ErVi antoi Classicille kyytiä kotikentällään – Virkkunen maalasi neljästi historiallisessa voitossa

EräViikingit juhli Classicin kustannuksella keskiviikkona. Kuva: Jarmo Koskela

EräViikingit ja Classic kohtasivat naisten liigan ottelussa keskiviikkona Mosahallissa. ErVi päihitti Classicin ensimmäistä kertaa historiansa aikana maalein 9-2.

ErVi sai kamppailuun lentävän lähdön. Pelikellon näyttäessä 13.46 Jonna Virkkunen ja Mirva Laitinen olivat maalanneet jo kaksi maalia naiseen, ja erätauolle mentiin lopulta kotijoukkueen 4-0-johdossa. Toisessa erässä Daniela Westerlund ja Aino Tuokkola lisäsivät Ervin johtoa kahdella osumalla, joten helsinkiläiset pääsivät kolmanteen erään turvallisessa johtoasemassa.

Kolmannessa erässä kotijoukkueen Virkkunen osui vielä kahdesti ja Maura Paajanen kerran ylivoimalla. Classicin Kristiina Kauppila ja Denisa Ferencikova vastasivat vieraiden osumista. Ottelun tehopelaaja oli neljästi maalannut Virkkunen ja Aino Tuokkola onnistui pistein 1+2. Ervi ja Classic olivat kohdanneet aiemmin seitsemän kertaa naisten liigassa, ja voitto oli helsinkiläisten ensimmäinen tamperelaisista.

Jos seitsemän ottelua pelannut, ja kaikki neljä kotiotteluaan voittanut ErVi nousi naisten liigan kärkeen. On kuitenkin huomionarvoista, että suurin osa joukkueista on pelannut vasta neljä ottelua tai vähemmän. Classicille tappio oli kolmas viidestä ensimmäisestä pelistä. Joukkue majailee sarjataulukossa sijalla seitsemän.