Salibandyliigan runkosarja päätökseen – tässä ovat lopulliset sijoitukset

Classic oli miesten Salibandyliigan runkosarjan paras joukkue. Kuva: Salibandyliiga

Classic oli miesten Salibandyliigan runkosarjan paras joukkue. Kuva: Salibandyliiga
Classic oli miesten Salibandyliigan runkosarjan paras joukkue. Kuva: Salibandyliiga

Miesten Salibandyliigassa pelattiin lauantaina runkosarjan viimeiset ottelut. Vaikka osa sijoituksista oli jo ratkennut, niin viimeisellä kierroksella riitti kosolti jännitettävää.

Tampereen Classic voitti runkosarjan ja Happee oli kakkonen. Nämä sijoitukset olivat selvillä jo ennen viimeistä kierrosta. Kolmostilasta käytiin vielä vääntöä Oilersin ja Viikinkien välillä. Espooolaisjoukkue voitti oman ottelunsa ja varmisti sen, että joukkue pääsee valitsemaan puolivälierävastuksensa. Viikingit taasen hävisi Classicille viimeisen ottelunsa. Näillä neljällä joukkueella on kotietu pudotuspeleissä.

Viidennelle sijalle nousi lopulta Tapanilan Erä, joka kaatoi päätöskierroksella Happeen maalein 8-5. SPV taasen hävisi oman ottelunsa Indiansia vastaan jatkoajalla lukemin 8-9 ja putosi kuudenneksi. TPS keräsi yhtä paljon pisteitä kuin SPV, mutta jäi huonomman maalieron vuoksi seitsemänneksi.

OLS kaatoi viimeisessä ottelussa Kooveen maalein 9-7 ja punnersi kahdeksannelta sijalta pudotuspeleihin. Indians taisteli vimmatusti SPV:tä vastaan ja voitti ottelun lopulta jatkoajalla. Joukkueet olivat lopulta tasapisteissä, mutta maaliero ratkaisi OLS:n hyväksi. Oululaisten maaliero oli -19 ja espoolaisten -21.

Kymmenenneksi tulleen Kooveen kohtalo oli sinetöity jo ennen viimeistä kierrosta. Sijalla 11 yltänyt M-Team sen sijaan varmisti sarjapaikkansa perjantaina kaatamalla TPS:n 3-4.

Putoamiskamppailu oli tällä kaudella erityisen jännittävä. NST olisi tarvinnut voiton Nokian KrP:sta, jotta se olisi noussut pois suoran putoajan paikalta, ja päässyt liigakarsintoihin. KrP löylytti kuitenkin lappeenrantalaisia maalein 0-5 ja NST:n putoaminen varmistui. Joensuu ja Lappeenranta poistuivat liigakartalta perättäisinä vuosina, joten ensi kaudella Salibandyliigassa ei nähdä karjalaisväriä laisinkaan.

SalBa hävisi oman ottelunsa Oilersia vastaan maalein 2-5. KrP ja SalBa karsivat liigapaikoistaan kuten viime kaudellakin.

Pudotuspelien otteluparit valitaan maanantaina klo 12.

Miesten Salibandyliigan runkosarjan lopullinen sarjataulukko:
Salibandyliiga runkosarja

Lue myös:
Pohjonen nollasi NST:n – lappeenrantalaisjoukkue putosi Salibandyliigasta
M-Team kaatoi TPS:n Turussa – sarjapaikka säilyy lähes sataprosenttisen varmasti

25 comments

  1. Puolivälierissä siis seuraavat parit:
    Classic-OLS
    Happee-TPS
    Oilers-Erä
    Viikingit-SPV
    Välierät:
    Classic- SPV
    Happee-Oilers
    Finaali:
    Classic- Oilers

  2. Pelasko happee taas ilman Pe. Kotilaista kun hävis vai huvikseen ? Muuten erikoinen valmistautuminen pleijareihin, molli voittosta ollut jo monta peliä. Speve jo pihalla. Klässikkiltä kyllä hyvää suorittamista. Sielläkään ei tänäänkään ollut kaikki avainpelaajat pelillä, vielä Salin villaa vikaan erään. Vinkkareilla vielä pieni panos pelissä. Vikassa rupes pelaan.

  3. En lähe ite ees arvailee muuta kuin, että mun ennen kautta heittämää finaaliparia ei 100% varmasti tulla näkemään–> meni valinnat miten hyvänsä. Viikkarit-SPV siis arvoin. Kumpikin jengi kyllä pelaillut ihan miten sattuu. Tänään taas ei ollut kovin vahvaa peliä meikäläisiltä clasua vastaan, aika helpon voiton sai Nykyn porukka. No mutta runkosarjasta ei oo ennenkään saanut plajareihin mitään, joten uskotaan nyt vielä että toi homma lähtis rullaamaan…

  4. Ainoa kysymysmerkki puolivälierävalinnoissa on, että lähteekö Classic oikeasti Ouluun vapaaehtoisesti useampaan otteeseen, vai valitseeko Tepsin ja neppailee itsensä jatkoon sieltä. Kumpaakaan vastaan Classic ei pupella, sillä jo viime kaudella nähtiin miten selvästi Classicin puolivälieräsarja menee.

  5. Arto voi hyvinkin osua oikeaan tossa! Pikkasen tulee vähemmän kilsoja…

  6. Tämä valintasysteemi on /ceestä. Sijoilla 5-8 viimeisillä peleillä ei ole mitään merkitystä jos paikka pleijareissa on varma. Niini kauan kuin tällaisia valintoja järjestetään, pelataan yksi finaali ja mestaruuksia ratkotaan rankkareilla, ihan turha haaveilla isojen lajien joukkoon.

  7. Toi on kyllä munkin mielestä ihan totta, että parempi ois ettei tämmöistä arpajaissysteemiä ois olemassa…

  8. Harmi, mutta Speve on Clasun vastustaja ja sjokelaisten pelit päättyy ilman voittoa ensimmäiselle kierrokselle. Jonkun pelin tänä vuonna nähneenä olen sitä mieltä, että ketjujen kanssa on tehty vääriä valintoja ja on rikottu asioita, jotka toimii. Ikävä sanoa näin, mutta Sr Kohonen ei toimi Speven parhaassa ketjussa. Sen sijaan toimisi enemmän kuin hyvin muissa kentissä, mutta sitä ei ole edes kokeiltu ja nyt on myöhäistä. Paitsi jos Tommy on kehittänyt jotain aivan muuta pleijareihin.

  9. Kolikon kääntöpuoli on sitten se, että aletaan viimeisillä kierroksilla taktikoimaan ja tulisi jotain ihan käsittämättömiä tuloksia, kuten että Happee häviäisi Erälle tai SPV häviäisi Indiansille. Onneksi sellaisia ei… eiku joo, ei mitään.

  10. Rankkarit pitäs kieltää näissä peleissä, eikös spevekin selvinnyt finaaliin viime keväänä rankuilla! Säkällä.

  11. Ei ne voittaneet kuin yhen pelin rankuilla ja ihan 3 maalin erolla pasilasta tuli finaalipaikka 4 matsissa…

  12. Aina vedetään esiin tuo taktikointikortti. Voisiko joku selvittää mulle miksi tämä nähdään ongelmana säbässä muttei kiekossa? Ja SPV:n pääongelmasta olen ihan samaa mieltä Tieto:n kanssa

  13. Onhan se kiekossa ongelma melkein joka kevät Skoda Cupissa.

  14. Nyten ei ole varaa nukahtaa, pari vuotta sitten happee otti pataan huolella yhdessä pelissä. Vänttinnen teki omiin seuraavassa, tarinaa riittää… Yks peli, nyt ei auta kikkailla, Nyt ei mennä seuraavaan peliin säkällä, tai mitäs nyt vittu on väliä, onhan näitä. Onnistutaan huomenna. Tässä on toinenkin puoli.

  15. Happee hävis koska oli ensimmäisen erän jälkeen huono ja erä taas dominoi palloa. Puolustivat laiskasti, kauko tyypillisesti itki joka tilanteesta tuomareille jopa sisäänlyönneistä ja olihan se kuosmasen temppu täysin typerä.

  16. Classic on Suomen paras joukkue voitettuaan runkosarjan. Kaikki pleijarit ja superfinaalit ovat täysin turhaa sirkusta. Onnea Tampereelle ja palataan taas syksyllä asiaan.

  17. Niin, saa nähdä väsyttääkö Clasu itsensä Oulun keikalla.
    Vai tuleeko TPS / Erä vastaan. Ite ottasin toisen näistä.
    Menkööt Happee Ouluun, on lyhempi matkakin 😉

  18. OLS on selvästi heikoin PO- joukkue, varsinkin puolustuksen osalta. Erikoista jos matka on valinnan kriteeri..

  19. Mitäs erikoista siinä on jos haluat käyttää järkeä, ja ajatella hieman ”bussikassaa” valitessasi PVE-vastustajaa?

  20. Happeesta olen hieman huolissani…peli kulki parhaiten viime vuoden puolella. Toki on mahdollista täysi hirvirytke päällä dominoiden pikakelauspelillä semeihin ja siitä finaaliin.

  21. Toivottavasti lauantain ja sunnuntain pelit alkaisivat viimeistään klo 17.00. Jäisi omaa koti-aikaa pelin jälkeen ennen maatemenoa. Niin ja vierasjoukkuekin pääsisi kotimatkalleen hyvissä ajoin.

  22. Siellähän alkamisajat ovat liiton sivuilla. Ei muuten paljon pelata viikonloppuna (pl. Perjantai)

  23. Päävalmentaja ryssi monet pelit peluutuksilla. Ei voi menestyä, jos puolustus vuotaa tod pahasti! Mitä tekee mestarivalmentaja Korhonen!? EI MITÄÄN?? Joukkueen paras pakki J.Markkolaa peluutetaan 3-ketjussa ja vanhojen ”luottopakkien” annetaan huonolla asenteella jatkaa illasta toiseen surkeeta munatonta esiintymistään. Voi ristus !!??