Kauden paras pelaaja: ”Ihan varmasti paras kentällinen missä olen pelannut”

Kuva: Salibandyliiga

Kuva: Salibandyliiga
Kuva: Salibandyliiga

– Mahtavalta tuntuu. On tämä vaan hienoa, kauden parhaana pelaajana palkittu Classicin Eemeli Salin iloitsi Superfinaalin jälkeen kultamitali kaulassa.

Classicin ykköskenttä oli finaalissa Oilersia vastaan täysin pitelemätön. Salin itse tasoitti ottelun 1-1:een ylivoiman jälkitilanteesta. Sen jälkeen viisikko Salin – Nico Salo – Lassi Vänttinen puolustajinaan Mikko Leikkanen – Mika Savolainen värkkäsi tasakentällisin vielä neljä maalia.

Oliko tämä paras kenttä missä olet ikinä pelannut?

– Ihan varmasti oli. Se on päällimmäisenä mielessä miksi oma peli on kulkenut. Tässä viisikossa on ihan mahtavaa pelata. On monipuolisuutta, kokemusta ja nuorempaa pelaajaa.

Kentällisen kokenut oikea puolustaja Mika Savolainen sanoi jo ennen finaalisarjaa, että kentän oikeana puolustajana on Suomen paras paikka pelata.

– Olemme nimittäneet Savolaisen ”Toteemiksi”, mutta nyt ”Savo” on alkanut liikkumaan sinne maalin eteen.

Juuri tältä paikalta Savolainen siirsi avauserän puolivälin jälkeen Classicin ensimmäistä kertaa johtoon Nico Salon upeasta esityöstä 2-1.

– Hän on aiemmin vain seisoskellut omassa päässä, mutta nyt hän ajaa röyhkeästi maalin eteen. Siitä hän on tehnyt monta maalia, Salin hehkutti.

Salinia yksittäisessä finaalissa ratkaistava mestaruus miellytti.

– Ihan hyvä systeemi. Heti kun sen kuulin, niin ajattelin heti, että tästä saadaan hieno tapahtuma.

– Aika paljon porukkaa näytti Tampereen suunnalta tulleen meitä kannustamaan. Tärkeä päivä ja saatiin faneillekin tästä hieno palkinto, Salin sanoi ihaillen samalla mitaliaan.

Salin keräsi vielä finaalissa tehot 1+3. Hänet kuulutettiin kauden parhaaksi pelaajaksi jo ennen ottelua.

– Kuulin valinnasta ennen peliä. Kiitos vain onnitteluista, arvostan valintaa todella paljon.

Salibandyammattilaisen ura jatkuu ensi kaudellakin Suomen mestareiden riveissä.

– Kesän olen töissä Uudessakaupungissa ja elokuun alussa palataan taas Tampereelle. Sitten jatketaan samalla systeemillä kuin tälläkin kaudella.