KrP haki pisteet Tapiolasta – Johansson ja Vonk liekeissä

KrP:n ykkösvitja oli pitelemätön Tapiolassa. Henri Johansson maalasi neljästi. Kuva: Esa Takalo

Esport Oilers ja Nokian KrP kohtasivat perjantai-iltana Espoon Tapiolan Urheilutalossa. KrP voitti pelin maalein 9-6.

Ottelun alku oli hurjaa menoa molemmissa päissä. Molemmille siunaantui lukuisia paikkoja ensimmäisten minuuttien aikana. Ajassa 8.19 Joni Henttonen iski reboundin sisään ja vierasjoukkue pääsi johtoasemaan. Alle minuutti myöhemmin KrP juoni lähivapaalyönnin, jossa Joona Rantala tarjosi Henri Johanssonille paikan, jonka mies käytti maalin muodossa hyväkseen.

Vapaalyönti oli taas tuloksellinen, kun Johansson laukoi 3-0-maalin ajassa 11.15. Maalin jälkeen Oilersin Heikki Luukkonen käytti aikalisänsä. Oilersin ensimmäinen syntyi Mikko Laakson uhkarohkean syötön myötä. Sami Savolainen sai pallon oman maalin edessä ja Markus Markkola häiritsi pelaajaa sen verran, että pallo löysi tiensä verkkoon.

Alun ”hurlumhein” jälkeen pelin vauhti tasaantui, ja molemmat joukkueet pyrkivät pelaamaan pidempiä hyökkäyksiä. KrP oli erässä parempi osapuoli ja pelasi parempaa pallollista peliä kuin kauden aiemmissa otteluissa. Oilersilla oli sen sijaan vaikeuksia rakennella pidempiä hyökkäyksiä, ja KrP pääsi puolustuspäässä helpommalla.

KrP:n ykkönen myllytti Oilersin päädyssä, ja Henttonen malttoi saamansa irtopallon kanssa loppuun saakka, jonka jälkeen sentteri maalasi maltilla KrP:n neljännen ajassa 23.22. Viides maali syntyi maukkaan keskialueen käännön kautta, jossa pallo pelattiin Laaksolle tyhjään rysään, eikä mies erehtynyt. Myös Oilersilla oli maalisaumansa toisen erän ensimmäisellä vitosella, mutta Arvid Vonk esitti huipputorjuntoja maalillaan.

Oilers kavensi ajassa 27.05 hiukan epäselvästä tilanteesta, josta KrP-pelaajat protestoivat. Oilers antoi kuitenkin nopean vapaalyönnin ja Ilari Talvitie käytti tilaisuutensa hyväkseen. 18 sekuntia ennen ottelun puoliväliä KrP:n ykkönen maalasi jo viidennen osumansa, kun Rantala ohjasi tyylikkäästi pallon verkkoon maalin edestä.

Oilers pääsi ylivoimalle ajassa 32.14. Oilers pelasi verrattaen hätäistä, mutta Antti Suomela onnistui maalinteossa neljä sekuntia ennen jäähyn loppua ja tilanne oli 6-3. Erän loppua kohden Oilers kohensi otteitaan ja pelasi yhä pidempiä hyökkäyksiä. Kotijoukkueen seuraava maali syntyi, kun Suomela löysi verkon maalinedushässäkän päätteeksi.

KrP sai erän viimeisillä minuuteilla ensimmäisen ylivoimansa, jonka myötä syntyi maali ajassa 39.15. Laakson erinomainen syöttö löysi takatolpalle nousseen Johanssonin, joka ei paikastaan erehtynyt.

Toisessa erässä Oilers oli hallitsevampi osapuoli pallollisen pelin suhteen ja onnistui pitkissä hyökkäyksissään hyvin. Varsinkin Vonkin huipputorjunnat olivat KrP:n kannalta todella tärkeitä ja KrP pääsi kolmanteen erään kolmen maalin johtoasemassa.

Myös kolmannen erän alkuminuuteilla peli kääntyi tiuhaan päästä päähän. Oilersin viides maali syntyi Heikki Iiskolan mainion riiston kautta. Iiskola tarjosi paikan Riku Holopaiselle, joka viimeisteli varmasti maalin edustalta.

Oilers painoi päälle kolmoserän alun, kuten toisessa erässä ja loi useita paikkoja. Ajassa 46.16 Johansson teki melkoisen taikatempun. Taituri nousi kotijoukkueen maalille keskialueelta ja ujutti pallon upeasti yläkulmaan, joten KrP oli jälleen kolmen maalin johdossa.

Oilers haki tasoitusta loppua kohden yhä rohkeammin ja otti maalivahdin pois viisi minuuttia ennen loppua. Ajassa 55.44 Casper Pfitzner laukoi Oilersin kahden maalin päähän. Oilers loi useita paikkoja, mutta Vonk kesti maalillaan. 45 sekuntia ennen loppua Laakso iski pallon tyhjään Oilers-maaliin.

KrP:n voiton avainpelaajia olivat neljästi maalannut Johansson sekä 28 laukausta torjunut Vonk. Myös Rantala (1+2), Laakso (2+1) ja Matti Koskela (0+3) kerryttivät pistesaalistaan mukavasti. KrP nousi voitolla kymmenenneksi ja Oilers jatkaa viidentenä.