Maajoukkueet

KSML: Seppo Pulkkinen Australian maajoukkueen pääluotsiksi

27.08.
2017
Maajoukkueet

Seppo Pulkkinen jatkaa salibandyvalmennuksen parissa. Kuva: Juha Käenmäki

Happeen miesten liigajoukkueen päävalmentajan tehtävästä viime kauden päätteeksi luopunut Seppo Pulkkinen on kiinnitetty Australian salibandymaajoukkueen pääkäskijäksi, kertoo sanomalehti Keskisuomalainen.

Pulkkinen valmensi Happeeta yli vuosikymmenen ajan ja plakkariin kertyi kaikkiaan lähes 400 Salibandyliigan ottelua runkosarja ja pudotuspelit huomioiden. Pulkkinen luotsasi Happeen Suomen mestariksi keväällä 2014 ja Suomen Cupin voittoon vuosina 2013 ja 2016. Pulkkisen aikakaudella Happee saavutti myös kaksi SM-hopeaa ja yhden SM-pronssin.

Pulkkisen aisapariksi lähtee viime kaudella EräViikinkien päävalmentajana toiminut Jyri Korsman. Pulkkinen kertoi Keskisuomalaiselle, että suomalainen aisapari oli yksi hänen ehdoistaan valmennuspestiin kysyttäessä. Korsman kuului Pulkkisen valmennusryhmään muun muassa Happeen mestaruuskaudella.

Pulkkinen on toiminut aiemmin myös Kanadan salibandymaajoukkueen päävalmentajana ja johdatti joukot vuoden 2010 MM-kisoihin.

Australian aikaisempana päävalmentajana toimi Petteri Nykky, joka siirtyi pestistä Suomen maajoukkueen päävalmentajaksi. Australia sijoittui viime MM-kisojen toiseksi viimeiseksi. Joukkue karsii vuoden 2018 MM-paikasta helmikuun MM-karsinnoissa, jossa sen karsintalohkoon kuuluvat Iran, Japani, Kiina, Etelä-Korea, Malesia, Uusi Seelanti, Singapore ja Thaimaa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.