Divarit

Kuvat: Naisten divarijoukkue teki tyttökalenterin kattaakseen kuluja – lähin vastustaja 450 km:n päässä

08.11.
2017
4 Kommenttia
22
Divarit

Kuva: Miika Hämäläinen/www.miikahamalainen.com

Rovaniemeläinen Santa’s United pelaa salibandya naisten 1. divisioonassa. Sarjan ylivoimaisesti pohjoisin joukkue päätti kerätä lisävaroja ja teki niin kutsutun tyttökalenterin vuodelle 2018.

Joukkueen kapteeni Heidi Hämäläinen kertoi Pääkallo.fille kalenterin synnystä. Idea ehti muhia jo jonkin aikaa ennen toteutustaan.

– Asiasta puhuttiin jo vuosi sitten kesällä, mutta silloin idea ei oikein ottanut tuulta alleen. Kesän loppupuolella mietittiin varainhankintamahdollisuuksia, kun täältä päin pelatessa kaudesta tulee aika kallis reissujen vuoksi. Tätä ideaa ruvettiin sitten heittelemään tuossa joukkueen What’s Appissa. Mieheni on ammattivalokuvaaja ja oli sitten suostuvainen yhteistyöhön. Siitä se homma lähti liikkeelle, Hämäläinen avasi.

Miten itse kuvaukset sujuivat?

– Oli siinä pieni säätäminen sen suhteen, että joukkue saatiin koolle, mutta ne saatiin hoidettua tuossa syys-lokakuun aikana aika lailla kaikkinensa. Vauhdilla tehtiin ja hyvillä mielin, ja visiot toteutuivat siten kuinka ennakkoon ajateltiinkin. Ollaan ihan tyytyväisiä lopputulokseen, Hämäläinen sanoi.

Santa’s Unitedin Facebook-sivujen mukaan kalenteri tehtiin eritoten siksi, että joukkue saisi katettua isoja matkustusmenojaan. Joukkue onkin pohjoisin ryhmä, joka pelaa valtakunnallisessa sarjassa salibandya.

Kuva: Miika Hämäläinen/www.miikahamalainen.com

Paljonko niitä matkustuskilometrejä kertyy kauden aikana?

– Pitäisi melkein tarkistaa, mutta meidän lähin vastustajahan on Uudessakarlepyyssä, jonne on matkaa sellaiset 450 kilometria suuntaansa. Se on lähin vastustaja, kun Vaasakin jäi pois sarjasta. Suurin osa matkoista tarvotaan bussissa istumalla.

Voisi olettaa, että kulutasolla puhutaan melko isoista summista.

– En osaa tuota tarkkaa matkustusbudjettia sanoa. Kausibudjetti meillä pyörii noin 30 000 euron paikkeilla, Hämäläinen arvioi.

Keräättekö rahat itse?

– Osittain kyllä, mutta toki mukana on yhteistyökumppaneita ja muuta varainhankintaa. Pyritään kattamaan kuluista mahdollisimman paljon sitä kautta.

Kuva: Miika Hämäläinen/www.miikahamalainen.com

Naisten 1. divisioona on naisten toiseksi korkein sarjataso, mutta se ei kuulu salibandyn pääsarjojen piiriin kuten miesten Divari. Äkkiseltään voisi kuvitella, että tällainen kalenteri voisi lisätä myös kiinnostusta joukkuetta kohtaan sekä kohottaa katsojamääriä.

– Ehkä voi sanoa, että yritetään nostaa katsojamääriäkin, mutta toisaalta pyritään myös lisäämään tietämystä meistä. Olemme vähän yksinäisiä sotureita täällä napapiirillä, tällä tasolla. Yleistä kiinnostusta joukkuetta kohtaan pyritään lisäämään ja on ainakin tuntunut siltä, että kalenteri on ollut kysytty juttu. Perjantaina saatiin vasta ensimmäinen erä painosta ja vaikuttaa siltä, että se on tuossa kohta jo myyty, Hämäläinen valaisi.

Hämäläinen lupasi tarkistaa vielä tarkemmat matkustuskilometrit ja lähetti tiedon haastattelun jälkeen tekstiviestillä.

– Tarkistin, että reissattiin viime vuonna 9500 kilometriä. Tänä vuonna kilometrejä tulee todennäköisesti enemmän. Yhtäkään reissua ei lennetä, vaan liikutaan maateitse.

Siinä on tosiaan jonkin verran istumista reikäpallon vuoksi. ”Rakkaudesta lajiin”, sanoisi moni tässä tapauksessa.

Lisätietoja kalenterista ja sen tilaamisesta löydät vielä ohesta:

📣 Ladies and gentlemen, boys and girls! 📣Tänään on suuri päivä. Ei pelkästään siksi, että Reino Nordin esiintyy Half…

Julkaissut Santa's United Naiset Edustus 3. marraskuuta 2017

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen