Liigat

Pääkallogallup: Superfinaali jakaa liigaseurojen edustajien mielipiteitä

14.02.
2017
Liigat

Salibandyn Superfinaali pelattiin ensimmäisen kerran keväällä 2016. Kuva: Salibandyliiga

Pääkallo.fi:n viikon kolmas gallup koskettaa viime kevääksi lanseerattua Superfinaalia. Kysyimme kaikkien 14 seuran edustajilta mielipidettä Superfinaalista nyt kun se on kertaalleen pelattu.

Vastaajista seitsemän henkilöä oli Superfinaalin kannalla, kuusi halusi palata finaalisarjaan ja yksi jätti kantansa kertomatta.

Puolesta:

TPS, Juha Kiviniemi, toiminnanjohtaja
– Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että 2-3 vuotta pitää katsoa ja sitten mietitään. Ensimmäinen vuosi oli ihan hyvä.

KrP, Marko Salmela, manageri
– Ensimmäinen tapahtuma oli ihan onnistunut. Olen henkilökohtaisesti tämän kannalla. Katsotaan tänä keväänä, mitä saadaan aikaiseksi. Jos sitä saadaan paremmaksi, niin se on hyvä juttu, sillä tapahtumalla on isompi näkyvyys kuin yksittäisillä otteluilla. Esimerkiksi meidän seuran kannalta oli mukava viedä yhteistyökumppaneita tapahtumaan, vaikka ei nyt siellä itse pelattu.

Steelers, Mika Koskinen, manageri
– Oma henkilökohtainen kantani on, että Superfinaali on ajatuksena ihan pirun hyvä. Tuotteena se on tällä hetkellä ihan raakile. ”Passo” teki aikoinaan hyvin Tampereen päässä sen, että sinne pääsi aikoinaan käytännössä kaikki katsomaan pelejä. Sittemmin hän laittoi lipuille hinnat. Nyt katsojamäärien taso on aika sama kuin meillä. Jotain sinne pitäisi keksiä, esimerkiksi jotain itä-länsi -tyyppistä. Jokin lopettajaissysteemi voisi olla siten, että se on ennemmin tapahtuma kuin kahden joukkueen kohtaaminen.

Eräviikingit, Joonas Naava, Urheilujohtaja
– Kyllä minulla henkilökohtaisesti on ihan positiivinen kanta. Koin sen viime vuonna ihan hyvänä juttuna. Kun päätös on tehty, niin sen kanssa on elettävä. Alkuun ei ollut oikein mielipidettä. Paras seitsemästä ratkaisee kuitenkin sen, että parhaat kaksi löytyvät. Jos miettii naisia, niin paras viidestä -sarjassa Classic ei voisi hävitä.

– Puollan siis Superfinaalia, mutten mitenkään intohimosesti, enkä ole ottelusarjaakaan vastaan. Palkintorahojen pitää olla motivoivat ja ajantasaiset. Jos pääset jo Superfinaaliin, niin siitä saa jo jotain rahaa. Positiivista on se, että ei tarvitse itse olla järjestämässä ja tapahtuma on mielenkiintoinen. Ehkä kaipaisin myös cupin finaaliin samanlaista. Ne ovat ne pari peliä, missä Salibandyliiga kiinnostaa muitakin kuin salibandyihmisiä.

Esport Oilers, Jouni Vehkaoja, toiminnanjohtaja
– Edelleen kannattaa kokeilla ja katsoa, kuinka lähtee toimimaan. Yksi vuosi takana, ja mielestäni suoritus oli kohtuullinen tai hyvä. Jatkon perusteella pitää katsoa, että mihin suuntaan homma lähtee kehittymään. Mikäli kehityskäyrä on ylöspäin, niin kannattaa jatkaa. Ei kannata kuitenkaan kiveen hakata mitään.

M-Team, Päivi Wickström, toiminnanjohtaja
– Olin itse ajamassa tätä hallituksessa aikanaan. Mielestäni se on hyvä juttu. Toki siitä ollaan kilpailullisesti eri mieltä. Tapahtuma on hyvä ja jos se ihmisille menisi vielä perille, niin katsojiakin olisi enemmän.

SalBa, Toni Salonen, manageri
– Ihan ok tapahtuma se on. Meillä on ihan positiivinen kanta siihen.

Vastaan:

OLS, Ville Oksa, toiminnanjohtaja
– Henkilökohtaisesti olen finaalisarjan kannalla. Jos ajatellaan, että vaikka OLS ja SPV pelaisivat finaalissa Helsingissä, niin olisiko halli silloin täysi?

Happee, Pasi Kotilainen, toiminnanjohtaja
– Se pitäisi kyllä poistaa kalenterista välittömästi ja palata siihen ottelusarjaan.

SPV, Tommy Koponen, toiminnanjohtaja
-Kanta on se, minkä olen systemaattisesti sanonut, eli jos minä tai Seinäjoki saisimme päättää, niin pelattaisiin sarjoja. Superfinaalissa on omat etunsa, ja ymmärrän senkin vaihtoehdon. Niin kauan kuin tehdään demokraattisia ratkaisuja, niin ei ole mitään vängättävää. Nyt mennään tällä ja tehdään niin hyvä tapahtuma kuin pystytään. Kokonaisuutta ajatellen olen sarjan kannalla.

LASB, Mika Virtanen, toiminnanjohtaja
– Viime kevään aika hienot finaalisarjat vierestä seuranneena on todettava, että finaalisarja on aina finaalisarja. Finaalitapahtuma, kun muutetaan yhteen peliin ja viedään faneilta pois johonkin yhteen paikkaan kaupungissa x, niin kyllä se siitä syö pois. Ei tuo Hartwallin tunnelma viime keväänä mikään jäätävän hieno ollut finaaliksi.

– Olen sitä mieltä, että ottelusarjalla pitäisi ratkaista. Se minimoisi yllätysmahdollisuuksia ja varmistaisi, että oikea joukkue voittaisi. Toisaalta jokainen paikkakunta, jossa salibandya pelataan ja sitä ruohonjuuritason työtä tehdään, pääsisi nauttimaan finaaleista. Sarjan kannalla ollaan.

Indians, Mika Leiponen, toiminnanjohtaja
– Toivoisin, että tulevaisuudessa palattaisiin ottelusarjoihin. Tällä hetkellä urheilullisempi vaihtoehto on oikea, jos tuote vaan on kunnossa. Ollaanko vielä kuitenkaan valmiita tekemään vielä hyviä ottelusarjatapahtumia? Tämän suhteen pitäisi liigaseuroja myös vahvistaa, että olisi resursseja.

Koovee, Esa Koivisto, toiminnanjohtaja
– Ei kannateta Superfinaalia. Ehdottomasti finaalisarja – ja paras seitsemästä vielä.

Ei osaa sanoa

Classic, Pasi Peltola, toiminnanjohtaja
– Ei selkeää kantaa. Muodostan mielipiteen sitten, kun näen tämän toisen vuoden finaalin.

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen