Kovavireinen Indians nollasi Kooveen ja nousi liigakärkeen

Espoolaisten ykkösketjun Mikael Sievänen, Heikki Iiskola ja Valtteri Kainulainen tehoilivat Kooveeta vastaan. Kuva: Joni Winsten

Espoolaisten ykkösketjun Mikael Sievänen, Heikki Iiskola ja Valtteri Kainulainen tehoilivat Kooveeta vastaan. Kuva: Joni Winsten
Espoolaisten ykkösketjun Mikael Sievänen, Heikki Iiskola ja Valtteri Kainulainen tehoilivat Kooveeta vastaan. Kuva: Joni Winsten

Westend Indiansin vakuuttavat esitykset miesten Salibandyliigassa saivat jatkoa keskiviikkoiltana. Espoolaiset nappasivat neljännen perättäisen voittonsa, kun se kaatoi Tampereen Kooveen kotonaan 6–0.

Maalittoman avauserän jälkeen Indians iski nopeaan tahtiin johto-osumansa. 1–0-maali syntyi ajassa 25.50 Mikael Sieväsen (2+0) lavasta. Alle viisi minuuttia myöhemmin Sievänen vei joukkueensa jo kolmen maalin karkumatkalle.

Kolmannessa erässä Indians sai onnistumisia muillekin kuin ykköskentän pelaajilleen, kun joukkue iski vielä kolmesti pallon Arvid Vonkin selän taakse. Ottelussa Indiansin tehokkain oli ykkösketjun laidassa viilettänyt Heikki Iiskola, joka summasi pisteet 1+2. Nollapelin torjunut Marek Öige venyi maalillaan 24 torjuntaan.

Kaikki neljä otteluaan voittanut Indians nousi tuloksen myötä Salibandyliigan kärkeen. Viisi ottelua pelanneella Kooveella on kasassa vain kaksi pistettä.

Keskiviikon salibandytulokset:

Miesten Salibandyliiga:
Indians–Koovee 6–0 Ottelutilastot

Naisten Salibandyliiga:
Koovee–M-Team 5–5 Ottelutilastot

Misten Divari:
Erä Akatemia–Karhut 8–4 Ottelutilastot

37 comments

  1. Pakko ihailla tuota Indiansin nöyrää puolustuspelaamista! Mielenkiintoista nähdä milloin jengit saa sen murtumaan. Hattu nousee Westendin suuntaan!

  2. Westend ja erätaustaiset junnut on havaittu toimivaksi yhdistelmäksi! Todella hieno esitys. Omassa päässä EI tarvitse juosta kuin hullu miehen perässä.

    Erä akatemia jyrää divarissa, kevin, ailio ja surakka evi lainoina taas iskussa!! Viimeksi riehuivat evin asm:ssä, nyt divarissa. Akatemia on muuten kova tällä kaudella.

  3. Oli kyllä totaalinen murskaus tuo tämänpäiväinen. Kertoo kaiken oleellisen pelistä, että nollapelin pelannut joukkueen kakkosvahti ei mahtunut kolmen tähden joukkoon. Ei ainuttakaan jäähyä kotijoukkueelle myöskään.

    Seuraavat kahdeksan peliä kertovat onko Indians lintu vai kala ja jos, niin kumpi. Siellä on helpoimmillaankin tulossa vastaan vieraissa sarjakolmonen tai kotonaan viime kauden mitalistijoukkueita vastaan tappioitta pelannut joukkue. Jos Indians tämän jakson selvittää kunnialla, edes piste-per-peli tahdilla (joka on tietysti surkeasti puhtaalla pelillä olevalle, mutta järjettömän kova yllätys sille Indiansille, jota sarjaan povattiin), niin playoff-paikka alkaa olemaan selviö.

    Otetaan vielä sellainen tilasto, että liigan muista joukkueista (kaksi peliä pelannut) Classic on ainoa, joka ei ole päästänyt jossain yksittäisessä pelissä viittä maalia – Indiansilla siis tuo viisi päästettyä koko kaudelta.

  4. Indians on esimerkki joukkueesta jossa logo paidassa menee ohi oman egon. Näköjään kun egoilijat karisee kyydistä niin sydän vahvistuu. Kysymys kuuluu milloin alkaa puhelin soimaan mahtuuko takaisin? Millä ihmeellä heimo saa uskolliset soturit pysymään leirissä? Onko henki heimossa todella niin vahva?

  5. No, odotetaan nyt ensin tuon kahdeksan pelin setin ylitse. Minä en väitä, että Indians olisi ollut missään mielessä huono, mutta siellä on näihin neljään peliin ollut vastassa täsmälleen yksi top-6 joukkue, sekin täysin sekaisin oleva joukkue kotipelissä. Nämä muut kaatuneet vastustajat esim. Pääkallo oli rankannut sijoille 9., 12. ja 14. Vieraspelejä Indians on tähän mennessä pelannut tasan yhden.

  6. Arto, ei uskoisi sulta tommosta shaibulaa. Neljä voittoa ja viis päästettyä ja äijä jauhaa jostain ”odotetaan nyt noitten kahdeksan pelin yli”. Miksei voida odottaa vielä kauteen 2019-2020 ja katsotaan sitten. Tuu nyt Arto vielä listaamaan vastustajien loukit tai ylitöissä ennen peliä olleet. Fakta on se, että Indians on ollut positiivinen yllätys tässä kauden alussa. Mites, Arto, sun Oilers?

  7. Indians on tähän mennessä kaudella ollut huomattavasti parempi kuin Oilers, siitä on ihan turha vääntää yhtään. Ymmärrän kyllä senkin, että tässä vaiheessa Indians-kannattajien on hyvä keulia, kun kerrankin sarjataulukko näyttää tuolta.

    Mutta jos luotto on noin valtava, niin minkäslainen veto laitetaan siitä, paljonko Indians kerää seuraavista kahdeksasta ottelustaan pisteitä? Minä sanon, että ihan maksimissaan seitsemän pistettä ja voin halutessasi tinkiä tätä vielä vähän alaspäinkin.

  8. Tiedätkö Arto, mulle on se ja sama miten Indians tai Oilers pärjää, mutta osaan kyllä kunnioittaa onnistujia ja ymmärrän kyllä jos joku vetää päin persettä, joten vetoon en lähde. Sinä kun Arto olet tunnustetusti laji asiantuntija, niin yritä edes hyväksyä Indiansin pirteät otteet, ilman analyysiä koko kaudesta tässä vaiheessa. Kyllä se Oilerskin vielä jonkun voittaa. Älä sure. Esim M-Teamiä vastaan voi olla saumaa.

  9. Väännäpä vielä rautalangasta, että millä tavalla tämä ei ole pirteiden otteiden hyväksymistä, kun selvästi se ei mielestäsi sitä ole:
    ”Oli kyllä totaalinen murskaus tuo tämänpäiväinen. Kertoo kaiken oleellisen pelistä, että nollapelin pelannut joukkueen kakkosvahti ei mahtunut kolmen tähden joukkoon. Ei ainuttakaan jäähyä kotijoukkueelle myöskään.”

  10. Indianssista näki jo divarissa että siellä on motivaatio kohdallaan ja hyvä joukkuehenki ja nousivatkin mallikkaasti sarjaan ilman mitään sääliä. Viime kaudella pelasivat jo ihan mallikkaasti ja nyt vaan paranee. Ja Artolle se että paha sanoa mistään joukkueesta vielä mitään kun ne top kuusikin joukkuetta saattavat hävitä tosta noin vaan kenelle hyvänsä jos nyt clässikkiii ja evii ei lasketa.

  11. Niin tähän mennessä top-6 vs. bottom-8:
    EräViikingit: 2-0-0 (kotona 1-0-0, vieraissa 1-0-0)
    SPV: 1-0-1 (kotona 1-0-0, vieraissa 0-0-1)
    Classic: 1-0-0 (kotona 1-0-0, vieraissa 0-0-0)
    TPS: 2-0-1 (kotona 1-0-1, vieraissa 1-0-0)
    Happee: 1-0-1 (kotona 0-0-0, vieraissa 1-0-1)
    Oilers: 0-1-1 (kotona 0-0-0, vieraissa 0-1-1)
    Yhteensä 7-1-4 (kotona 4-0-1, vieraissa 3-1-3)
    Nämä käsin laskettuina, virheitä saa korjata.

    Kieltämättä kotipeleissään bottom-8 joukkueet olleet toistaiseksi yllättävän pahoja, mutta vieraissa se ainoa voitto on ollut OLS:n voitto Turussa.

    Seuraavat ottelut top-6 vs. bottom-8:
    7.10. Oilers-Steelers
    8.10. M-Team-SPV
    8.10. Koovee-Classic
    9.10. SPV-SalBa

    Kyllä minä noistakin ihan missä tahansa voin 1-1 suhteella lyödä vetoa top-6 joukkueen puolesta. Ihmettelen suuresti, jos top-6 joukkueet eivät vähintään seitsemää pistettä noista yhteensä ota.

  12. Arto: en tiedä onko laillista, mutta lyödään veto? Väitän että indians saa seuraavasta 8 pelistä vähintään 7 pistettä. Jos häviän niin ostan sinulle kausikortin ensi kaudelle haluamasi joukkueen lehtereille (salibandyliiga/oilers?) ja jos sinä häviät niin lahjoitat noin suurinpiirtein saman rahamäärän indiansin junioritoimintaan? Terveisin Jani Karhulahti . Ylläpidosta saat varmasti mun yhteystiedot niin voidaan laittaa kättäpäälle.

  13. Kyllä se sopii. Eli: Indiansin seuraavat kahdeksan peliä ovat
    10.10. @Nokian KrP
    19.10. @EräViikingit
    28.10. vs. Happee
    30.10. @LASB
    11.11. vs. TPS
    12.11. @Classic
    19.11. @Oilers
    20.11. @SPV
    Mikäli Indians saa kyseisistä peleistä 0-6 pistettä, minä voitan, mikäli Indians saa kyseisistä peleistä 7-16 pistettä, Jani Karhulahti voittaa. Panokseksi voitaisiin laittaa vaikka 80 euron (eikö se sitä luokkaa ole?) lahjoitus espoolaisen seuran junioritoimintaan. Mikäli Jani voittaa, hän lahjoittaa tuo summan nimissäni Esport Oilersin junioritoimintaan ja mikäli minä voitan, lahjoitan Janin nimissä tuon summan Westend Indiansin junioritoimintaan.

    Hyvä puolihan tässä on se, että espoolainen salibandy nettosi juuri 80 euroa, kävi miten kävi 🙂

  14. Fakta on se että jos haluat menestyä sun on voitettava vastustajat, huolimatta siitä onko ne ennakkoon huonompia vai parempia. Indiansin alkukauden vastustajat on ollut ns ”helppoja” mutta muistetaan että ennakossa kyseiset jengit oli aika samoilla sijoituksilla. Omasta mielestä se ei vie Inkkareilta mitään pois. Ja en sanoisi että Indians fanit on keulinut täällä, vaan kehuttu nöyrää asennetta ja puolustuspelaamista.
    Tavoitteena on varmasti playoffpaikka joten nää alkukauden pisteet tulevat olemaan erittäin tärkeitä loppukautta varten!

  15. Sinällään ketkä inkkarifanit täällä ees keulinut? Heikki ei mun mielestä ole inkkarifani ja meitsi evin miehiä. Yhden inkkarin kommenttia ei voi monikkoon vääntää. Mä tässäkin asiassa komppaan heikkiä ja halusin vaan antaa tunnustusta selkeästi ennakkoon paremmin pelanneelle jengille.

  16. Luinko jostain Pääkallon ennakoista, että Indians tulee pelaamaan sumppua?
    No pelaako se sitä?
    Jos pelaa, ja jengiä mainostetaan taitavaksi, tarkastakaapa kiikarinne.
    Sen pelaaminen ei paljon taitoja vaadi.

  17. Arto: sovittu, 80 euron lahjoitus on panoksena.

    Tekstisi oli sinänsä virheellinen, että jos minä voitan, sinä lahjoitat ja toisinpäin.
    Mutta ei sen väliä, nyt aletaan jännittämään miten käy.

  18. Joojoolle: Kettu ja pihlajanmarjat jne. Muistaakseni tämäkin taisi olla niitä lajeja jossa parempi on se joka tekee enemmän maaleja. Ja kaikki kotiottelut paikalla nähneenä (ja siis vahvojen keltamustien lasien läpi katsottuna) iso käsi joukkueen nöyryydelle toteuttaa sovittua suunnitelmaa ja pelata joukkueena!

  19. En huomaa virhettä tuossa tekstissäni. Hävitessäni minä maksan, mutta en toki omissa nimissäni, koska Janin hyvyyttähän se on ollut, jos Indians saa lahjoituksen. Niin sitä ei pidä tulkita, että minä lahjoitan koska minä haluan lahjoittaa vaan nimenomaan niin, että minä maksan, koska Jani oli niin hyvä tässä.

  20. ”Mikäli Jani voittaa, hän lahjoittaa tuo summan nimissäni Esport Oilersin junioritoimintaan ja mikäli minä voitan, lahjoitan Janin nimissä tuon summan Westend Indiansin junioritoimintaan.”

    voittaa sanan pitäisi olla häviää, mutta ei tällä niin väliä. Pääasia että rahaa liikkuu joka tapauksessa salibandyn suuntaan 🙂

  21. ”En huomaa virhettä….” Ei kannata Kilponen olla besserwisser joka asiassa.

  22. Vedonlyönti juniori salibändyn hyväksi hieno juttu. Propsit siitä kummallekkin. Vaan kukaan ei ole vielä ennättänyt vastaamaan JOOJOO:n kysymykseen sumpusta. Ajaako Inkkarit bussinsa maalin eteen? Aikuisjoukkueissa on ymmärrettävää että voittoa tavoitellaan keinolla millä hyvänsä. Inkkareiden Bee-edarin peleissä bussi on ainakin vahvasti mukana. Jos tuo pelityyli jatkuu BSM-sarjassa koko kauden niin kuinka kehittävä se on junioreille pitkällä tähtäimmellä? Been valmentajana keskittyisin pelien voittamisen sijasta pallolliseen osaamiseen joka on noilla nuorukaisilla eniten hakusessa. Sitä bussia kerkii parkkeeraamaan sitten myöhemmin.

  23. Niin kun en huomannut niin en huomannut. En siis väittänyt ettei siellä virhettä ollut.

    Mutta ollaan kuitenkin saatu tuo veto sovittua, niin varmaan käyn katsomassa puolet noista Indiansin peleistä.

  24. Nykykäsitys monella, jopa aladivareiden huonokuntoisilla läskimahoilla, että oikea tapa puolustaa on juosta miehen perässä. Inkkarit näyttää, että muukin tapa toimii. Pelaavat melkein perusnoppaa, välillä matalammalla ja välillä korkeemmalla, ja tekevät sen tiiviisti ja yhtenäisesti.

  25. Oma mielipide Indianssista ennen kauden alkua: Kaikki hyvät pelaajat lähti, ei paikkaajia, veskat ei ihmeellisiä, taistelee sarjapaikasta. Indians todellakin pelaa sumppua, ja erittäin hyvin. Se joka väittää pelityyliä helpoksi, ei tiedä mistä puhuu. Tottakai sillä saa päästetyt vähiin, mutta noin vähiin on uskomaton suoritus. Maalejakin on tehtävä, ja niitä indians on tehnyt kohtuullisesti. Fakta on se, että semihelppoja ollut vastassa ja vaikeita hetkiä tulee vielä niin kovia kuin hepposiakin vastaan. Jos Indians pelaa yhtä kurinalaisesti koko kauden, heidät tullaan todellakin näkemään pleijareissa. Se mihin asti sumppu riittää jää nähtäväksi. Mitaleille se ei riitä, siinä toinen fakta.

  26. …puhutaan ihmeellisen paljon mutta näk muutamalle unohtuu se tosiasia, et maalejakin pitää tehdä, jotta voittaa matseja. NIIDEN teossa Indians on onnistunut mainiosti!! Huvittavaksi muuttuu jutustelu helpoista vastustajista!!?? Indianssihan PITI OLLA SE paskajengi, joka häviää lähes kaikille!

  27. Tulee olemaan todella mielenkiintoinen Nokian KrP – Indians ottelu. KrP latonut jo SPV:tä tauluun, mutta vastaavasti yksi sysimusta erä viime sunnuntaina on tuonut sen tahran, mitä Indiansilla ei vielä ole. Tällä hetkellä katsottuna liigan pistepörssin ykkönen (jaettu toki) kohtaa liigan numerollisesti parhaan puolustuksen. Tulos voi olla ihan mitä tahansa. Minä voisin helposti perustella totaalisen murskavoiton – kummalle vain.

  28. Hyvin on nuoret inkkarit aloittaneet. Pelaaminen joukkueelle on tällä Heimoryhmällä loistavasti mielessä. Johtuuko se mukaan tulleista vai lähteneistä pelaajista, sitä en ulkopuolisena tiedä, eikä mun tarttekaan tietää.
    Pitkää kevättä odotellessa – Hyvää jatkoa Heimo!!!

  29. Katsoin tuon Steelers-Krp pelin, joka oli huonoa, niin luulen et kaks numeroiset heiluu kotijoukkueen verkoissa 🙂

  30. S7, kyllä se bussi on osattu parkkeerata siihen maalin eteen kautta aikojen. Se on vaan harva joka tuollaista peliä haluaa pelata ja kuinka viihteellistä katsomosta seurata. Siellä aladivareissa juostaan kun pelistä halutaan nauttia eikä voittoa edes haluta kyykkimällä koko peli oman maalin edessä. No kuten sanoin niin aikuisjoukkueet tekee niinkuin parhaaksi katsovat. Luulisi vain liigavalmentajilla olevan ratkaisu valmiina tuollaista pelityyliä vastaan. Vaan voihan se olla että ne on pelaajat niitä jotka sortuvat ylihyökkäämiseen valmennuksen ohjeet unohtaen. Itse pelaisin kyykkijöitä vastaan kyykkimällä.

  31. Et ole edes pelejä nähnyt ja kovat mielipiteet, kato yksi ja tuu sitten uudestaan! Ei noppa = kyykkimen, tai aluepelaaminen = kyykkiminen. Niinku sanoin liian moni arvostaa miehen perässä juoksemista = kulutetaan turhaa voimia. Inkkarit ei tota tee = jää voimia iskeä vastaan kun pallo saadaan

  32. En ole mikään etelän vetelä joten mielipiteissä kyllä löytyy. Olenko siis väärässä S7??? Ennakossa kerrottiin Inkkareiden kyykkimisestä ja rivien välistä se on luettavissa JOOJOOn, WINTIAANIn, sinun ja vielä MOLARInkin kommenteista tosta yltä. No kyykitäänkö vai ei? Onko bussi poikittain? Onko näihin nyt niin kamalan vaikea vastata jos on kerran pelejä nähnyt! Puhutaan vaan kierrellen joukkueena pelaamisesta ja heimona käsi kädessä kulkemisesta. S7 tuntuu oikein ihannoivan tätä pelityyliä mikä se sitten ikinä onkaan. Mikäli kyse on sumpusta, kyykkimisestä tai bussin parkkeeraamisesta niinkuin epäilen niin ymmärrän moisen romantisoinnin vain jos nenällä on umpikeltaiset lasit.

  33. Kaikki Indiansin kotipelit toistaiseksi nähtynä ja peli siis seuraavanlaista:
    Ylhäällä otetaan yllättävänkin korkealla karvauksella, mutta kun vastustaja pääsee puolen kentän yli, joukkue tiputtaa n. 35-40% tasolle noppavitoseen, pyrkien blokkaamaan kaikki laukaukset, jotka vastustaja ampuu. Siellä siis käydään jatkuvasti polvella ja peitetään vetoja, sekä pidetään pakka tiiviinä. Pallonriistoista Indians iskee todella nopeasti vastaan ja pääsee usein ylivoimahyökkäyksiin. Viimeistely ei ole sataprosenttista, mutta hyviä maalipaikkoja Indians saa luotua huomattavasti vastustajaa enemmän. Tällä hetkellä siihen ei ole löydetty lääkkeitä.
    Yllä mainittu pelitapa vaatii jokaiselta pelaajalta täydellistä sitoutumista ja kurinalaisuutta pelitavan toteuttamiseen, sillä jos joku nukkuu, saa vastustaja heti luotua maalipaikan. Toistaiseksi Indians on pelannut erinomaisella asenteella ja se näkyy sarjapisteissä. Vastaavaa omistautumista puolustuksessa en ole vielä nähnyt millään muulla joukkueella viimeisen 10 vuoden aikana. Lisäksi molemmat maalivahdit ottavat useita isoja torjuntoja, kun pakka jostain syystä pettää. Maalivahdit+puolustusasenne ovat syynä vähäisiin päästettyihin maaleihin.

    Joukkue, jossa on paljon yksilöitä, jotka haluavat ratkaista pelin ja ovat taiteilijasieluja, tuskin pystyisivät tällä taktiikalla edes pelaamaan, eikä välttämättä edes kannattaisikaan sitoa kyseisiä pelaajia moiseen taktiikkaan.

    Näin ainakin itse näen tilanteen ilman mitään värilaseja., sillä olen salibandyn aktiivinen seuraaja, ilman lempijoukkuetta.

  34. Hieno vastaus NOPPA. Eli kyykitään mutta kuitenkin karvataan ensin aktiivisesti ylhäältä. Mielenkiintoista. Luulisi että tuossa siirrosvaiheessa korkeasta karvauksesta kyykkimiseen vastustaja ehtisi jotain kehitellä. No näkeehän tuon sitten itsekkin kun tänne landelle ehtivät. Toivottavasti tuo nyt tosiaan on jotain uutta eikä vain vanhan kertausta.

  35. Bönde nyt haluaa vähän provosoida näköjään. Muoto tiivinä ja käydään polvella peittämässä vetoja ja riistoista nopeita kääntöjä ylös hyökkäykseen, ei tarkoita sumputtamista tai bussin parkkeeraamista maalin eteen, vaan tunnollista ja kurinalaista pallotonta viisikkopelaamista, josta saadaan nopeasti tunnollista ja kurinalaista pallollista viisikkopelaamista. Indiansin pelityyli on onnistuessaan jotain sellaista, johon liigassa ei olla totuttu/onnistuttu. Toimitaan tiiviinä kokonaisuutena etenkin omalla kenttäpuoliskolla. Ei kuitenkaan paikallaan makaavana sumppuna. Käsittämätöntä että täällä selkeästi dumataan ns. passiivinen palloton pelaaminen, mutta yleensä ylistetään pallonhallintaa ja pelin kontrollia, kun joukkue jauhaa kaksi-kolme vaihtoa alakolmio pyöritystä ilman että todellisuudessa edes yritetään päästä sota-alueelle. Indiansin peliä olen nähnyt tällä kaudella kaksi erää Oilersia vastaan ja aika komeaa katseltavaahan tuo oli. Vauhdikastakin. Oilersilla petti kärsivällisyys ja Indians sai kääntöjä ja sitten mentiinkin. Kyllä tuota voisi käydä usemminkin katsomassa.