Divarissa pelataan kolme ottelua viikonloppuna – Blue Fox jälleen tiukan paikan edessä

ErVi Akatemia kohtaa lauantaina Blue Foxin pohjanmaalla. Kuva: Juhani Järvenpää

ErVi Akatemia kohtaa lauantaina Blue Foxin pohjanmaalla. Kuva: Juhani Järvenpää

Miesten ja naisten Salibandyliigat ovat tauolla viikonlopun ajan nuorten maaotteluiden ja MM-karsintojen vuoksi, mutta miesten Divarissa otellaan kolme ottelua viikonloppuna.

Lauantaina mitellään kaksi otteluista, joista ensimmäisessä kotijoukkueella on erityisen suuret panokset pelissä. Divarin viimeiseksi valahtanut Blue Fox (14.) on neljän pisteen päässä Tiikereistä, ja tarvitsee kaksi pistettä noustakseen taistelemaan sarjapaikastaan. Siniketut kaatoi Tiikerit viimeisessä pelissään, mutta hävisi kaksi edellistä otteluaan.

Vastaan astelee ErVi Akatemia (9.), joka on voittanut neljä viimeistä peliään maalin marginaalilla. Kaksi viimeistä voittoa on tullut rankkarikisan kautta. ErVi Akatemia on tällä hetkellä yhdeksäntenä, ja taistelee vielä vankasti Divarin pudotuspelipaikasta. Syksyn kohtaaminen meni helsinkiläisille maalein 6-3.

Loviisan Tor (5.) ja SB Vaasa (6.) ovat jo melko varmoja pudotuspelijoukkueita Divarissa. Tor on vaasalaisten kanssa tasapisteissä, mutta joukkue on pelannut vain 18 ottelua, kun esimerkiksi SB Vaasalla on takanaan 20 peliä. Neljäntenä oleva Josba on pelannut jopa neljä peliä enemmän kuin Loviisa. Tor hävisi edellisen ottelunsa, mutta voitti kaksi edellistä.

Vaasalaisten vire on ollut heikko vahvan syksyn jälkeen. Viimeisestä seitsemästä pelistä on tullut ainoastaan kaksi voittoa. Tuon vuoksi edellisen pelin 6-3-vierasvoittoa Turussa voi pitää ryhmälle hyvinkin tärkeänä. SB Vaasa taistelee edelleen pudotuspelien kotiedusta, mutta neljän sakkiin tähdätessä joukkueen esitysten tulisi pysyä nykyistä laadukkaammalla tasolla. Syksyllä Tor haki Vaasasta voiton loppulukemin 8-7.

Sunnuntaina pelataan yksi Divarin kamppailu, kun O2 (10.) isännöi Nurmon Jymyä (3.). O2 on esiintynyt vaihtelevasti, mutta toisaalta sen verran hyvin, että nousijajoukkue on pisteen päässä sarjan pudotuspeliviivasta. Lisäksi joukkueella on yksi ottelu vähemmän pelattuna, kun pisteen erotuksella ylempinä majailevilla ErVi Akatemialla ja ÅIF:lla. Tämän vuoden peleistä jyväskyläläisryhmä on voittanut vain yhden neljästä kamppailusta.

Jymyn lento ei ole ollut yhtä vahvaa kuin alkukaudesta, mutta sitkeä ryhmä on säilyttänyt asemansa Divarin kärkikahinoissa. Runkosarjan piikkipaikalle on kuitenkin jo kuuden pisteen kaula. Viimeisestä kymmenestä pelistä Jymy on voittanut vain neljä peliä, mutta toisaalta voitoista kaksi on tullut kolmessa viimeisessä ottelussa. Syksyinen kamppailu venyi jatkoajalle, jossa Jymy vei voiton maalein 8-7 ja.

La 3.2.
16:00 Blue Fox – EräViikingit Akatemia Tähtihalli Uusikaarlepyy
17:00 Loviisan Tor – SB Vaasa Loviisan LH

Su 4.2.
18:00 O2-Jyväskylä – NJ Jyväskylän monitoimitalo

One comment

  1. Se on hyvä et päästetään naisten liiga välillä tauolle, ei tu liikaa kuormitusta.