Naisten Salibandyliiga käynnistyi – Hallitseva mestari aloitti ryminällä, sarjanousijalle heti avausvoitto

SB-Pro juhli voittoa finalistien toisinnossa. Arkistokuva: Salibandyliiga.

Naisten Salibandyliiga starttasi kahdella ottelulla lauantaina. SB-Pro voitti Classicin 8-3 ja Pelicans kaatoi historiansa ensimmäisessä liigaottelussa NST:n maalein 6-3.

Viime kevään finaalin toisinnossa Classic-SB-Pro ottelun aivan alku oli hieman tunnusteleva, mutta suhteellisen nopeasti SB-Pro nappasi hienokseltaan kuskin paikan. Avausosuma näki päivänvalon ajassa 13:17, kun Heidi Lirkki latasi Laura Hietamäen tiputuksesta pallon Classicin maaliin. Kaksi ja puoli minuuttia myöhemmin ylivoimalla Silja Eskelinen siirsi sivuun Karoliina Kujalalle, jonka taidokas kantti löysi tiensä etuyläkulmaan. Classic kavensi kuitenkin vain minuutin kuluttua, kun Denisa Ferencikova neppasi pallon maalin eteen Michaela Sponiarovalle, joka siirsi pallon maaliin.

Toinen erä alkoi ryminällä, kun Anu Raatevaara latasi Pron jälleen kahden maalin johtoon. Kuittaus oli kuitenkin nopea, sillä Ferencikova tuikkasi maalin edestä pallon ohi Pro-vahti Tiltu Siltasen vain reipas minuutti myöhemmin. Pelin edetessä nurmijärveläiset ottivat homman kuitenkin haltuun toden teolla. Juulianna Sotala, Heidi Lirkki, Karoliina Kujala ja Nea Suominen osuivat kukin kertaalleen ja kun Classic onnistui vain kerran ylivoimalla Meri Jokisen toimesta, niin toiselle tauolle siirryttiin hallitsevien mestareiden 7-3 -johdossa.

Pron riemukulku jatkui kolmannen erän alussa, kun Heidi Lirkki sinetöi hattutemppunsa mainion korkean prässin päätteeksi. Loppuerä oli kuitenkin maaliton ja näin ollen Pro aloitti kautensa selkeällä voitolla viime kaudesta heikentyneestä Classicista. Pron tehokkain oli pisteet 3+1 takonut Heidi Lirkki.

Lahdessa Pelicans siirtyi kotikentällään NST:tä vastaan johtoon reippaan kymmenen minuutin kohdalla Jenny Kettusen laukauksen muutettua suuntaa NST-puolustuksesta. Kati Kutisaar tasoitti kuitenkin vain reipas minuutti myöhemmin. Ennen erätaukoa Juuli Hakkaraisen terävä kuti yllätti vielä Pelicans-torjuja Emmi Pölösen ja avaustauolle siirryttiin lappeenrantalaisten maalin johtoasemassa.

Toisessa erässä Pelicans nousi Heidi Kempin maalilla tasoihin. Iina Latvalan ylivoimaosuma siirsi kotijoukkueen johtoon erän puolivälissä ja NST-valmennus päätti ottaa aikalisän. Enempää osumia ei toisen 20-minuuttisen aikana nähty.

Vain 20 sekuntia ehdittiin tahkoamaan kolmatta erää, kun Sofia Mittentag vei lahtelaiset jo kahden maalin johtoon. Sama nainen oli asialla kuusi ja puoli minuuttia myöhemmin, kun Pelicans siirtyi jo 5-2 -johtoasemaan.

NST:n Hakkarainen kavensi neljä minuuttia ennen päätössummeria, mutta Veera Vilenius osui Pelicansille alle minuutti myöhemmin. Enempää osumia ei nähty, joten Pelicans nappasi historiansa ensimmäisessa Salibandyliigan ottelussa kolmen maalin voiton.