Keskisuomalainen: Happee Steamers lähtee tavoittelemaan nousua Divariin

Happee ylsi viime kaudella miesten Salibandyliigassa pronssille. Happee Steamers on ensi kaudella liigajoukkueen farmiryhmä. Kuva: Esa Jokinen

Happee ylsi viime kaudella miesten Salibandyliigassa pronssille. Happee Steamers on ensi kaudella liigajoukkueen farmiryhmä. Kuva: Esa Jokinen
Happee ylsi viime kaudella miesten Salibandyliigassa pronssille. Happee Steamers on ensi kaudella liigajoukkueen farmiryhmä. Kuva: Esa Jokinen

Jyväskylän Happeen uutisoitiin aiemmin tänä vuonna fuusioituneen vaajakoskelaisen Duxin kanssa. Kevään edetessä mukaan lähti myös Jyväskylän nousu, ja täten syntyi Happee Steamers, joka pelaa ensi kaudella 2. divisioonassa.

Happeen ja Duxin välisestä liitosta oli tarkoitus syntyä Happee Akatemia, joka olisi toiminut Happeen farmijoukkueena 3. divisoonasta käsin. Nousun mukaantulo mahdollisti nyt sen, että farmijoukkue pelaa Suomen kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla käyttäen Nousun sarjapaikan. Dux luopuu kolmosdivisioonapaikasta.

– Vahva farmijoukkue tarjoaa todella hyvän mahdollisuuden kehittyä pelaajana ja palvelee myös miesten liigajoukkuetta entistä paremmin, Seppo Pulkkinen kommentoi Keskisuomalaiselle.

Happee Steamers tarjoaa Happeen edustusjoukkueelle mahdollisuuden leventää omaa pelaajarinkiään. Lisäksi se tarjoaa nuorille pelimiehille yhden väliportaan, jonka kautta on mahdollisuus ponnistaa liigatasolle asti. Steamersin tavoitteena on sarjanousu Divariin.

Kaudella 2016–17 joukkueen valmennuksesta vastaavat Vesa Pölkki, Jarkko Jauhiainen ja Petri Pouta

Keskisuomalainen: Salibandyn kakkosdivisioonassa pelaa Happee Steamers

8 comments

  1. Huono paikka vaikuttaa, mutta itelläni ei mitään mielenkiintoa vaikuttaa suoraa liittoon tai osallistua liiton toimintaan :-). Mutta joka tapauksessa lainaus omasta tekstistä: ”Farmisopimukset ajan tasalle, eli niin että nuoret sais pelata KOKO kauden divarissa/2divarissa ja sitten pystyisivät liigassakin käydä pelaamassa jos paikka aukeaa. Liitto herätys!”

    Nykyinen systeemi ei todellakaan palvele nuoria pelaajia eikä seuroja, kun pitää tammikuussa JO valita kummassa jengissä pelaa. Tässä säännössä ei päätä ei häntää!!

  2. Joo – olisi varmaan fiksua jos alle 18 vuotiailla olisi ns. vapaa liikkuvuus.

  3. kyllä se raja farmissa vapaaseen liikkumiseen läpi kauden pitäis kulkee A-jun ikäisissä … miten ne junnut muuten saa hyvää kokemusta jos ei päästä pelaileen täysillä?

  4. Samaa mieltä. Kaikissa muissa lajeissa juniori- ikäisillä pelaajilla on paljon enemmän vapauksia siirtyä sarjatasolta toiselle. Mikähän meidän systeemissä on niin hankalaa. No saahan liitto jokaisesta siirrosta rahaa tilille. Ja pitkässä nahkatakissa esiintyvät ”takatukka pellet” saavat edustaa.?

  5. Ja turha sanoa että jääkiekossakin on näin, koska ei pidä paikkaansa. Ehkä siinä vaiheessa kun pelataan NFBL(nationalfloorball league) ja salibandyliigan katsoja keskiarvo on 4000 niin voidaan verrata kiekkoon. Jos ny pääkaupunkiseudulla päästäisiin yhdellä kierroksella yhteensä samaan katsojamäärään kuin osassa juntti maakuntien yhdessä pelissä. Esim viime keväältä: Kokkolassa divarikarsinta pelissä 659 katsojaa, Pasilassa puolivälierässä samaan aikaan 300 vai oliko jopa paljon sen alle mutta…

  6. Että mitenkä nimensä vaihtanut ex-kakkosdivarin huumorijengi liittyy divariin? On kai noita vakavastiotettavampia nousijakandidaatteja vaikka tässä omilla kylillä (karsinnassa useasti jne)? Ja kuka muistaa miten kävi sille edelliselle farmille männäkaudella..