Tero Tiitun ensi kauden osoite varmistunut? Nimi löytyy siirtolistalta

Tero Tiitu (oik.) jatkanee pelaajauraansa EräViikingeissä. Kuva: Juhani Järvenpää

Tero Tiitu (oik.) jatkanee pelaajauraansa EräViikingeissä. Kuva: Juhani Järvenpää
Tero Tiitu (oik.) jatkanee pelaajauraansa EräViikingeissä. Kuva: Juhani Järvenpää

Suomalaistähti Tero Tiitun tulevan kauden osoitteen varmistumista on odoteltu pitkin kesää. Huhuissa miestä on viety muun muassa Sveitsin suuntaan, mutta viimeisimpien viitteiden mukaan Tiitun ensi kauden joukkue on lopulta melko odotetusti fuusioseura EräViikingit.

Tiitu nimi löytyy Salibandyliiton siirtolistalta ja sen mukaan EräViikingit on viime kaudella Viikinkejä edustaneen laiturin seura 17.8 eteenpäin. Lisäksi Tiitu löytyy joukkueen kokoonpanosta 11-14.8. pelattavassa Czech Openissa.

Tiitu, 34, on pelannut urallaan 351 miesten Salibandyliigan runkosarjan ottelua tehopistein 244+228=572. Pistelinko on edustanut urallaan Suomessa Josbaa, Oilersia, SSV:tä ja Viikinkejä. Laiturin palkintokaapista löytyy kuusi SM-kultaa, kolme SM-hopeaa ja yksi SM-pronssi. Tiitu on päässyt juhlimaan urallaan myös Ruotsin mestaruutta Falunin paidassa.

Maajoukkueessa vasen laituri on esiintynyt 152 kertaa pistein 119+70=189. Tiitu on kaksinkertainen maailmanmestari.

Pääkallo.fi:n tietojen mukaan konkari pelaa näillä näkymin EräViikingeissä puolustajan paikalla, jossa hänet on nähty ajoittain aiemminkin urallaan.

Linkit:
Linkki siirtolistalle
Linkki EräViikinkien kokoonpanoon
Czech Open käynnistyy tänään – turnauksessa mukana maailman kärkijoukkueita

26 comments

  1. EräViikinkien julkaisemissa kuvissa(facebook) Prahasta näyttäis TT olevan myöskin…

  2. Nyt menee hienoksi, kolme kommenttia putkeen, kun ei tarkista faktoja ajoissa :-D. Näköjään Tom Strömstenkin pelaa EVIssä, ainakin on kokoonpanossa Prahassa hänkin

  3. ITE en ainakaan kehtas mennä eräviikinkeihin, vaikka pääsiski koska eräviikinki

  4. Juu. Pohjoisessa OLS. Ja etelässä Classic Family mihin voisi mennä Suomessa:D Tuskin pääkaupunkiseudulla!!!

  5. Pakin paikalla näyttää luutivan tänään. Meijän ykkönen kova, ei oo edes Väänäsellä jakoa, kun ei vaan saa palloa pois. Ei näytä ollenkaan huonolta. Tiitu ja Tomppa tuo tarvittavaa kokemusta alakertaan. Ja Juselius ois näyttänyt ottaneen yhen lisäaskeleen ja veikkaan että nousee ensi kaudella yhdeksi liigan parhaista pakeista. Aro ekaa kertaa Suomessa huippujengin riveissä ja hyvin ainakin tän päivän perusteella kulkee, ei yllätä mua. Ennakkosuosikin viitta näyttää vaan lankeevan, vielä kun lanataan noi ruottalaiset prahassa;-D

  6. Aro ekaa kertaa Suomessa huippujengin riveissä? Eli Erä ei ollut huippujengi edes niinä vuosina kun hopeaa ripustettiin kaulaan?

  7. S7 ei ole ainakaan pääkaupunkiseutua. Helsingissä on kiva käydä. En tosin itse siellä asuisi.

  8. Ei se tainnut olla. Siihen aikaan suomessa oli yksi jengi + muut! Onneksi nykyään on toisin. Helsingissä hyvä asua, tiedän kokemuksesta muitakin mestoja suomesta ja sen perusteella en valita. Veikkaan että näin ei oo monella helsingin haukkujalla, mutulla vedetään :-). En silti lähe noita muita paikkoja nimeämään/dissaamaan…

  9. S7, toivottavasti lanaatte ruåttalaiset huomenna, mutta siltikään en nosta EVIä vielä mestariehdokkaaksi. Pelaajamateriaali kyllä riittäisi siihen kevyesti, mutta Korsman ei edellisen kauden jälkeen vakuuta pävalmentajana. Oli varmaan hyvä apuvalmentaja. Mutta kun nyt ei enää katotakkaan joitain pelillisiä yksityiskohtia, vaan yritetään saada joukkueen pelaamaan yhtenäisesti, niin Korsman ei ehkä ole se oikea tyyppi siihen. Hyvä apuvalmentaja kyllä ja mielelläni olen väärässä tässä asiassa. Tämä on vaan se kuva, jonka olen saanut. Korjatkaa jos olen väärässä.

  10. Korsmanilla + muulla Erän (lue Eräviikinkien) valmennustiimillä lähtee hermokontrolli lapasesta ja se kostautuu pelien ratkaisuhetkillä. Täysin kontrolloimaton käyttäytyminen tarttuu samalla pelaajiin ja kun mesteruuksia ratkotaan ei Korsman ole niissä peleissä. Paitsi katsojan roolissa.

  11. Hyvä heikki ja osku, oikeeta menoa! Tääkin palsta ehkä herää joskus älylliseen keskusteluun/herjan heittoon, mitä mä arvostan, vaikka en olekaan samaa mieltä, en ollenkaan. Mitä en arvosta, no tiedätte kyllä. Hessu evissä on kyllä pari viikkareiden sponssia ja kurre, ainakin jossain roolissa;-). Mä taasen uskon korsmaniin, uskoin jo kun liittyi vastustajan, erän ruoriin. Ja tuolla teki kuitenkin hyvää duunia, sanoi kuka mitä vaan. Pisti lerssin koville, paljon heikommalla materiaalilla. Katoitteko peliä? Missä näky lastikka ja väänänen? Ei ainakaan hyvässä. Mestaruus palaa stadiin, sanokaa poijat mitä sanotte. Evi! Evi! 😀

  12. Aroon liittyen, kaveri on aina pelannu huippujengissä, mut nyt on tilanne se et kilpailu senverran kova et ykköspakin roolista tulee olemaan kilpailua enemmän, vaikka Arohan se paperilla on. Korsman on vastaavasti tän maan yks johtavista valmentajista jos katotaan yksilön ja joukkueen kehittämistä, kaveri elää salibandyn kautta. Se, että onko kokematon päökoutsina on asia erikseen, kaverilla on kyllä ammattitaioa ja näkemystä, samoten koko EV valmennustiimissä. Mitä Tiituun ja Strömsteniin tulee niin Tiitun fysiikan ja ratkasuvoiman lisäks kaverit tuovat todella paljon johtajuutta ja peli-ilmettä ryhmään sekä esimerkkiä lähtien päivittäisestä tekemisestä.

  13. Viime kausien erä ei todellakaan ole huippujengi ollut! Lupaavia nuoria tottakai ja muutamia huippuyksilöitä, tän vuoden erä tai siis eräviikingit painii ihan eri sarjassa. Materiaali riittää mihin vaan ja niinku toiseen ketjuun laitoin, näyttöis peli kulkevan jo nyt aika hyvin…

  14. SSeiska viittitkö hieman perustella väitettä ”Erä ei ollut huippujengi”? Mielestäni jo vuosia laskettu tähän samaan top6 kastiin kuin esim rakas sössösveesi. Ja btw, Eräviikingithän on käytännössä Erä, muutamalla viikkareiden kaverilla höystettynä.

  15. Tulokset perustelee. Ssv tais ottaa mitaleita melkeinpä joka vuosi. Erässä huippujunnut, muttei siitä päästy eteenpäin. Ja meijän pienessä lajissa top6 ei mun mielestä tarkoita huippujengiä. Se mitä ssv:llä oli voittamisen kulttuuri, ottakoon vihaajia tää päähän sitten kuin paljon vaan, paperilla heikoillakin jengeillä ja kovien pelaajamenetysten jälkeen kärjessä. Erästä ku aikanaan lähti kukkola, kapanen ja moilanen, niin sinne jäi tulokset. Sinällään ihme kun junnuissa huippupelaajia vaikka kuinka paljon. No nyt uusi jengi näyttää hyvältä, kun sun rakasta erää vähän tuunattu 🙂 . Mä niin odotan kurren kultalaseja keväällä ja jengin siitä itkemistä.

  16. Selvennys, huippujengi mun mielestä sellainen jolla mahis viedä kannu. Ja kuka väittää, että erä ois viiteen vuoteen ollut tollainen jengi? Hyvä jengi toki, sitä en kiistä. Ja korsmanin johdolla itsekseen, no kuka enää tietää…

  17. Niino oilersin miehiä tässä ollaan että lähdetään nyt siitä. Ja mitä huippujengeihin tulee, säbäliigassa tuolla top6:lla kaikilla on nähdäkseni hyvä mahis kannuun. Muut ovat sitten niitä jotka taistelevat vikoista pleijaripaikoista/putoamista vastaan. Erä olisi hyvinkin voinut viimekaudellakin edetä mitalipeleihin, sielläkin johtavien pelaajien loukit varjostivat (puska, aro). Myös toissa kaudella olivat välierissä ja taisivat niukasti hävitä pasilan suurseuralle.

    Mitä menneisiin kausiin tulee, niin tottakai jos jengistä lähtee parhaat pelaajat (mainitsemasi kukkola kapanen moilanen) niin tuloksetkin heikkenevät. Niin olisi käynyt sössösveellekin mikäli forsten, järvi ja toivoben olisivat kesken huippuvuosien vaihtaneet maisemaa.

    Joten kyllä minun ja monen muunkin ( joka lajista mitään tietää) mielestä Erä varmasti voidaan liigan huippujengeihin lukea.

  18. Ai espoosta tulee, no joo ois pitänyt arvata sössösveestä. Näkemys eroja, sinällään varmaan oot oikeessa lajista tajuamisesta, ei kai kukaan täällä palstalla puskista huuteleva mitään tajua. Kuhan heitin oman näkemyksen ja ens kauden jälkeen aron kaapissa on kulta. Ja ajatus leikki oisko aro jäänyt pois kisoista jos ois pasilan kuningaissa pelannut? Vertaa vaikka stenfors, kaveri ei ollut mikään stara tullessaan mutta mitä oli lähtiessään. Pallollisesti aro taasen parempi. Tietäjät voi kertoo mistä johtuu esim laten kehitys. Jotain sössöt teki oikein, jopa viime vuosina osassa junnujengeistä, mut sitten vähän homma kusi. Mut vältyttiinpä bluesin kohtalo, eikä jätetty vanhoja velkoja ”vanhalle seuralke; 😉

  19. S7 on Stenforsin suhteen väärässä. Kehityskäyrä jota Stenfors jatkoi Viikkareissa oli selvästi nähtävissä jo TPS:n aikoina. Viikkareihin tulo ei nostanut kehityskäyrän kulmaa, vaan mahdollisti ennemminkin samalla kulmalla jatkamisen pidempään. Tämän on huomannut jokainen liigaa ja liigapelaajia laajemmin seurannut. Aika kapeita ovat katsontakanta ja näkemys, jos seuraa vain yhden joukkueen edesottamuksia. Näillä yhden joukkueen miehillä on yleensä varsin vajaa näkemys muiden joukkueiden suurimmista potentiaaleista, kun tunnetaan vain starat.

  20. Pienet on piirit S7:lla. Maan ykkös sentterikin pelaa ihan muualla kun Evissä ja puolustus ei top kolmosta. Tiitun harhasyöttöjen määrä tsekeissä huikee:)

  21. Miten Tom Strömsten on voinut saadas sopimuksen Erääviikkareihin? aivan turisti.

  22. Kylläpä nyt parjataan S7:aa, no ei taida kuitenkaan olla ensimmäinen kerta.

    Salo ei ole vielä ohi Kukkolasta, tai ei ainakaan niiltä ominaisuuksilta, joita tarvitaan MJ:n ykkössentteriksi. ERÄ ei ollut finaaliesiintymistensä jälkeen enää joukkue, joka olisi realistisesti taistellut kannusta. Yllätysvalmis kyllä, mutta ei kyennyt haastamaan SPV:tä, SSV:tä, Happeeta, Clasua tai viimeisimpänä Oilersia. Se että SSV teki parhaimmillaan pelimiehistä todellisia urheilijoita, jotka kehittyivät omalle maksimitasolleen, ei ole kapeakatseista pääkaupunkilaisuutta, vaan tulokset puhuvat puolestaan. Ja Stenforsin kehityskäyrän kulman analysointi ei mitenkään voi olla liigaa seuraavien yleistä tietoa. Se vaatii kuitenkin jo hiukan syvällisempää tietotaitoa.

    Yhden joukkueen miehet voivat toki olla kapeakatseisia, mutta rehellisyyden nimissä SSV oli parhaimmillaan yhtä kuin suomalainen salibandy.

  23. Jep ei ole uutta täällä palstalla, etenkään se että leimataan parin kommentin perusteella yhden seuran mieheksi. Saatan ehkä tietää muitakin pelaajia ja seuroja kuin ssv ja ehkä jopa oon katellut muiden pelejä. Mistä tää joku repi ykkössentterinsä? Ei ainakaan mun kommenteista. Lähinnä tää kertoo taas siitä, että jengi ottaa kovin usein herneet kun satut kannattamaan jotain jengiä. Kauhea sorry jos olin väärässä latesta, mun silmissä vaan nosti selkeesti viikkareissa tasoa, niinku myös esim salin clasussa = hyvä jätkä pääsee pelaa ja treenaa kovempien kanssa niin taso nousee.