MM-kultahuuma näkynyt Salibandyliigan katsomoissa – yleisömäärissä lähes 25% kasvua

Yleisö on löytänyt katsomoihin MM-kisojen jälkeen. Kuva: Esa Takalo

Yleisö on löytänyt katsomoihin MM-kisojen jälkeen. Kuva: Esa Takalo
Yleisö on löytänyt katsomoihin MM-kisojen jälkeen. Kuva: Esa Takalo

Salibandyliigan tähänastinen tämän kauden yleisökeskiarvo on kaikkien aikojen korkein! Erityisen komeita lukemia on nähty Suomen joulukuussa riemukkaasti voittaman MM-kullan jälkeen.

Salibandyliigan kauden 2016-2017 yleisökeskiarvo ennen MM-kisoja oli 575 katsojaa. MM-kisojen jälkeen pelatuissa 15 ottelussa se on ollut 761 katsojaa eli 24,5 prosenttia enemmän kuin aiemmin kaudella. MM-kisojen jälkeen kolmanneksessa otteluista eli viidessä pelissä on katsomossa jännittänyt yli tuhat katsojaa.

– Maailmanmestaruus oli upea saavutus ja kisat muutenkin lajillemme hieno näyteikkuna urheilua seuraavalle kansalle, Salibandyliiton pääsarjapäällikkö Jyrki Paajanen kiittää.

– Kisojen TV-näkyvyys oli hyvä ja Salibandyliigan kiinnostus kisojen jälkeen yleisömäärissä mitattuna vahvasti noususuuntainen. Liigaseurat ovat tehneet erinomaista työtä kisojen jälkeisten ottelutapahtumien ja niiden markkinoinnin eteen.

Koko Salibandyliigan kauden tähänastinen yleisökeskiarvo on 604 katsojaa. Siinä on 8,8 prosentin kasvu viime kauden lukemaan, joka oli 551 katsojaa.

Tämän kauden joukkuekohtaiset yleisökeskiarvot:

Classic 1195
TPS 844
Oilers 826
SPV 820
LASB 798
Happee 690
EräViikingit 592
Steelers 580
OLS 443
Nokian KrP 437
Koovee 429
SalBa 369
Westend Indians 364
M-Team 246

Teksti: Salibandyliitto

16 comments

  1. Trendi on selvä, kasvu näkyy jo katsomoissa.
    Yli tonnin katsojamääriin on päästy tällä kaudella Seinäjoella, Turussa, Vantaalla, Tampereella, Lahdessa ja lähes 3000 Espoossa.
    Jos/kun yleisämäärät kasvavat samalla vauhdille niin salibandy ohittaa suosiossa myös koriksen muutamassa vuodessa. Näin salibandy olisi suosituin sisäpalloilussa Suomessa.
    Lisenssipelaajien ja harrastajien määrässä ollaan jo ykkösiä eli duunia vaan yleisöpalvelun parantamiseksi halleilla..

  2. Miksi liigassa on yleistynyt trendi, että oman seuran juniorit eivät pääse ilmaiseksi matseihin? Kyllä tuo on aikamoinen perseennäyttö kun ensin maksetaan kalliita seuramaksuja yms kausimaksuja jonka jälkeen joutuu vielä liigamatseistakin maksamaan. Kyllä tuo väistämättä rokottaa junioreiden innokkuutta käydä matseissa ja tappaa kulttuuria. Ei näin.

  3. Jos seuran omat juniorit eivät pääse ilmaiseksi liigan matseihin niin kyseisen seuran johto hakee tuloja täysin väärästä paikasta, tähän pätee sanonta: kusee omiin muroihin

  4. Nyt kiinnostaa tietää seurat missä ei pääse? En ole ennen moista kuullut!

  5. Mitä nyt vähän vilkaisin nopeasti joukkueiden sivuja niin ainakin SPV, Indians, Steelers, OLS ja ilmeisesti Salba toimivat näin. Kaikkien seurojen sivuilta en löytänyt tietoa mitä nopeasti vilkaisin. Toki seurat tarjoavat alennusta lippuihin mutta kyllähän se sisäänpääsy pitäisi olla täysin ilmainen. Junioreista ne tulevaisuuden kausikortin maksajat tulevat…

  6. Salban puolesta sanoisin, että ihan puhtaasti yleisötilojen takia ei voi päästää junioreita ilmaiseksi. Meidän kauppis on valitettavan pieni, niin pitää ajatella muuta yleisöä, jotta hekin mahtuisivat. Varmasti jos olisi isompi halli Raumalla niin asia olisi eri. Tietenkin ottelutapahtumissa on junnuja pallo- ja laitapoikina niin siinä junnut näkevät peliä. Olen kyllä itsekin sitä mieltä, että omilla junnuilla pitää olla kausikortit. Siten saadaan sitä esim. Classicsydäntä.

  7. Olen erimieltä. Lajipiirit ja lajista kiinnostuneet massat ovat niin pienet, että tulojen kasvattaminen ulkopuolelta on haastavaa. Tuskin se suosikkijoukkueen otteluun meno jää muutamasta eurosta kiinni.

  8. Parasta säbän katsomossa on kun seuran omat junnut kannattavat äänekkäästi omaa seuraansa.
    Jos hallit on loppuunmyytyjä aina niin ymmärtäisin yskän mutta kaikissa halleissa on takuulla tilaa omille junnuille koska keskimääräinen käyttäaste on 60-80% hallien kapsiteetista.
    Harva seurajohtaja ymmärtää markkinoinnista riittävästi että olisivat valmiit investoimaan markkinoinnin avulla seuran tulevaisuuteen ja tavoiteltaisiin oikeasti suurempia yleisömääriiä jotka tuovat panostuksen takaisin moninkertaisesti lyhelläkin aikavälillä.

  9. tekisi niin että liput maksais vaikka näin: aikuiset 10e,varusmiehet,opiskelijat eläkeläiset 5e,lapset 7-14v 4e,lapset 0-7 ja omat juniorit 2e ?

  10. Totta kyllä toikin jos pieni katsomo ja täyttyy maksavista.

  11. OLS:n peleihin pääsee kyllä käsittääkseni junnut ilmaiseksi. Kausikorttina toimii päällä oleva oma junnujoukkueen pelipaita.

  12. No Vantaalla ei ainakaan kapasiteetti lopu, kun halli vetää 3500, niin säbän mittapuussa hyvällä 1000 yleisölläkin jää yli 2/3 osaa käyttämättä. En tiedä pääseekö junnut ilmaiseksi, en näe mitään järkeä jos ei pääsis!

  13. Oulussa ”Lapset alle 10v. – ei pääsymaksua” ja omat junnut seurakorttia esittämällä pelipaita päällä ilmaiseksi – pelkällä seurakortilla 2e. Lukee OLS:n sivuilla ja taitaapa tuo lukea facetapahtumissakin. Paljonhan nuita junioreita katsomossa onkin monesti.

    #faktatkuntoon

  14. Oulussa halutaan näköjään junnut katsomoon, hyvä esimerkki muille seuroille.
    Toivottavasti järjestävät myös jäähalliin matsin tulevaisudessa, osaamista kaupungista löytyy.