Liigat

Toropaisen tykki puhui – Indians niukasti parempi Vantaalla

14.03.
2018
Liigat

Indians juhli antaumuksella voittoa. Kuva: Jarmo Koskela.

EräViikingit ja Indians avasivat tänään miesten Salibandyliigan puolivälierät. Ensimmäisessä kohtaamisessa Indians oli parempi lukemin 3-2.

Ottelun avauserä oli todella tarkkaa pelaamista molemmilta. Maalivahtien torjuntasarakkeisiin ei montaa merkintää tehty, kun molempien joukkueiden toimesta nähtiin uhrautuvaa puolustus- ja peittopeliä, sekä varsin huolellista pallollista tekemistä.

Avauserän merkittävin tilanne oli Indians-kapteeni Valtteri Kainulaisen loukkaantuminen. Alaselän ja lonkan seutua pidellyt Kainulainen joutui katselemaan reippaan puolikkaan avauserästä kentän sivusta, eikä kyennyt palaamaan enää kentälle.

Toiseen erään Indians tuli ryminällä, kun kahden ja puolen minuutin sisään Kaarlo Mahlberg ja Lauri Näränen olivat tehneet uransa ensimmäiset pudotuspeliosumansa taidokkailla ohjauksilla. Syötöt tarjoilivat uransa ensimmäisen pudotuspelisyöttönsä antanut Tuomas Harjula, sekä Santeri Toropainen. Kainulaisen korvanneelle Näräselle osuma oli ylipäätään liigauran ensimmäinen.

Ajassa 33:15 Miko Kailiala prässäsi hyvin pallon pois Indiansin avausvaiheessa ja EräViikingit käynnisti nopean vastaiskunsa. Pallo ajautui Tuomas Iiskolalle, joka löysi Kailialan yksin takatolpalta. Kailiala ei, kuten olettaa sopii, tällaisesta tilaisuudesta epäonnistunut, vaan toi isännät maalin päähän.

Kavennusosuman jälkeen Otto Lehkosuolle vihellettin kaksiminuuttinen, kun tämä löi ErVi-vahti Santtu Strandbergia näpeille. Ylivoima ei kuitenkaan tuottanut kotijoukkueelle tulosta ja jäähyn jälkeisen sekavan muutaman minuutin jakson jälkeen siirryttiin toiselle erätauolle.

Kolmannessa erässä Miska Mäkinen toi ErVin tasoihin ajassa 44:38. Tämän jälkeen ErVi nappasikin hiljalleen kuskin paikan ja Indians oli pahimmillaan melko pinteessä. ”Heimo” kuitenkin kesti ja aivan erän lopussa puolustaja Toropaisen pyssy puhui. Viuhuva kanttilaukaus upposi ErVin verkkoon ajassa 58:24. Kuudella viittä vastaan ErVi ei tasoitukseen kyennyt.

Näin Indians nappasi ensimmäisen voiton ja johtaa sarjaa nyt 1-0. Joukkueiden seuraava taisto pelataan Espoossa, Otahallilla, perjantaina.

Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila