TOP 5: Miesten Salibandyliigan puheenaiheet

LASBin ja Steelersin paikallisväännöt tuovat lisäväriä tämän kauden Salibandyliigaan. Kuva: Jari Turunen

LASBin ja Steelersin paikallisväännöt tuovat lisäväriä tämän kauden Salibandyliigaan. Kuva: Jari Turunen
LASBin ja Steelersin paikallisväännöt tuovat lisäväriä tämän kauden Salibandyliigaan. Kuva: Jari Turunen

Kevään ja kesän aikana miesten Salibandyliigassa on tapahtunut paljon merkittäviä asioita, joista tullaan puhumaan koko ensi kauden ajan. Pääkallo.fi listasi perinteiseen tyyliin viisi eniten puhuttavaa aihetta.

5. Paikallisottelut
Salibandyliiga saa tällä kaudella lisää väriä, kun liigaan nousivat Lahdessa pelaava LASB ja Hämeenlinnan Steelers. Viime kausina näiden kahden joukkueen välillä on nähty hienoja paikallisotteluita, ja niissä on rikottu Divarin yleisöennätyksiä. Samanlaista tunnelmaa on varmasti luvassa, kun joukkueet kohtaavat liigakentillä.

Lisäksi 19. marraskuuta järjestetään Espoon Salibandypäivä -tapahtuma. Tuolloin espoolainen salibandy palaa jäähalliin eli Espoon Metro Areenalle. Päivä huipentuu kahden espoolaisjoukkueen, Oilersin ja Indiansin, väliseen liigaotteluun.

4. Mikael Järvi altavastaajajoukkueessa
Liiganousija LASB heitti kehiin siirtoyllätyksen, kun se kiinnitti riveihinsä 10 suomenmestaruuden Mikael Järven. Näin ollen Järvi pääsee ensimmäistä kertaa urallaan aloittamaan kauden sarjan altavastaajajoukkueessa.

Järven otteet ovat kauden aikana monilla tarkasti seurannassa ja ne varmasti puhuttavat. Konkarihyökkääjältä odotetaan ennen kaikkea esimerkin näyttämistä nuorelle ja kokemattomalle LASBille. Siinä sivussa saattaa syntyä muutama tehopistekin. Meidän ennakkonäkemyksemme mukaan Järven pudotuspeliputki kuitenkin katkeaa tällä kaudella.

Kuva: Anssi Koskinen
Kuva: Anssi Koskinen

3. Tuomarilinja
Viime kaudella pääsarjojen tuomarilinjaan tehtiin muutoksia, joilla haluttiin parantaa pelaajien turvallisuutta. Kauden aikana kuitenkin nähtiin todella paljon punaisia kortteja, joka nostatti tunteet pintaan niin pelaajilla kuin valmentajilla.

Kauden avaustilaisuudessa liigatuomari Janne Sjögren kertoi, ettei linjaan olla tekemässä muutoksia. Senkin vuoksi on mielenkiintoista nähdä, paljonko lappuja nousee tällä kaudella.

2. Toinen Superfinaali
Ensimmäinen Superfinaali-kausi on takana, ja miesten kauden huipentumaa saapui seuraamaan Hartwall Arenalle 10 087 katsojaa. Tämän vuoden tavoitteena liitolla on loppuunmyyty halli.

Yhtä tärkeä ja iso haaste on kuitenkin kehittää itse Superfinaali-päivän tapahtumaa viime vuodesta eteenpäin. Nähtäväksi jää, mitä ottelutapahtuman ympärille rakennetaan tänä vuonna. Superfinaali on edelleen poikkeuksellinen tapahtuma suomalaisessa urheilukulttuurissa ja sai jo ensimmäisenä vuonna paljon näkyvyyttä. Pääkallo.fi:n kesällä haastattelema Salibandyliigan toimitusjohtaja Jari-Pekka Lehtonen kertoi, että myös tunnelman parantamiseen aiotaan panostaa ensi kevään finaaleihin.

Kuva: Mika Hilska
Kuva: Mika Hilska

1. Jarkko Niemisen otteet Salibandyliigassa
Tampereen Classic jysäytti todellisen jytkyn viime huhtikuussa julkistamalla Suomen kaikkien aikojen menestyneimmän tennispelaajan, Jarkko Niemisen, sopimuksen. Sen jälkeen asia on jakanut mielipiteitä niin puolesta kuin vastaan.

Varmaa on ainakin, että kaikki haluavat nähdä Niemisen tositoimissa kentällä, eikä vain mainosjulisteissa. Ex-tennistähden liigadebyytti venyy kuitenkin myöhemmälle syksyyn, sillä luupiikki pitää Niemisen sivussa ainakin parin kuukauden ajan. Haastattelujen perusteella Nieminen uhkuu näyttöhaluja, eikä ole tullut vain ”turistiksi”.

2 comments

 1. Mihin unohtui erä viikingit fuusio. Aika paljon oli muistaakseni puhetta.

 2. EräViikingit on varmasti alkavan kauden kohujoukkue, puheenaihe myös katsomossa.
  Päivän hesari huomio saman.
  Kun kausi nyt alkaa niin odotukset on taas korkealla, toivottavasti sadaan katsomoihin paljon yleisöä ja tunnelmaa.
  Ohessa muutama esimerkki miksi kannattaa mennä hallille katsomaan säbää livenä.
  1. Vastustaja ja sen tähtipelaajat
  – EräViikongit ja Miko Kalliala
  – Classic ja Eemeli Salin
  – Happee ja Peter Kotilainen
  – SPV ja Sami Koski
  – Oilers ja Casper Pfitzner
  – Nokia ja Henri Johansson
  – TPS ja Lauri Stenfors
  – LASB ja Rasmus Kainulainen
  Ja onhan näitä nuoria nälkäisiä tulevaisuuden tähtiä paljon muitakin ja heidän kehitystään on todella mukava seurata.
  2. Hallin palvelut
  – lapsille ohjelmaa ja kilpailuja katsojille
  – oheispalvelut on todella tärkeät, eli ruokaa ja juomaa olisi saatava, muuten halille meno voi jäädä väliin
  3. Tunnelma hallissa
  – yleisömäärällä on iso merkitys
  – kuuluttaja ja musiikkivalinnat tukevat ottelun jännitystä
  – yleisön osallistuminen tapahtumaan
  – erätauko palvelut