Video: Ottelu jossa kaikki onnistui – maalitykki osui kuudesti 6-5 -jatkoaikavoitossa

Kuva: Kuvakaappaus videosta

Kuva: Kuvakaappaus videosta

Salibandyn Champions Cupia edeltänyt EFC eli EuroFloorball Cup ratkesi vuonna 2009 suomalaisjoukkueiden välienselvittelyyn, kun SSV ja Tapanilan Erä kohtasivat finaalissa.

Yksi pelaaja oli ottelussa ylitse muiden, sillä hyökkääjä Santtu Manner iski pelissä peräti kuusi maalia, kun SSV voitti kamppailun jatkoajalla lukemin 6-5. Manner kertoo oheisella videolla tuntemuksistaan ottelussa ja sen jälkeen.

Vuoden 2009 EFC:n erikoisuutena oli toki se, että yksikään ruotsalaisjoukkue ei osallistunut turnaukseen. Mannerin haastattelu kuuluu Salibandyliiton videosarjaan, jossa käydään läpi salibandytarinoita. Aiemmin julkaisimme Jarno Ihmeen kertomuksen vuoden 2016 MM-kullasta.

My Kippilän tarina:

Mikko Kohosen tarina:

6 comments

  1. Tämä videosarja tuntuu kyllä parhaalta jutulta, mitä salibandyliitto on tehnyt vuosiin. Laadukkaita videoita niin sisällöllisesti kuin ulkoasultaan. Erityisen hienoa päästä muistelemaan jo lopettaneiden pelaajien kanssa heidän uraansa ja kohokohtia. Näitä toivoisi ehdottomasti lisää.

    Tulin myös pohtineeksi, mikä mahtaa ollut olla Petteri Nykyn maajoukkueen valmennustavan vaikutus siihen, että mm. Ihme ja Kohonen puhuvat pelaamisestaan huomattavasti keskiverto urheilijaa syvällisemmin.

    Pääkalloa koskevana huomiona naurattaa tuo kuvakaappaukseen valittu ruutu, jossa Mannerin ilme hienosti linjassa otsikon kanssa 🙂

  2. Olisikohan aika näissäkin jutuissa tulla vaikka lähemmäksi nykyaikaa. Jos juniorit hakee esikuvia niin ei kannata kaivaa kymmenen vuotta vanhoja tapahtumia. Moni junnu ei ole kuullutkaan näistä pelaajista

  3. ÖÖÖ näin on, superfinaalissa monta pelaaja joista voisi vääntää juttua. Aika harva ja varsinkin lajin ulkopuolinen tuntee Happeen tai Classicin pelajia joita voisi tulla katsomaan finaaliin.
    Nyt tuodaan esille jopa tuomareita enämmän kuin Kotilaista, Savosta, Salinia, ja muita maajoukkuemiehiä. Hyvä taistelupareja ja persoonia löytyy joista toivottavasti vielä hehkutetaan niin saadaan areenalle hyvä tunnelma.

  4. Juttua toivoisi enemmän niin superfinaalissa olevilta seuroilta, että pääkallolta ja salibandyliitolta – ihan kiva haastattelu Myy Kippilästä, mutta olisiko sen ehtinyt tehdä myöhemminkin, ja juttua pelaajista, jotka pelaa Suomen superfinaalissa? Eikös tähän kannattaisipanostaa ja hehkuttaa?

  5. Ei jumalaut. Hyvä sählyväki, mikään ei teille kelpaa. Onneksi pesiskausi alkaa.