Divarit

Kapanen iski ratkaisun jatkoajalla Espoossa – katso perjantain salibandytulokset

17.11.
2017
18 Kommenttia
4
Divarit

ErVi juhli perjantaina Espoossa. Kuva: Esa Takalo

Esport Oilers isännöi perjantain EräViikinkejä Tapiolan Urheilutalolla. ErVi nappasi täyden pistepotin Lauri Kapasen iskettyä jatkoaikaratkaisun ajassa 61.58.

Tapiolassa ei nähty maaleja ensimmäisellä kympillä, vaikka molemmille oli maalipaikkoja. Ottelun avausmaalin iski Oilers ajassa 12.48, kun Onni Piiparinen vei kotijoukkueen johtoon Christian Remeksen syötöstä. Ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä ja päättyi lukemissa 1-0.

ErVi aloitti toisen erän vahvalla myllytyksellä. Ilkka Kosken kauden avausmaali syntyi kaukalaukauksella ja tilanne oli tasan ajassa 23.42. ErVi vastasi myös pelin seuraavasta osumasta, kun rankkarispesialisti Miko Kailiala pääsi kokeilemaan rangaistuslaukausta, eikä tälläkään kertaa erehtynyt. Vajaa minuuttia myöhemmin Matias Kaartinen tarjoili loistosyötön ja Casper Pfitznerin kuti löysi maalin ajassa 27.29, joten peli oli jälleen tasan.

ErVi pääsi myllyttämään ylivoimalla erän puolivälin jälkeen. Mika Moilanen malttoi kiertää Oilers-puolustusta aikansa ja tarjoili lopulta Roni Laasoselle loistopaikan, joka löi ErVin johtoon ajassa 33.30. Ervin johto kesti jälleen alle minuutin, kun Kristian Lammisen väkevä rannelaukaus toi kotijoukkueen tasoihin ja tilanne oli 3-3.

Eikä ottelu ehtinyt kulua kuin 48 sekuntia tasoituksen jälkeen, kun Oilersin kakkosvitja kierrätti pallon jokaisella ketjun pelaajalla ja Markus Markkola pääsi iskemään tyhjiin espoolaisten johto-osuman. Toisessa erässä peli oli vauhdikkaampaa ja paikkoja siunaantui tiuhempaan tahtiin. Kolmanteen erään mentiin lukemissa 4-3.

Kolmannen erän alussa maalisaumoja oli molemmissa päissä ja avausmaalin iski ErVin ykkösvitjaan palannut Kapanen, jolle osuma oli kauden kolmas. Oilers käytti aikalisän ajassa 58.09 ja päätti pitää palloa loppuerän, joten edessä oli jatkoaika. Kolmas erä oli pelillisesti ottelun heikkotasoisinta antia.

Jatkoajalla ErVi sai rankkarin ajassa 60.34, mutta tällä kertaa Joonas Kaltiainen torjui Kailialan yrityksen. Peli jatkui ErVin ylivoimalla, ja kun Oilersin Erik Storgårds otti vielä viiden minuutin jäähyn ajassa 60.57, niin ErVi pääsi 5-3-ylivoimalle. Ajassa 41.58 Kapanen ratkaisi pelin Jani Kukkolan syötöstä.

Pistejako meni siten, että ErVi palkittiin kahdella pisteellä ja Oilersille lisättiin taulukkoon yksi piste. ErVi nousi taulukossa viidenneksi ja Oilers jatkaa kolmantena. Happee voitti Kooveen maalein 8-1 ja on nyt talukon neljäntenä.

Voittomaalin tekijä pääsi median tenttiin kamppailun ratkettua:

Perjantain Salibandyottelut:

Miesten Salibandyliiga:
Oilers-ErVi 4-5 ja. Ottelutilastot
Happee-Koovee 8-1 Ottelutilastot Esa Jokisen ottelukuvat Maria Ahon ottelukuvat

Peter Kotilaiselle kauden ensimmäiset pisteet (2+0). Pauno Kajoksinen (0+3) ja Kaapo Savinainen (2+1).

Miesten Divari:
SB Vaasa-Blue Fox 6-5 rl. Ottelutilastot
ÅIF-Tiikerit 5-8 Ottelutilastot Iiro Karesniemen ottelukuvat

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen