vain sitä, että tästä rankkarista ei voi maalia enää tehdä, vaikka pelaaja pääsisi ylös jatkamaan tilannetta.

    Maalivahdin laiton hyökkäys on kuitenkin sääntöjen vastainen teko maalintekotilanteessa, ja se johtaa rangaistuslaukaukseen.