Liigat

VeikkausTV-ennakko: Indiansin toinen playoff-voitto samassa sarjassa saa odottaa

22.03.
2018
8 Kommenttia
1
Liigat

EräViikingit on masentanut Indiansin tällä kaudella kolmesti. Kuva: Juhani Järvenpää.

VeikkausTV näyttää tänään Vantaan Energia Areenalla pelattavan EräViikinkien ja Indiansin välisen kolmannen puolivälieräkamppailun. Ottelu vislataan käyntiin kello 18:30.

Lähtökohdat:
Sarjan voitot ovat tasan 1-1 ja molemmat pelit ovat olleet todella tiukkoja. Avauspelissä nähtiin todella tarkkaa pelaamista ja ottelusarjan avausmaalia jouduttiin odottamaan aina ensimmäisen kamppailun toiseen erään saakka. Avauspelissä Indians oli lopulta parempi niukasti lukemin 3-2.

Molempien joukkueiden pallollinen pelaaminen oli todella tarkkaa ja virheitä vältettiin viimeiseen asti. Vastaavasti pallottomana joukkueet puolustivat tiukasti etenkin keskustaa pois. Mika Ahosen luotsaamalla EräViikingeillä oli runkosarjassa hieman ongelmia etenkin pallolla puolustamisessa, mutta nämä loistivat poissaolollaan eritoten ensimmäisessä kamppailussa.

Toisessa kohtaamisessa avauserä oli maalien muodossa huomattavasti rikkaampi. Ensimmäisten 20 minuutin aikana nähtiin kaikkiaan kuusi osumaa. Tuossa vaiheessa hankkimastaan kahden maalin johdosta ErVi ei luopunut missään vaiheessa ottelua ja se tasoitti sarjan lukemin 7-5.

Toinen ottelu oli muutenkin kuin tulostaulun puolesta vapautuneemman oloista peliä verrattuna joukkueiden ensimmäiseen kamppailuun. Pallonhallinnasta tullaan taistelemaan läpi tämän sarjan ja varmasti se, kumpi joukkueista pelivälineestä pystyy parempaa huolta pitämään, mutta myös olemaan vaarallinen sen kanssa, on vahvoilla. Materiaali on ErVillä leveämpi, mutta Indiansilla on aseet haastaa helsinkiläiset.

Kumpikin ryhmä on nyt siis haalinut vierasvoiton. Indians varasti kotiedun avauspelissä, mutta ErVi haki sen Otahallilta takaisin. Enää ei varmasti EräViikinkien riveissä mielitä edun luovuttamista takaisin espoolaisille. Kolmas peli voi osoittautua yllättävänkin merkitykselliseksi tälle sarjalle. Eritoten tämän suhteen huomioitavaa tilastollisella ja varmasti tietyllä tavalla Indiansin henkisellä puolellakin on se, ettei Indians ole kertaakaan pudotuspeleissä voittanut enempää kuin yhden ottelun. Kausilla 2013-14 ja 2016-17, kun se on playoffeissa aiemmin esiintynyt, Classic on kaatanut sen voitoin 3-1 ja 4-1.

Kuumat ja kylmät:

Indiansin avauspelin tähti oli Santeri Toropainen pistein 1+1 ja viime pelissä Joonas Föhr keräsi kolme maalisyöttöä. Kaarlo Mahlberg teki ensimmäisen pudotuspeliosumansa avauspelissä, mutta tehotilasto näyttää lukemaa -2.EräViikinkien Roni Laasonen takoi viime peliin hattutempun ja Lauri Kapanen pisteet 1+2. Janne Salonen ei ole kerännyt vielä pistettäkään ja tehotilasto näyttää -2. Samainen -2 kummittelee Tuomas Iiskolankin tehosarakkeessa, vaikka hän on antanut yhden maalisyötönkin.Molempien joukkueiden maalivahtien tilastot ovat kärsineet varmasti siitä, että joukkueet ovat pelanneet tarkasti ja pyrkineet maalintekoon vain oikeasti laadukkaista paikoista. Santtu Strandbergin torjuntaprosentti on vain 72,41% ja Mikko Kirvesniemen vielä vaatimattomampi 66,67 %.Yhteinen historia:
Tämän kauden kohtaamisissa EräViikingit on nyt niskan päällä 3-1. Runkosarjakohtaamiset ErVi vei maalilla. Ainoa kahden maalin erolla päättynyt peli oli joukkueiden viimeisin puolivälieräkohtaaminen.Taistelupari:

Mikael Lax, EräViikingit – Otto Lehkosuo, IndiansMikael Lax on kokenut pelaaja, jolta löytyy pelejä myös maajoukkueesta ja MM-kisoista saakka. Otto Lehkosuo taas on tulevaisuuden maajoukkuepuolustajia. Molemmat ovat hyvin atleettisia ja kummaltakin löytyy repertuaarista painava laukaus. Lisäksi kumpikin on joukkueensa takalinjoilla johtavia pelaajia ja tukipilareita. Lehkosuo on jo avannut pistetilinsä tässä sarjassa, Laxilla se on vielä avaamatta.Edelliset ottelut:Indians

16.3. Indians-EräViikingit 5-7

14.3. EräViikingit-Indians 2-3

10.3. Indians-SB Welhot 8-6EräViikingit

16.3. Indians-EräViikingit 5-7

14.3. EräViikingit-Indians 2-3

10.3. EräViikingit-Oilers 9-3Tulosvetovihje:

EräViikingit ei varmasti halua luopua kotiedustaan enää uudelleen. Vastaavasti Indiansilla kummittelee varmasti takaraivossa heidän kannaltaan tärkeä toinen pudotuspelivoitto samaan sarjaan. Se voisi vapauttaa tunnelmaa paljonkin. Jälleen edessä on todella tarkka kamppailu, jonka EräViikingit kuitenkin punnertanee lopulta nimiinsä. Pienistä marginaaleista puhutaan taas kerran.Pääkallo.fi:n maaliveikkaus:

EräViikingit 4, 5, 6 – Indians 3, 4, 5

Ottelun löydät Veikkauksen Tulosvedosta ja Pitkävedosta.

Artikkeli on tehty yhteistyössä Veikkauksen kanssa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila