Kuva: Kuvakaappaus videosta.

Salibandyliigassa tappioputkessa olleet LASB ja Oulun Luistinseura kohtasivat lauantaina Lahdessa. LASB pidensi oululaisten kurimusta nappaamalla kotivoiton maalein 8–4.

Kainulaisen veljeksistä erityisesti Justus ja Roope olivat hurjalla pelipäällä. Isäntien kahdeksasta maalista kuudessa mukana ollut Justus Kainulainen summasi neljä maalia ja kaksi syöttöpistettä.

Tasainen ottelu ratkesi vasta kolmannessa erässä kotijoukkueelle. Mukana rimpuillut OLS kavensi Antti Niemisen maalilla 5–4:ään ajassa 44.17. Vain reilu minuutti myöhemmin nuorin Kainulainen sivalsi hurjalla rannelaukauksellaan LASBin jälleen karkumatkalle.

OLS:n aikalisäkään ei enää auttanut vieraita nousemaan sen lähemmäksi. Roope Kainulaisen ja Tino Nivalan juonima 7–4-maali oli kamppailun nokkelin. Kainulainen vieritti vapaalyönnistä pallon polvi maassa olleen Nivalan jalkaan, nappasi pallon takaisin itselleen ja tulitti puolesta kentästä reikäpallon OLS-maalin ylänurkkaan.

Viimeisen maalin viimeisteli Justus Kainulainen tyhjiin.

OLS on nyt hävinnyt kuusi ottelua putkeen Salibandyliigassa. LASB puolestaan varmisti voitollaan, että sen kausi ei ainakaan jatku liigakarsinnoissa runkosarjan jälkeen.

1. Ei voi kuin nostaa hattua OLS:lle, pitkät on pelimatkat . Tunnelma kotimatkalla tuskin kovin korkealla tappiot taskussa, mutta valmentajalla tuntuu positiivista asennetta riittävän, mikä välittyy pressistä.
    LASB:n kannattaisi lopuissa peleissä käyttää tilaisuus kokeilla erilaisia kombinaatioita. Peliaikaa ja kokemusta voisi antaa Weckmanille, Åkmanille, Toloselle, Mustjoelle. Aivan sama, vaikka lopuista tappio tulisikin, koska sarjapaikka varma. Classicilta tulee kylmää kyytiä joka tapauksessa, vaikka loput pelit voittaisivatkin.