Toropaisen tykki puhui – Indians niukasti parempi Vantaalla

Indians juhli antaumuksella voittoa. Kuva: Jarmo Koskela.

EräViikingit ja Indians avasivat tänään miesten Salibandyliigan puolivälierät. Ensimmäisessä kohtaamisessa Indians oli parempi lukemin 3-2.

Ottelun avauserä oli todella tarkkaa pelaamista molemmilta. Maalivahtien torjuntasarakkeisiin ei montaa merkintää tehty, kun molempien joukkueiden toimesta nähtiin uhrautuvaa puolustus- ja peittopeliä, sekä varsin huolellista pallollista tekemistä.

Avauserän merkittävin tilanne oli Indians-kapteeni Valtteri Kainulaisen loukkaantuminen. Alaselän ja lonkan seutua pidellyt Kainulainen joutui katselemaan reippaan puolikkaan avauserästä kentän sivusta, eikä kyennyt palaamaan enää kentälle.

Toiseen erään Indians tuli ryminällä, kun kahden ja puolen minuutin sisään Kaarlo Mahlberg ja Lauri Näränen olivat tehneet uransa ensimmäiset pudotuspeliosumansa taidokkailla ohjauksilla. Syötöt tarjoilivat uransa ensimmäisen pudotuspelisyöttönsä antanut Tuomas Harjula, sekä Santeri Toropainen. Kainulaisen korvanneelle Näräselle osuma oli ylipäätään liigauran ensimmäinen.

Ajassa 33:15 Miko Kailiala prässäsi hyvin pallon pois Indiansin avausvaiheessa ja EräViikingit käynnisti nopean vastaiskunsa. Pallo ajautui Tuomas Iiskolalle, joka löysi Kailialan yksin takatolpalta. Kailiala ei, kuten olettaa sopii, tällaisesta tilaisuudesta epäonnistunut, vaan toi isännät maalin päähän.

Kavennusosuman jälkeen Otto Lehkosuolle vihellettin kaksiminuuttinen, kun tämä löi ErVi-vahti Santtu Strandbergia näpeille. Ylivoima ei kuitenkaan tuottanut kotijoukkueelle tulosta ja jäähyn jälkeisen sekavan muutaman minuutin jakson jälkeen siirryttiin toiselle erätauolle.

Kolmannessa erässä Miska Mäkinen toi ErVin tasoihin ajassa 44:38. Tämän jälkeen ErVi nappasikin hiljalleen kuskin paikan ja Indians oli pahimmillaan melko pinteessä. ”Heimo” kuitenkin kesti ja aivan erän lopussa puolustaja Toropaisen pyssy puhui. Viuhuva kanttilaukaus upposi ErVin verkkoon ajassa 58:24. Kuudella viittä vastaan ErVi ei tasoitukseen kyennyt.

Näin Indians nappasi ensimmäisen voiton ja johtaa sarjaa nyt 1-0. Joukkueiden seuraava taisto pelataan Espoossa, Otahallilla, perjantaina.

21 comments

1. Peli ilme yllätti, mutta maalinteon tehokkuus ja maalipaikoille pääseminen heikkoa. Väistämättä mieleen viime kauden eka peli. Kokolailla hyvä ja viihdyttävä peli, ihan eri meno kuin runkosarjassa, jossa liian usein todella laimeita neppailuja.

2. Mahlbergille tuntui olevan tämän ”ainoa tilanne puoleen peliin” voittomaalin jälkeen tärkeintä ilkkua ervi penkille. Sitten kun peli päättyi, oli tärkeää juosta tahallaan päin Kailialaa. Aika epäurheilimainen voittaja, noo, katsotaan sarja loppuun…

3. Koskahan Strandberg oppis ottamaan edes yhden kanttivedon kiinni? Toinenkin maita pitkin tullut maali olis ollut otettavissa tai ainakin jompi kumpi olis pitänyt pystyä ottamaan. Taitaa loppua lyhyeen pelit tänä keväänä EV:llä.

4. Oli hyvä ja tasaisen vääntö. ErVillä kaksi tolppaa ennen ottelun ratkaisu mallia. Kun 8 Indianssin pelaajalla on Erä tausta, näytti että heillä isompi tunnelataus, kun miehiin ei Mosanmäellä päädytty. Nyt pikkaisen tuuriakin Heimolla. Kyllä ErVi tämän vielä vie 4-2 , kun vauhtiin pääsee. Tämä kovin puolivälierä pari. Välierässä helpompi tie Superfinaaliin, sille joka tämän vie!

5. Kyllä meni Kirvesniemellekin helposti se toinen maali, Muutenkin molemmilla maalivahdeilla tilastojen mukaan vain 6 torjuntaa, joten torjuntaprosentti aika pieni. Tosin tilastot eivät taida pitää paikkaansa, kun 3. erässä torjuntoja merkitty Strandbergille 1 ja Kirvesniemelle 0`.

6. Kyllä on nykysalibandy tylsää katseltavaa. 1.erän jälkeen sammui veikkaus tv. Ei kyllä näyttänyt katsomossakaan väkeä ollevan

7. Pieni nahistelu, provosointi ja vastustajan lämmittäminen kuuluu lajiin. Ei kannata kattoa matseja jos noin helposti pahoittaa mielensä. Vastaavaa toimintaa myös ErVin puolelta ja jokaisen muunkin joukkueen toimesta tässä sarjassa. Melkosilla värilaseilla saa peliä katsoa, jos löytää joukkueen missä vastaavaa ei tapahdu.

8. ”Välierässä helpompi tie Superfinaaliin, sille joka tämän vie!”

Joo ilman muuta. Varsinkin jos Nokia menee jatkoon ja siellä on joku höpöhöpö Classic vastassa, joka kaatuu pomminvarmasti ilman valtterikainulaisia ja aaroastaloitakin 0-4.

9. Indians kaipaa kyllä kipeästi sekä Astalaa että Kainulaista jos meinaavat jatkoon mennä. Kolmas erä varsinkin ihan yhtä päätä ja on pieni ihme ettei Ervi iskenyt useampaa maalia tuolla pallonhallinnalla vaikka Indians ihan hyvin puolustikin.

10. Indians on vaikeuksissa ErViä vastaan oli heillä jalkeilla ketä tahansa. Indians _voi_ mennä tästä ihan nappisuorituksella jatkoon, mutta mielestäni EräViikingit on ilman muuta tässä – ilman kotietuakin, olkoonkin sarjassa 0-1 tappiolla – selvä ennakkosuosikki. Sitten jos (ja tämä on ihan realistinen skenario) siihen lyödään ErVin jälkeen Classic vastaan ja oletetaan, että jollain ihmeellä Indiansilla on täysin terve ja muutenkin huippukunnossa oleva joukkue jalkeilla, niin Indians tulee todennäköisesti saamaan siinä(kin) sarjassa varsin selkeästi tauluunsa. Ei ehkä 4-0 lukemin, mutta minun on hyvin hankala nähdä, että Indians veisi edes kahta peliä Classicilta ts. pääsisi puoliväliin jatkopaikkaa.

11. Pikkukuitit kuuluu näihin peleihin! Toropaista vois todellakin majuun pyydellä, kova peluri. Ervin joo inkkarit voi harjata, mikä riittää sitten pronssi matsiin, jos krp vie spvtä

12. Krp ei tule voittamaan spv:tä ja näin ollen inkkarit saa vastaansa happeen ja sehän heille soppii. Provot uppoo kuin kukkola suohon:)

13. Tämä oli muuten EräViikinkien historian neljäs sarjan avausottelu (laskien Superfinaalin paras yhdestä sarjaksi). Se on hävinnyt niistä kaikki, näistä pari Vantaalla ja pari Helsingissä. Voittoon se on noussut kaikissa niissä missä sarja on tämän jälkeen ylipäätään jatkunut.

14. Kolmas erä oli kyllä yhtä päätä, mutta vain yksi laukaus kohti maalia ErViltä, se meni kylläkin maaliin. Hyvin puolustettu inkkareilta.

15. Ilmeisesti lähetyksessä tai meikäläisen koneessa oli jotain vikaa kun olin näkevinäni kaksi tolppaosumaa Erältä kolmannessa erässä. Toisaalta eihän ne maalia kohden menneet jos tolppaan osuivat. Artolle hieman tilastoja että tämän kauden pleijareissa Erällä on kaikki matsit tähän mennessä tappioita ja vastaavasti Indians on voittanut kaikki tämän kauden pleijaripelinsä. Noi tilastot on vaan niin hauskoja kun niitä lukee haluamallaan tavalla.

16. Tarpeeksi kun vihaa tiettyä joukkuetta, niin kyllä aina kun etsii niin löytää tilastot, jolla voi perustella joukkueen huonoutta. Vastaavasti myös tilastot, jotka saattaisivat osoittaa, että joukkue onkin ihan ok nippu voi kätevästi sivuuttaa.

17. Lasketaanko ”Jokatapauksessa fakta on se, että Indiansilla on yksi otteluvoitto ja se on puolustanut ErVin Vantaalla vain kahteen maaliin. Ei se ihan hirveän paljon paremmin olisi voinut mennä.” kätevästi sivuuttamiseksi vai sivuutettiinko tämä vain kätevästi?

18. Laukaisukartan mukaan kolmannen erän torjunnat Strandberg 1 ja Kirvesniemi 8