Video: Ruotsi näytti viimeistelyn mallia Suomelle – Galante Carlström tälläsi hattutempun

Tehohyökkääjä Alexander Galante Carlström laukoi pallon kolmesti Eero Kososen selän taakse. Kuva: IFF

Tehohyökkääjä Alexander Galante Carlström laukoi pallon kolmesti Eero Kososen selän taakse. Kuva: IFF

Suomen miesten maajoukkue sai kylmää kyytiä Sveitsissä pelatussa EFT-ottelussa Ruotsia vastaan. Perjantain mittelö meni länsinaapurin nimiin maalein 8–3.

Valtteri Kainulainen kavensi toisessa erässä tilanteen 2–1:een, mutta sen jälkeen ruotsalaiset menivät menojaan. Erän lopussa tilanne oli jo 4–1, ja tahti vain kiihtyi.

Ruotsin pistehirmu oli kolme maalia iskenyt Alexander Galante Carlström. Falun-tähden hattutemppuosuma vei Ruotsin 8–1-karkumatkalle päätöserässä.

Joonas Pylsy ja Sami Johansson kavensivat vielä lopussa kahdesti. Suomi kohtaa EFT-turnauksen viimeisessä ottelussa lauantaina isäntämaa Sveitsin. Ottelu alkaa kello 20.00.

Ottelutilastot

10 comments

  1. Kappas Kivilehto kentällä vain neljän Ruotsin maalin aikana, just saying.

  2. Viime mm-kisoissa ruotsi oli tajuttoman huono (tasoonsa nähden). Johtuko se sitten aivan umpisurkeasta koutsista vai siitä että pari tärkeintä pelaaja puuttu. Nyt ruotsi on siellä tasolla missä sen piti olla mm-kisoissakin ja meno on sen mukaista. Ei tässä mitkään kettusetkaan auttaisi vaikka nykyn vihaajat ottaisivat kenet tahansa muun kuin nykyn tonne valmentamaan.

  3. Auta ei jos Salosta lähtien kärkimiehetkin kyykkää tolla tavalla. Johansson ampuu vedot hallin seinille, ennen vikaa minuuttia jne.

  4. Muistan sellaisenkin pelin aikanaan missä olin hyökkääjää pakkia ja maalivahtia samassa vaihdossa. Yleensä heikommassa joukkueessa kärkipelaajalta vaaditaan enemmän.

  5. Olisi ollut mielenkiintoista nähdä olisiko H Johansson pystyñyt kääntämään matsin henkilökohtaisella taidollaan Suomelle. Ainakin on kotimaisessa liigassa näyttänyt miten harvoistakin paikoista voi laittaa reippaasti verkkoa tötterölle.

  6. Nyt herätys. Uutta ”verta” MM-projektiin. Jos pakko raahata ikämiehiä mukana niin mieluummin penkin taakse tai juomapulloja täyttämään. Vai ovatko ensi kisoissa kentällä? Tällä menolla vievät jatkuvasti pelipaikkoja nuoremmilta joita pitäisi ajaa majuun sisään.

  7. Aikamoinen yllätys, Sveitsi peittosi Ruotsin eli Suomi jäi kolmanneksi?

  8. Mitäs ikämiehiä hidastelijoita siellä ruotsalaisilla pelasi?Nuorennusta kehiin niin voi ehkä sveitsinkin voittaa 🙂

  9. Sanon tämän vaikka tämä on jo sanottu; Ruotsi on parhaalla miehistöllä just ton 5 maalia parempi, vaihtelisi Suomi ukkoja turnauksesta toiseen tai ei. Karrikoidusti sanottuna; jos käydään joka majupeleissä hakemassa ruotsilta äböyt 5 maalilla kuokkaan niin voisiko sen käydä kokemuksen ja sisäänajon nimissä tekemässä jotkut nuoret kaiffarit? Mitä ihmettä Suomi hyötyy siitä että herrat 35+ pyörii siellä? Eikö nää kaverit vois jo liittyä valmennukseen? Antais nykky edes näissä harkkaturneissa nuorten kokeilla, olkoon kisamiehistö sitten mitä tahansa. Nykky puhui että tarvitaan selkeitä viisikoita majuun, ja nehän kannattaa rakentaa 40v ukkojen ympärille eiks je? Ja se Johanssonin Sami ?